Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 22:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 povolený sklon rádia vs. instalace v škoda rapid 
Autor Zpráva
Příspěvek povolený sklon rádia vs. instalace v škoda rapid
Tak jsem se při uvažování o novém rádiu dostal k tomu, že výrobce uvádí max. sklon rádia 30°.

Nový auta už s rádii s cd/mp3, které jsou na to citlivé počítají a "šuplík" je skoro rovně. U rapida (GL palubka) je ale sklon celkem vyšší, dneska jsem to jak kokot měřil úhloměrem a tipuju to na nějakejch 35°.

řešil tady někdo podobněj problém nebo je to kravina a nemám se s tím zabejvat?

29.3.06, 12:44
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Hele divej je jasny ze kazdy hodnoty jsou predimenzovany(napr.nosnost vytahu apod) takze tam je jeste nakejch 10° rezerva....ale je jasny ze bude prekrocena maximalni hodnota a tak to bude mit negativni vliv na prehravani CD otresy narazy apod.................nebude to nejlepsi ale nic tak rapidniho by se stat nemelo....pri nejhorsim se daj sehnat redukcni pouzdra na tunely...vsak se tam mrkni a nebo to jednoduse dole zbrus a uhel se snizi....vis jak to myslim ne???vyzkousej to a uvidis........

29.3.06, 12:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Měl jsem ve Š130 rádio s CD/MP3 a zcela určitě bylo ve větším náklonu než doporučovali. Ničemu to nevadilo, hrálo to normálně.

29.3.06, 13:27

Příspěvek Re: povolený sklon rádia vs. instalace v škoda rapid
MSG píše:
Tak jsem se při uvažování o novém rádiu dostal k tomu, že výrobce uvádí max. sklon rádia 30°.

Nový auta už s rádii s cd/mp3, které jsou na to citlivé počítají a "šuplík" je skoro rovně. U rapida (GL palubka) je ale sklon celkem vyšší, dneska jsem to jak kokot měřil úhloměrem a tipuju to na nějakejch 35°.

řešil tady někdo podobněj problém nebo je to kravina a nemám se s tím zabejvat?

Tam jde o to, že při zrychlování a hlavně brždění působí horizontální síly na otáčející se CDčko a tím jej nepatrně vychylují z osy otáčení (není-li vodorovně).
Tím se jednak opotřebovávají ložiska motorku mechaniky a druhak má optika víc práce s měnící se vzdáleností CDčka od čočky. I když je vůz v klidu, není náklon mechaniky optimální kvůli síle gravitační. Výše zmíněné se může (ale nemusí) projevit na kvalitě poslechu (přeskakování) a životnosti přehravače.
Jde o to to vyzkoušet, hlavu bych si s tim nelámal, pokud to bude fungovat.
Já používám klasické počítačové CD ROMky do Š 105-130 a fungují vždy tak půl roku, poté je potřeba čočku vyčistit od prachu a zase přehrávají :wink:

Takže problém bude spíš s čistotou prostředí, ve kterém přehravač má fungovat.

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

29.3.06, 19:29
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]