Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 12:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Prosím poradte kdo znáte Feldu 1.9 D 
Autor Zpráva

Příspěvek Prosím poradte kdo znáte Feldu 1.9 D
Mám možnost koupit Felicii 1.9d kombi a tak bych potreboval vedet jak jsou tyto motory spolehlive a jak je to se spotrebou a kolik obvykle najezdi ???.pokud ji koupim cekaji me rozvody a olej motor ma 280000 ale nezda se ze by s nim neco bylo díky

18.11.09, 17:50
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Prosím poradte kdo znáte Feldu 1.9 D
mach164 píše:
Mám možnost koupit Felicii 1.9d kombi a tak bych potreboval vedet jak jsou tyto motory spolehlive a jak je to se spotrebou a kolik obvykle najezdi ???.pokud ji koupim cekaji me rozvody a olej motor ma 280000 ale nezda se ze by s nim neco bylo díky
to záleží na spotřebě sice jsou nekultivovaný ale prý nesmrtelný tyhle motory :wink: je to těžkej motor nemoderní ale osobně bych jí bral zjisti kolik žere oleje jak kouří a tak :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

18.11.09, 19:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud se do toho lil správně olej, tak ten motor IMO přežije Feldu. Jinak kolega v práci to má a traktor hadr (cca 300 000 najeto). Nemusí ani ometat sníh, při staru se Felda sama oklepe :lol: Uvnitř je na tu hrůzu zvenku docela tichá.
Jede to solidně, nikdo od toho dehtu bez turba ani moc neočekává. Nápravy asi trochu trpí...

Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem

18.11.09, 19:47

Příspěvek 
Tenhle motor mám ve služebáku (Caddy pickup), má najeto asi 215 000km, hlavně po Praze. Žere oleje tak 4l na 15 000km, při studeném startu není za auitem vidět, na normální jízdu mimo město se s tímhle motorem musí zapomenout - prostě nemá výkon. Na druhou stranu po Praze se s ním dá i pod 8l/100km :) A pokud mu nedojde olej, myslím si že vydrží ještě sakra dlouho :)

18.11.09, 20:11

Příspěvek 
nahouby, 1,3MPI nebo 1,6 je na tom líp výkonově i spotřebově...nehledě na hrozný opotřebování náprav

18.11.09, 20:19
Profil ICQ

Příspěvek 
díky za reakce feldu jsem mel moznost project a nijak zvlast se neklepala trochu cerne kourila jen za studena ale chytla na poprvi bez problemu po ohrati se to zlepsilo a olej pry majitel nedoliva dale mi trvdil ze jezdil za 6 na sto nekdy i min olej uz ma neco prelitano a rozvody tez ....

18.11.09, 20:20
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já bych do ní i šel i když radši 1.3 s plynem :wink:

18.11.09, 20:23
Profil ICQ

Příspěvek 
no z 1.3 jednobodem jsem jezdil a vykon mi tam neprisel lepsi a kroutak ma urcite lepsi ta 1.9 spotreba taky 1.3 zadna slava a motor se musi tocit aby to vubec jelo ta 1.9 se vytacet nemusi asi ani nemuze :) s 1.6(tusim AAH) jsem taky jezdil vykon uz znatelnejsi ale spotreba taky nijak neprekvapila myslim ze ta nafta bude mit spotrebu nejmensi a nejvetsi kroutak odspoda ? taky zivotnost toho motoru by mela byt velka pri spravne udrzbe

18.11.09, 20:30
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
proto říkám s plynem :wink:

18.11.09, 20:34
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
mach164 píše:
no z 1.3 jednobodem jsem jezdil a vykon mi tam neprisel lepsi a kroutak ma urcite lepsi ta 1.9 spotreba taky 1.3 zadna slava a motor se musi tocit aby to vubec jelo ta 1.9 se vytacet nemusi asi ani nemuze :) s 1.6(tusim AAH) jsem taky jezdil vykon uz znatelnejsi ale spotreba taky nijak neprekvapila myslim ze ta nafta bude mit spotrebu nejmensi a nejvetsi kroutak odspoda ? taky zivotnost toho motoru by mela byt velka pri spravne udrzbe

spotřeba 6l jde snížit, rozvody to je pakatel, mám někde od 1700-2600 vodní pumpy od 800-1600, co se táče té spotřeby to jde najít na vag zátěžák jak je seřízenený, oblbovač teploty to asi není nejlepšé věc, a počátek vstřiku ten musí být nastaven tak aby bez žhavení motor chytl za tepla na drc

já mám přes 430.000 km a nedám dopustit jede jak drak :D

průser je když moror klepe za tepla víc je vychoděná vložka v HU

a píst si prostě klepne neměněný a nevhodný olej a vznikne tato závada jedině GO miloš

18.11.09, 20:44

Příspěvek 
Dá se i dost 2000rpm, ale připrav se na to že to skutečně, ale skutečně není živé auto.

18.11.09, 20:45

Příspěvek 
S plynem bohužel nabídku nemám ale možná jse mi podaři získat levná nafta pokud to klapne s autem i levnou naftou myslím že bych na tom ve finále byl možná i o něco
líp s náklady na kilometr než lpg ale to už budu muset vyskoušet ..Cena za auto je 10000 kc + rozvody a olej +nejaky drobnosti tak 15000 kc asi to vemu ....

18.11.09, 20:46

Příspěvek 
to:slovacek.milos díky za odpověd je videt ze jse vyznas s tim klepanim jsi me trochu vydesil je pravda ze motor na volnobeh je hlucny ale prisuzoval jsem to neprimenu vstrikovani nafty nerad bych generalkoval motor ale snad to bude v poradku a po rozvodech a novem oleji bude vse ok ....

18.11.09, 21:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
mach164 píše:
to:slovacek.milos díky za odpověd je videt ze jse vyznas s tim klepanim jsi me trochu vydesil je pravda ze motor na volnobeh je hlucny ale prisuzoval jsem to neprimenu vstrikovani nafty nerad bych generalkoval motor ale snad to bude v poradku a po rozvodech a novem oleji bude vse ok ....

jako pokud motor nebude hlučný jako diesel tak z toho bude zdechlina, tam musíš rozeznat klepec motoru a burácení života, diesel má vyšší účinost tak hlučnost tam muší bejt :wink: miloš

18.11.09, 21:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
mach164 píše:
S plynem bohužel nabídku nemám ale možná jse mi podaři získat levná nafta pokud to klapne s autem i levnou naftou myslím že bych na tom ve finále byl možná i o něco
líp s náklady na kilometr než lpg ale to už budu muset vyskoušet ..Cena za auto je 10000 kc + rozvody a olej +nejaky drobnosti tak 15000 kc asi to vemu ....

v hypermarketech seženeš olej za 16 korun, já jezdám na metylester a mám náklady 12 korun na sto to máš ze strážnice do prahy za 36 korun jak za masaryka a první republiky :oops: miloš

18.11.09, 21:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další