Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 06:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 vibrace auta - opět 
Autor Zpráva

Příspěvek vibrace auta - opět
Tak se opět s nějakým odstupem času dostávám k řešení vibrací auta - řešil jsem to tu v průběhu posledních let několikrát, od stovky lehké sotva znatelné vibrace, při 120 výrazně zesílí, s postupem času bylo vyměněno: brzdy (obložení, kotouče, bubny), poloosy i s kloubama, disky dvoje, gumy 3. Napadá vás ještě něco? Jsem z toho zoufalý, nic nepomáhá....

7.11.09, 23:11
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
gumy menis tri? ale ved sa bud menia dve alebo styri, tri by som menil naraz len na trojkolke. ale o to nejde. nemoze to byt napriklad ulozenie naprav alebo motora+prevodoky?

7.11.09, 23:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
Dezertér

Příspěvek 
Jo to byly ty vibrace jak jsme typovaly s michalem i diferák ?

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

7.11.09, 23:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Gumy 3. - k tomu patří ta tečka - prvně jsem to koupil s Nankang, ty jsem už dávno vyhodil, na zimu mám Nokian W, na léto Fulda EcoControl, ty nokiany jsou vpředu teď nové takže na přední nápravě vlastně už 4. gumy. Ještě budu po novém roce měnit tlumiče se vším co k nim patří. Uložením motoru a převodovky by se to tak nepřenášelo do volantu a hlavně na motoru jsou jiné vibrace (s vyšší frekvencí). Uložení nápravy - spodek byl dělaný, vrch udělám s tlumičema. Ten diferák je až poslední možnost, vytahovat převodovku kvůli doměnce se mi nechce :D. Vzhledem k tomu že ty vibrace se s výměnama různých věcí vůbec nemění tak se obávám že celou dobu jsem úplně vedle ale opravdu netuším čím to....

7.11.09, 23:26
Profil ICQ

Příspěvek 
A jak to tlumí, ty současné tlumiče?

7.11.09, 23:44
Profil ICQ

Příspěvek 
tak předek se docela houpe...

8.11.09, 10:12
Profil ICQ

Příspěvek 
No, mám další možný důvod - nechal jsem tam jeden vnitřní kloub neznámého náhradního výrobce, byl nový ale všimnul jsem si že má malou nebo spíš žádnou vůli, při rozjetí auta na 130km/h a poté vyšlápnutí spojky se to výrazně uklidní, takže po obědě to ještě jednou rozdělám, přehodím kloub a poreferuju

8.11.09, 12:23
Profil ICQ

Příspěvek 
No, mě s těmi tlumiči napadlo, jestli se to náhodou v té vyšší rychlosti nerozskáče - ať jede někdo vedle a kouká, jestli tam to kolo neposkakuje.

8.11.09, 12:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak kloub je druhý - výsledek téměř nulový takže tam vibruje ještě něco jiného, někdy zkusím ty tlumiče. Dál jsem zkusil vyměnit jeden silentblok (u převodovky) ve snaze ztlumit ten nesnesitelný hluk vevnitř, výsledek je katastrofální, hučí to ještě 2x víc než předtím. Na ten druhý u vodní pumpy se radši vykašlu protože jestli to bude ještě hlučnější než teď tak už se v tom nebude dát jezdit. Takže výsledek následující: další zbytečně zabitý víkend v dílně, jeden problém se nevyřešil druhý ještě zhoršil. Jestli bych neudělal líp kdybych to auto postupně nechal dojezdit a dal do šrotu.

8.11.09, 21:17
Profil ICQ

Příspěvek 
To je klasické škoda - dilema :D

8.11.09, 22:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Tohle je klasické škoda 120 dilema - problém s neustálýma vibracema celého auta a enormní hlučností má možná 1% favoritů po r.93. Do každého novějšího a jakž takž udržovaného favorita kam sednu motor není skoro slyšet a netřepe se to, ať má najeto 50 000 nebo 200...

8.11.09, 23:42
Profil ICQ

Příspěvek 
CYZ: Vyměň ty tlumiče+horní uložení a pak sem napiš jak se to UŽ NETŘEPE..:-)

13.11.09, 11:06

Příspěvek 
Po novém roce, teď nejsou prachy. Vypadá to opravdu na tlumiče, na absolutně rovném úseku nové silnice to nedělá skoro nic, na hrbatém se to přepe někdy už od 60 a při prudčím řezání zatáčky kdy se hodně zmáčkne pružina se to třepe na té zatížené straně, resp. spíš poskakuje. Jinak aspoň se podařilo vychytat hluk - silentblok vodní pumpy byl totálně na sračky, vytržený z kroužku, pak to nemá hučet...dlouho se mi do toho nechtělo a věděl jsem proč :D zároveň s tím šla i nová pumpa a hadice protože jsem se s tím potom už nemohl domluvit :D ale auto výrazně ztichlo.

13.11.09, 21:02
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Bilstein B4 (seriový)
predni
935,-.
zadni
862,- s.dph/ks

doprava 150,-

13.11.09, 21:06
Profil ICQ

Příspěvek 
No tak ty vibrace při stlačení pružin jsou ještě záhadnější - když jsem dnes zatížil jak jsemvezl kluky na airsoft (četa s velitelem, já, výstroj combat full load :D - cca 600kg) tak to v kopcích při větším tahu začalo vibrovat celé takže se obávám že je to opravdu od převodovky, jakoby ohnutý hřídel, opotřebené zuby nebo co, při přetížení to auto jakoby cuká, přitom motor běží pravidelně.....

14.11.09, 10:01
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další