Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Felda 1,6 Nezahřeje se 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda 1,6 Nezahřeje se
Moje feldicka 1,6 se nezahřeje na provozni teplotu to jsem zpozoroval asi pul roku po namontováni LPG vzdycky vymenim termostat a pomuze to cirka na 2 mesice a potom zase spatny. Po posledni výměně termostatu uz neni zadna zmena teplota motoru na dolni risce snad jen v letě mam plnou provozku a to ve mestkem provozu jinak porad nic termostat je tam asi paty. Motor se chová normalne tam nepocituju ztratu výkonu ani zadne nepravidelne zvuky ani cukani

6.11.09, 18:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nemoze byt zle nastavene zapinanie velkeho okruhu?
a cpes tam spravny typ termostatu?

6.11.09, 18:33
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
jestli se motor zahřeje nebo ne :?: jak to poznáš to jde tak jedině vag v bloku měřených hodnot, miloš

6.11.09, 18:39

Příspěvek 
Exithus píše:
nemoze byt zle nastavene zapinanie velkeho okruhu?
a cpes tam spravny typ termostatu?

Nevím co tim myslis zaclo to delat samo od sebe a ja nic nenastavoval a nikdo jiny s tim nejezdi. Uz jsem z toho dost zoufalý a logicka rada kterou mi kazdy da je vymen termostat ale nejsem zajda a to uz mam nekolikrat zasebou

6.11.09, 18:39

Příspěvek 
Chce to VAG, alebo aspoň presný teplomer,aby si zistil teplotu motora - asi je vadné čidlo teploty, alebo budík resp vedenie. Spína Ti občas ventilátor chladiča :?: :idea: Kúri dobre :?:

6.11.09, 22:36

Příspěvek 
Huďo píše:
Chce to VAG, alebo aspoň presný teplomer,aby si zistil teplotu motora - asi je vadné čidlo teploty, alebo budík resp vedenie. Spína Ti občas ventilátor chladiča :?: :idea: Kúri dobre :?:

Prave že auto vubec netopi jen když stoji na mistě ale staci se rozjet tak jde teplota rychle dolu a po jízde jsou trubky stejně jen tak vlažny 90 stupnu ani nahodou. Měřena teplota je asi na 50 stupnich vic proste neda a ted se nesepne ani plyn a ten spina asi na 40 stupnich. 90 stupnu to auto melo naposled kdyz stalo nastartovany pred garazi ale staci se rozjet a po 2 km mi padne teplota a vypne plyn

8.11.09, 18:52

Příspěvek 
To jsou klasické příznaky nefunkčního termostatu. Ale pokud byl měněn, nejsou náhodou vyhřívací hadice od LPG výš než termostat nebo expanzka? Že by byl systém kvůli nim stále zavzdušněný?

8.11.09, 19:07

Příspěvek 
Keď si to mal otvorené nepozeral si, či nie je v telese termostatu [/url] http://www.lacneautodiely.sk/felicia/te ... ia-16-546/ zlomená kruhová opierka, alebo rebrá okolo nej, čo držia a podopierajú termostat oproti výčku :?: Keď by sa to zlomilo, termostat by bol stále otvorený :!: . Tesnosť termostatu zistíš, keď stiahneš hadicu ku chladiču z výčka, nasadíš pomocnú hadicu a do nej fúkneš. Keď to prefúkneš netesní termostat - vylúčiš tým iné problémy.

8.11.09, 19:47

Příspěvek 
jo to propíchlé víčko u komory termostatu dost častý problém, taky jsem teď měnil, určitě zkus ten VAG jak radí jiní, čidlo může kecat, spíš ale bývá problém mezi vývody co vedou do ŘJ. Já když zatopil, tak teplota okamžitě spadla, ohřev na 90° zcela nemožný, nový čidlo teploty, termostat, víčko, termospínač vše origo a po problému :wink:

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

8.11.09, 20:18

Příspěvek 
Keby prasklo rebro vo výčku uvaril by si motor - termostat by ostal zatvorený :wink: . Asi skočím do garáže pozrieť na zvyšný termostat, kde mohla nastať takáto zrada :wink:. Teraz ma napadlo - mal som jeden nový termostat na 1.6, ktorý mal hrubšiu osku (4mm) ako otvor vo výčku (3mm), takže termostat ostával stále otvorený - v januári na 12 % stúpaní som mal 70°C :shock:

8.11.09, 20:23

Příspěvek 
jo sory mě se to nechtělo ohřát a když už tak když to klepalo na místě a pak se přehříval - byl rozpadlej termostat a propíchlý to víčko.

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

8.11.09, 20:50
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]