Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 1,3 MPi, vysoká spotreba, divný chod - lambda? 
Autor Zpráva

Příspěvek 1,3 MPi, vysoká spotreba, divný chod - lambda?
Ahojte. Minulý týžden som si kúpil na dochádzanie do práce feliciu a s hrôzou som zistil, že mi žerie cez 10l aj pri snahe o čo najekonomickejšiu jazdu.
Motor ťahá dobre, až na malé zaváhanie pri okolo 1500 ot, kedy zakucká. Volnobeh kolíše.
Vymenil som sviečky za klasické Brisk, čo som si všimol pri starých, boli úplne čierne (prechlastané?). Vyčistil som klapku, bola dosť špinavá. VAG nemám, takže to musím ísť dať nastaviť do servisu. Ale.

Ako zistím že mám v háji lambdu? Nemám ju od koho požičať a novú sa mi kupovať zbytočne nechce. Aké hodnoty sa dajú namerať na funkčnej a KO lambde?

Je možné že mám v háji nejaké iné čidlo? Preštudoval som fórum, z čoho som zistil, že by to ešte mohlo robiť čidlo nasávaného vzduchu. Je možné ho nejakým spôsobom diagnostikovať?

Za všetky rady vopred ďakujem.

10.11.09, 12:42
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
jedině vag si ho kup za 600 korun nebo zajee do servisu ten autoelektrikář ti to napíchne a řekne si stovku když pujdeš přímo za ním

musíš vědět teplotu motoru a údaje z lambády a další údaje v bloku měřených hodnot zda sedí

a řeknu ti perlu že jsem měl lambádu odpojenou, byla nová vyměněná, a v řídící jednoce chodila když tam bylo 1.24 tak motor hulil jak kráva a když tam bylo 0.6 tak jsi nenatočil ppříčinou byla zblblá řídící jednotka

jinak nefunkční lambáda se projeví ze 90% hodnotou 1 v bloku měřených hodnot svíčky nečernají spoptřeba se zvedne o litr miloš

10.11.09, 12:59

Příspěvek 
Myslím že to bude asi najrozumnejšie riešenie. Tápať bez potrebných údajov sa nedá.

Vedel by si mi poradiť vhodný kábel + soft tak, aby to šlapalo bez problémov? Vyznám sa v tom naozaj len z počutia a vo všeobecnej rovine. Jedná sa mi len o vyčítanie údajov.

10.11.09, 13:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... hlight=obd napiš na sz Sadra 17, ten ti poradí co a jak kde koupit

nebo mu napiš na email carsoft@email.cz do tří dnů to máš doma , musí se program nainstalovat i ovladač kabelu pak to jede miloš

10.11.09, 13:53
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18428&start=15&postdays=0&postorder=asc&highlight=obd napiš na sz Sadra 17, ten ti poradí co a jak kde koupit

nebo mu napiš na email carsoft@email.cz do tří dnů to máš doma , musí se program nainstalovat i ovladač kabelu pak to jede miloš

mě do toho netahej :lol: :lol:

10.11.09, 16:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Podívej se na aukro, na feldu ti stačí ten modrej neřád, co se tam prodává za 500,- a soft třeba tento, http://www.motordiag.cz/msm/index.php a nebo VAG-COM 3.09CZ

10.11.09, 18:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
já doporučuju ten černej za 550,- :D

10.11.09, 18:05
Profil ICQ

Příspěvek 
chlapi a nnejaky ppristroj co nahraduje vyblikavanie kodu neni?

10.11.09, 21:35

Příspěvek 
ne :wink:

10.11.09, 21:39
Profil ICQ

Příspěvek 
No.... Bol som v servise. Pichli to na PC, závady žiadne. Po čistení klapky vynulované, nastavené. Motor ide pekne, akurát otáčky po vyradení klesajú nejak pomaly. Možno si to sadne :D

Dnes testujem spotrebu, keďže dochádzam do práce 40km denne tam aj naspäť, dialnica, ustálená rýchlosť 90 +-. Som zvedavý.

Ten kábel kúpim, vďaka hoši :wink:

11.11.09, 07:30
Mistr mechanik

Příspěvek 
vyčistěním klapky spotřeba mírně klesne, že otáčky budou padat pomalu je normální se to zpraví,

divné je že máš spotřebu deset černé svíčky, teplota motoru OK, lambáda chodí,
lambádu u MPi je dobré testnout i na kyslíkový škok že odpojíš jeden vstřik a v bloku měřených hodnot lambda musí naskočit hodnota 000 miloš

11.11.09, 07:46

Příspěvek 
Sadra: poslal som ti správu, dúfam že prišla. Ak nie, vedel by si mi vo veci pomôcť? :D

Slovacek: bohužiaľ pri diagnostike som osobne nebol, auto som len odovzdal do servisu a s mechanikom hovoril akurát cez telefón, ale to je oničom. Najradśej by som to vyriešil sám, nejak tým mechanikom neverím že vedia čo robia. :roll: Aspoň sa naučím :wink:

11.11.09, 10:36

Příspěvek 
odepsáno diagnostika je na nic servisy většinou čtou jenom chyby v paměti ale tebe zajímaji měřený hodnoty

11.11.09, 15:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Beriem na vedomie, vďaka!!! :wink:

Takže dnes otestovaná spotreba pri ustálenej jazde so snahou o čo najnižšiu spotrebu. Dostal som sa na 8l a som zúfalý. Kábel zatiaľ nemám, v servise povedali že je všetko OK.

Aké teplotné čidlá to má? Viem že na nasávaní je čidlo teploty nasávanéh vzduchu. Teplotu motora udáva čidlo ktoré je aj pre ručičku tepoty kvapaliny?

Inak pozeral som na vz filter. V airboxe je taká klapka, ktorá je pre nasávanie vzduchu uzavretá a nasáva len z hadice pre teplý vzduch od motora. Tá klapka je ovládaná čím? Je tam len struna a klapka ide ztuha. Vie niekto? :shock:

11.11.09, 17:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
prostě musíš přečíst hodnoty na adrese 01 blok měřenách hodnot lambda a teplota motoru,

tak klapka se ovlídá bimetalem a nasává teplý vzduch a mixuje ho asi na 30 stupnů tam ti spotřeba nepoleze, problém bude v černých svíčkách ta lamda musí něco prozradit černé svíčky to by mělo být na lambdě tak 1.20 a černý kouř z výfuku miloš

a ještě mrknui pod auto nerožihá se ti katalizátor, umí svítit do červena když ti jde nespálený benál di katu miloš

11.11.09, 18:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další