Poloha drážky na remenici - please, help
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
Poloha drážky na remenici - please, help
Páni, nikde to v literatúre nemôžem nájsť a nemám náhradnú remenicu:
V akej polohe je drážka na remenici, čo je na kľuke...myslím polohu vzhľadom na rysku, pomocou ktorej sa nastavuje predstih...zajtra chcem meniť gufero a nechcem, aby mi drážky na klin zostala dola, aby sa to dalo v poho namontovať...
Motor favo...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.11.09, 19:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak to si nevybavim a ted umytej uz nepudu do garaze, ale neni to jedno? Klinek tam prece podrzi rozvodove kolecko.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
28.11.09, 19:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to ani nechápu když nepovolíš šroub řemenice musíš sdělat vanu a založit kliku špalkem a řemenici sděláš, vyměníš gufero a nasadíš zpět a utáhneš
dají se tam podělat snad jen dvě věci že neopatrným nasazením ti spadne pružinka gufera a když si nedáš klacek od sedačky na sešlíplou spojku třeba nekdy neotočíš motorem miloš
|
28.11.09, 20:13 |
|
|
ferrari
|
Noo, ja chcem povoliť remenicu bez toho, žeby som dával dole vaňu...viem, je otázne, či sa mi to podarí, možno ani nie - uvidíme (každopádne pred 3 rokmi som ju zaťahoval so zaistenou kľukou, takže to asi nebude jednoduché). A takže ten klin ide až pod koleso rozvodov? To by to potom ozaj mohlo byť jedno...darmo, už si to nepamätám, dávno som to nemal rozobraté...
A aby mi nespadlo axiálne ložisko kľuky, to by stačilo vyšliapnuť spojku pri nasadzovaní remenice, nie? Proste treba zabezepčiť, aby sa kľuka nepohla smerom dopredu, že?
Ale aj tak by som to radšej robil tak, že ten klin by bol navrchu...ach jo, asi zamailujem Tomášovi1280, on len teraz rozrábal motor - nech kukne na remenicu...
2 Miloš - presne to, čo popisuješ, sa mi asik podarilo pred 3 rokmi, ke´d som motor skladal a síce som nejak narušil tú pružinku gufera a časom som ju našiel v oleji...ale sranda, aj bez tej pružinky to dlho tesnilo, ale posledný čas to už prepúšťa...a je na to nejaká fintička, aby mi tá pružinka nespadla?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.11.09, 20:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mně spadlo jednou od té doby a díky tomuto foru mám desku zapřu o sedačku a spojka je pořád dole po celou dobu, že shazuji vanu je běžné, já už ty lidi přesvědčím že jim teče olej a těsnění se musí měnit, dám čpalk a povolím jednou jsem nadáhl i kompresorovou hadici na utahovačku co má snad 3000 a ani si neprdla a když jsem ji pobolili lešenovkou tak málem auto spadlo ze zvedáku někdo ji tam asi dobře zalepil miloš
|
28.11.09, 21:05 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já jí povoloval poprvý teleskopickým klíčem na kola + jeden seděl vevniř a stál na brzdě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.11.09, 21:13 |
|
|
darklord
|
ja vzdy zakvaltujem 5, zatiahnem rucku a normalnou racnou to po chvilke nadavania povolim, rovnakym sposobom zatahujem. pokial si da clovek majzla aby neklepol do remenice/kluky tak to ide bez vselijakeho slapania na spojku a neviem co este...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.11.09, 21:18 |
|
|
Jarda S.
|
no u tebe to de já nemam ručku na předek
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.11.09, 21:21 |
|
|
darklord
|
tak to mas zle auto... aj ten motor mas na zlej strane
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.11.09, 21:22 |
|
|
Jarda S.
|
jo pokrok nezastavíš
|
28.11.09, 21:23 |
|
|
ferrari
|
darklord píše: ja vzdy zakvaltujem 5, zatiahnem rucku a normalnou racnou to po chvilke nadavania povolim, rovnakym sposobom zatahujem. pokial si da clovek majzla aby neklepol do remenice/kluky tak to ide bez vselijakeho slapania na spojku a neviem co este... takto sme to robili s Tomaszom a ani sme si neprdli...ja som stál na brzde, zaradený kvalt, Tomasz povoľoval...ale nepovolil
Uvidíme zajtra...
|
28.11.09, 21:27 |
|
|
Jarda S.
|
tak se asi málo najed
|
28.11.09, 21:28 |
|
|
Tomáš1280
|
.
Akurat som dojedol fazulu )
Juro stal na brzde a ja som tocil racnou -tak 200° a ani nahodou sa nepovolila.
Nakoniec sa mi to podarilo az po zaisteni hasakom,ale to uz bol motor odpísaný a MUSELO to ist von.!demence toto!.
Ferrari ty chceš proste fotku remenice pred demontažou ale po.?.
_________________ škoda 105 L rv 1987 viewtopic.php?t=12802 Peugeot 205 1.1 5dv rv 1993 viewtopic.php?t=20374 Peugeot 205 1,1 3dv 1996 Renault Megane Scenik 1,9dt 1996 Opel Astra G kombajn 1,7 dti 16v isuzu 2003
|
28.11.09, 22:30 |
|
|
Jarda S.
|
no ráčnou tak to je jasný
|
28.11.09, 22:35 |
|
|
ferrari
|
Sadra17 píše: no ráčnou tak to je jasný nie račňou, ale pevným nádstavcom + trubkou...
Hej, potrebovaj by som foto remenice (vymontovanej), kde by bolo vidno zároveň rysku na nastavovanie predstihu a tiež vnútornú drážku pre klin...
|
28.11.09, 22:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|