|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Pech.
|
fako 93 pocukává
zdravím mám trochu problém s karbecem Lekr, při studeném a vlažném motoru, hlavně při rozjezdu a potřebě zrychlení - kdžy přidám plyn vždycky trochu škubne cukne, pak zase jede normálně, citlivou jízdou se toho dá vyvarovat, ale není to ono... na benzín to dělá, na plyn ne...
sytič funguje OK, na plyn i na benzín, otáčky zvýšené, při ohřívání motoru se sníží, výkon normální, chytá na drc, jen ty přechody jsou nahovno...
myslím že po emisích bude potřebovat trochu přidat.. ale radši se zeptám, než to rozrochám, jestli to není nějaká známá bolest, jako prohlé víko u sedru... fako mám rok, tak ještě všechny vrtochy neznám...
svíce Ok, najeto 5000km, te´d jsem je vyndaval zkotroloval vzdálenosti, barva ok...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
8.11.09, 10:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slavik74
|
Re: fako 93 pocukává
Pech. píše: zdravím mám trochu problém s karbecem Lekr, při studeném a vlažném motoru, hlavně při rozjezdu a potřebě zrychlení - kdžy přidám plyn vždycky trochu škubne cukne, pak zase jede normálně, citlivou jízdou se toho dá vyvarovat, ale není to ono...
svíce Ok, najeto 5000km, te´d jsem je vyndaval zkotroloval vzdálenosti, barva ok...
No mne podobný problem sposobovali VN káble. Mal som však podozrenie na akcel. pumpičku ! Skontroluj, vyčisti, vymeň.
_________________ Škoda Favorit, 136L r.v. 1990
|
8.11.09, 11:06 |
|
|
varok
|
A nedělá to přechod na druhou komoru? Někdy to dělá i špinavé víčko rozdělovače a už opálený palec.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.11.09, 11:31 |
|
|
Pech.
|
omrknu palec - jen je divný že to nedělá na plyn....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
8.11.09, 11:52 |
|
|
slavik74
|
Pech. píše: omrknu palec - jen je divný že to nedělá na plyn....
Omrkni, nič tym neskazíš. a pozri aj na ovladanie II. komory ako písal varok, pripadne skontroluj či funguje akceleračná pumpa.
|
8.11.09, 13:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Pech. píše: omrknu palec - jen je divný že to nedělá na plyn....
na nic nemrkej zrovna očisti a prohlédni palec, očisti kontakty víčka rozdělovače, do víčka nalej trošku ředidla nebo tech benálu dej tam l palec propláchni a vysuš do čista, nahlaš odpory VN kabelů a palce, na svéčce se podívej jestli nejsou na uzolátoru černé čárky, izolátory vyčisti a serid svíčky na 0.5 mm a co předstih a vůle rozdělovače? nelítá ti tam palec plus mínu autobus miloš
|
8.11.09, 13:25 |
|
|
Pech.
|
svíce jsem měl venku předevčírem, když jsem měnil vejfuk, dal jsem je na 0,5.. na izolátory jsem nekoukal, kabely změřím. ředidlo tu snad mám ještě zbytek.
|
8.11.09, 13:56 |
|
|
Pech.
|
takže víčko bylo čité, propláchl jsem ho stejně,
palec 1,1kohm
kabel cívka - rozdělovač 4,5kohm
1 válec 6kohm
2válec 27kohm ten hodně vybočuje, předpokládám tedy že v něm bude chyba a čekají mne nové kabely.
3válec 4,2komh
4válec 5,2kohm...
na benzín:
úplně studený motor jede dobře, teplý to dělá trochu, nejhorší to je těsně po deaktivaci sytiče, kdy je teplota zhruba ve třetině zdvihu měřáku... provozní je v polovině
má to trošku nepravidelný chod na volnoběh, jednou za +-10 vteřin to zakolísá o zhruba 50 otáček
na plyn to jezdí ve všech režimech narosto plynule....
|
8.11.09, 17:35 |
|
|
Pech.
|
jo vůle v rozdělovači je na osičce 0,2mm
|
8.11.09, 17:40 |
|
|
slavik74
|
Vymeň kable, uvidíš že to bude ok. Mne to robilo presne ako si to popísal.
|
8.11.09, 17:48 |
|
|
Pech.
|
když vidím že jeden z nich je skoro řádově jinde, tak tomu začínám věřit, že to tím opravdu bude...
zejtra je seženu a nandám... snad už bude klid a žena mi nebude nadávat, že jí to poskakuje
|
8.11.09, 17:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|