ochcávky, seaty,feldy ???
| Autor |
Zpráva |
|
sharpers
|
 ochcávky, seaty,feldy ???
mám dotaz ohledně oktávek.....jak sou natom ? Myslim tim spolehlivost a tak. Cena servisu bude určo vyšší než u feldy ale zas nižší než u zahraničnách...jaký motor do oktávky ? díval sem se na 1.8T, vite o něm něco ? naftu nechcu, radši benzin a nechat udělat LPG, verze samozřejmě po facelifu, naco koukat ve výbavě ? chcu aspoň dva pytle, centrál, klimu, servo, co dál ?
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
Naposledy upravil sharpers dne 19.11.09, 13:15, celkově upraveno 1
|
| 11.11.09, 16:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
tak kdo si koupí 1.8 T, ten kdo chce jezdit tzn bude to ludra olitana, pěknej kousek se do bazaru nedostane vubec
na co to trpí? mám stejnej podvozek TDI je taky shodný auto má 140 tis-stahovačka, 2x váha, měněný silentbloky na pření nápravě a vymačkaný klíč DO to je vše,
oktávka je nejvíc spravovaná auto, tzn dát si pozor na km,atd , nejlépe ověřit VIN přes známeho ze škoda servisu od 1.1. mají přístup ke všem datum z origo servisu v rámci EU
v této kategorii jedno z nejpřeraženějších aut dáno tím že je to čr auto
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
| 11.11.09, 16:30 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
servis je srovnatelný cenově se zhraničníma autama servo i klimakompresor je stejný jak na kterémkoliv pasatu, jde tam o prachy pokud se ti něco vysere tak to stojí, je blbé rozvody si tam přešti těch heblat tlumičů vibrací dva napínáky, rozdělat celý předek + vodní pumpa na ojeb
držáky to zdaleka nejsou pořád se něco kazí miloš
|
| 11.11.09, 19:35 |
|
 |
|
sharpers
|
to je děs, jake auto si ma dneska člověk koupit....do 50tis bych bral feldu, ale asi budu moct vzit lepší, cenově kolem 130-150, tak sem řikal že bude dobrá ochcávka, bo je to škoda, ale zas nějake problemy  ja vim, s všema autama sou problemy
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
|
| 11.11.09, 20:25 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
můžu říct že tři roky servisování fábky pohltilo cenu mojí feldy 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 11.11.09, 20:30 |
|
 |
|
chemer
Moderátor
|
TA 1,8T ale jede pěkně 
|
| 11.11.09, 20:34 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
a take S40 1,9T, to ide este lepsie  a za ake prachy...
http://volvo-s40.autobazar.eu/20-t4-id1083723.html
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 11.11.09, 20:37 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
chemer píše: TA 1,8T ale jede pěkně 
jede do doby než se něco pojebe,
tam jde jen o to přijmnout a akceptovat že po skoku z feldy to prostě bude něco hodně stát,
tisícovka nic nespraví a něco jen tak nejde, je to doména dnešní doby lidé ježdí ještě ve favoritech a fábkách , měnili brzdové destičky za tři kila a vyhlídnou si ochcávku a neví do čeho jdou tam je to trochu jinak  miloš
|
| 11.11.09, 20:49 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
snad jsem zde popisoval příběh jedné pacientky měla fáčko na LPG tekl ji radiátor a nakonec že mě ji bylo líto jsem ji sehnal radiátor za kilo tak mi řekla až po výplatě, jezdila celou zimu v kožichu, bez topení, no hrůza a děs
nedávno přistála s koktávkou stohonovkou litáčky, zimní gumy, že povýšila, auto na splátky, havarijka, nechápu,  nemohla jinak jezdí 20 km do práce  miloš
|
| 11.11.09, 20:56 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
to máš těžký..jesi s tim jezdíš 20km do práce, po práci dovezeš mladou do kina a o víkendu pro ní zajedeš šukat, tak stačí felda, jestli jezdíš víc, nebo nevíš co s prachama, kup si něco lepšího...
za sebe můžu říct, že oktávky sou držáky, ale záleží na předchozim majiteli
kupovat auto na dluh je pikačovina největší 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 11.11.09, 22:40 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: to máš těžký..jesi s tim jezdíš 20km do práce, po práci dovezeš mladou do kina a o víkendu pro ní zajedeš šukat, tak stačí felda, jestli jezdíš víc, nebo nevíš co s prachama, kup si něco lepšího... za sebe můžu říct, že oktávky sou držáky, ale záleží na předchozim majiteli kupovat auto na dluh je pikačovina největší 
já to zas na držáky nevidím prostě musíš mít prachy na odstranění závad a tisícovka nic neopraví,
měl jsem ochcávku po van hu guc ti jsou zvyklí opravovt tak pedály na kolech v autech jezdí pokud to jede a pak to je na ojeb miloš
|
| 11.11.09, 22:51 |
|
 |
|
IceBear
|
S O I 1.8, mám osobní zkušenost. Koupil jsem to od chlápka za cenu kolem 120tis před třemi lety. Motor zdaleka nejlepší, co dávali do O I, najeto pod 100tis. Příjemnej průběh, na cca 2000 díky turbu už začíná zabírat (odhadem přidá tak 30% výkonu, narozdíl od dehtu, který přidá tak 100%) a když turbo chcípne kolem 4000, žádný propad výkonu na desetinu, tolik populární u TDi, nenastává. Vocpoda samozejmě netáhne, bo se do toho nelije traktorové palivo  (ostatně od spodu netáhne zatím žádný dvouliitrový dehet, který jsem řídil - jediné, co se tomu pocitu hodně blížilo vykouzlil až 2,5 V6 dehet v Omeze a pak V8 čtyřlitrové benzíny). Ten, od koho jsem to kupoval mi ukazoval tři roky staré Báwo, co si koupil místo toho(to se mi moc nelíbilo). Proto ta nízká cena a rok a půl staré auto. Prý ho ta O I dost zklamala, tak jsem ho v duchu poslal do háje a těšil se, jak to projedu. Ale taky jsem se vyléčil z nadšení  . Už jsme tu jednou s Ondrou na to téma diskutovali, ale IMO podvozek jeden z nejhorších ve své třídě, s čím jsem v té době měl možnost jezdit (že to nebyl jen špatný kus jsem si ověřil na služební O I TDi, Golf se na stejném podvozku chová mnohem suveréněji, ale podvozek O I se dá legálně přestavět "do rozumna"). Málo místa na pravou nohu, při delší jízdě docela nepříjemné (místa na zadních sedadlech jsou mi ukradená, tam ve svém autě obvykle nesedávám). Ovládání tempomatu je taky napřestlamu. Páni od WV by se měli podívat např. do Cee´da, jak se má ovládat tempomat, aby to konečně v O III napravili  . Za 150 tis bych dneska rozhodně volil jiné auto.
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
| 12.11.09, 00:05 |
|
 |
|
sharpers
|
IceBear píše: Za 150 tis bych dneska rozhodně volil jiné auto.
např 
|
| 12.11.09, 06:13 |
|
 |
|
john simple
|
Ondras83 píše: to máš těžký..jesi s tim jezdíš 20km do práce, po práci dovezeš mladou do kina a o víkendu pro ní zajedeš šukat, tak stačí felda, jestli jezdíš víc, nebo nevíš co s prachama, kup si něco lepšího...
mě na to stačí škoda 120
ale jinak dobrý 
|
| 12.11.09, 07:21 |
|
 |
|
IceBear
|
Sharpesrs: Focus, Nissan Almera (Primera), pak bych ještě zkusil lovit ve vodách, které nemám prověřené - Mazda, Volvo, u Francouzů bych asi byl dost opatrný (ale myslím, že i tu se dá něco sehnat).. Konkrétní vozy ti ale asi nenajdu, to zabírá dost času. Dej si s tím vybíráním na čas, třeba se ti povede ulovit nějakou libovku. Jinak pokud už jsi na ty Ochcáfky, z místa A do B (jestli bydlíš někde poblíž) tě to taky doveze 
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
| 12.11.09, 08:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|