Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 19:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Spotřeba LPG Octavia 1,66/75Kw 
Autor Zpráva

Příspěvek Spotřeba LPG Octavia 1,66/75Kw
Kolik je běžná spotřeba LPG ( navýšení proti benzínu )? Když jezdím na benzín tak mě palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 5,8 l/100Km. Spotřeba LPG při stejném stylu jízdy ( palubní počítač 5,8l/100Km ) je 7,2 litrů. Je to navýšení přes 20% a přitom u montáže sekvenčního zařízení bylo uváděno navýšení 5-15%. Auto se chová jinak dobře a s LPG jede bez problému. Mám najeto s LPG 6000 Km a nevím zda je tato hodnota navýšení spotřeby normální nebo zda mám dát auto na seřízení.
Jinak auto je osazeno LPG Stag 300 - sekvenční vstřikování.
Děkuji za vaše zkušenosti.

5.12.09, 19:03
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Spotřeba LPG Octavia 1,66/75Kw
Faren píše:
Kolik je běžná spotřeba LPG ( navýšení proti benzínu )? Když jezdím na benzín tak mě palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 5,8 l/100Km. Spotřeba LPG při stejném stylu jízdy ( palubní počítač 5,8l/100Km ) je 7,2 litrů. Je to navýšení přes 20% a přitom u montáže sekvenčního zařízení bylo uváděno navýšení 5-15%. Auto se chová jinak dobře a s LPG jede bez problému. Mám najeto s LPG 6000 Km a nevím zda je tato hodnota navýšení spotřeby normální nebo zda mám dát auto na seřízení.
Jinak auto je osazeno LPG Stag 300 - sekvenční vstřikování.
Děkuji za vaše zkušenosti.

jestli ti to žere ve skutečnosti 7.2 byl bych štastný, běžně žerou kokty víc, záleží taky na plynu co bereš, v letním období, složení plynu v zimě je 60% propanu a 40% butanu vlétě naopak, nejlepší plyn co znám je BP, jezdil jsem na flagu s vozíkem do kraslic před kraslicema mi došel plyn, spátky jsem nabral BP táhl na vozíku auto a ještě pojezdil doma

5-15 píšou ale ve skutečnosti ne není vždy tak miloš

5.12.09, 19:42

Příspěvek 
Palubní počítač ukazuje při provozu na LPG nesmysly,ve skutečnosti ti to bere 8-9 l plynu.Natankuj bečku doplna,vynuluj počítadko a až bečku vyjedeš tak litry cos natankoval vyděl ujetýma kilakama a připočítej 10%,protože po startu jedeš chvíli na benzín..;-) Jinak tvůj motor má choulostivé sedla ventilů a z praxe se po 100 tis.km na plyn podpalují..Proto doporučuji FLASH-LUBE-domazávání sedel...

6.12.09, 07:06

Příspěvek 
To máš spotřebu dobrou, běžně se zvedá až o 30% a považuje se to ještě za normální. Záleží na systému, na seřízení a na stylu jízdy. Někdo jezdí za 10% navrch, někdo za 30%. Pořád je to ale lepší, než na benzín.

6.12.09, 07:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ke zvýšení až o 30% se přikláním, a jkestli ti jede 1,6 za 7 plynu tak jsi jeden z mála velmi štastných lidí...

vetšinou jezdí i 1,3 za 8-9-10 plynu...

6.12.09, 14:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Děkuji za zkušenosti. Vidím, že spotřeba je OK.

19.12.09, 21:28
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]