Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 07:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 startér někdy točí naprázdno 
Autor Zpráva

Příspěvek startér někdy točí naprázdno
Ahoj , sotva jsem dodělal škodovku 105ku , tak už mám zase problém na Favoritu. Ted mi s ním jezdila chvíli ta moje a přišla mi s tím , že při startování se stane to , že startér někdy točí naprázdno. Ale jakmile se malinko protočí motor tak to startuje perfektně. Je mi jasný , že tento problém signalizuje většinou chybějící zuby na věnci, ale doposud to startovalo pořád dobře takže nebyla možnost , že by to lámalo zuby. a věnec jsem měnil asi před rokem když mi blbnul ten snímač otáček a na starém věnci mi zuby vybrousil. Napadá mě jestli by na to nemělo vliv to, že na elektromagnetickým spínači startéru se mi povedlo ulomit tu pacičku jak je na ní napojen ten slabí drát. A já jsem to provizorně opravil tak , že jsem na ten zbytek té pacičky napájel kousek drátku ze samcem a napojil na to ten normální slabí drátek. Je možný , že by se ten pájený spoj uvolnil a ted tam jde málo štávy a proto pastorek někdy jenom točí a nezasune? Říkám stalo se to ze dne na den tato porucha. Co myslíte? Předem díky za rady. Už nechci rozdělávat další motor a měnit věnec.

4.12.09, 18:01
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
to máš těžko pokud lepíš auto že opravuješ pacičky tak se mohou problémy opakovt, pokud řeší auto že dáváš nový startér a věnec problémy se neopakují tak je to na tobě a tvé peněžence :) miloš

4.12.09, 18:06

Příspěvek 
Vidím to spíše na pastorek

4.12.09, 18:09

Příspěvek 
Šemik píše:
Vidím to spíše na pastorek
Tak že problém je v tom pájení co? Jde tam málo napětí protože to bude zřejmě uvolněný. Tak že budu muset sehnat bud celou tu cívku nebo jenom tu část té umělé části.

4.12.09, 18:21

Příspěvek 
Napětí nikam nechodí :D V tomhle problém není, bude vadný pastorek (nebo setrvák v horším případě), pokud to je startérem tak nejrychlejší řešení bude jiný startér

4.12.09, 18:55

Příspěvek 
Hm jasně , tak zatím dík.

4.12.09, 19:30

Příspěvek 
No, záleží co je míněno, že se startér točí naprázdno? Buď se může zasunout pastorek normálně do věnce, ale je už kantare volnoběžka a tudíž prokluzuje. Tím pádem se točí jen motorek startéru ale pastorek se netočí. Nebo se nevysune pastorek vůbec. Nejdříve bych vyměnil tu cívku. Dá se koupit jako náhradní díl celá. Při jednom bych celý startér vyčistil a zkontroloval pohyb té páky, která zasouvá pastorek do věnce.

5.12.09, 18:03

Příspěvek 
No je to myšleno tak, že je slyšet jen točit se ten pastorek, jako když vyndáš startér ven a položíš ho na převodovku a sepneš. Ale dneska jsem byl ve městě a startovalo to v pohodě, tak nevím. Pořád hádám tu cívku než chybějící zuby.

5.12.09, 19:22

Příspěvek 
Zuby snad můžeš zkontrolovat to zas takový problém není ne (vyhodíš startér a budeš koukat přes zrcátko a baterku a někdo ať ti protáčí motor přes golu nasazenou na šroub řemenice kliky a nebo zvednutý pravý kolo a zařazenou 5ku). Ale spíš to vidím tak že je v háji volnoběžka.

5.12.09, 21:07
rejpal

Příspěvek 
Nejspíše bude problém ve startéru, stykač sepne aniž by se plně vysunul pastorek. Řešení viz Šemik. :)

5.12.09, 22:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Nejspíše bude problém ve startéru, stykač sepne aniž by se plně vysunul pastorek. Řešení viz Šemik. :)
Presne-presne...keď to začalo robiť odrazu, ako píšeš, tak to bude takto...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

5.12.09, 22:21

Příspěvek 
dá se koupit samotný pastorek s vonoběžkou, pro starší typ starteru, pro nový nevím, já jsem v rámci zachování spolehlivosti při problémech obě auta vybavil fungl novým originál starterem

6.12.09, 10:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Taky myslím , že to bude tím startérem. Už jednou se mi stalo, že mi praskla ta pružinka na volnoběšce a pastorek zůstal viset a škrtal o zuby. byl to tentýž startér. takže jsem vyměnil pružinu a bylo to. Jo jedná se o startér s reduktorem jo. je asi rok a půl starej. Mrknu na to a dám vědět.

6.12.09, 11:04

Příspěvek 
Aha, tak ty nové startéry s reduktorem nevím. Jestli se dá volnoběžka sehnat i u těch nových redukovaných nevím, ještě jsem neviděl. Je to ale v podstatě na stejném principu, jen není ten pastorek krytý tím krytem a pastorek je zvlášť na hřídeli. Je to přes převod. Motorek je menší a slabší než ty velké startéry, ale má vyšší otáčky. Tím převodem se redukují otáčky na menší a zvyšuje se síla. Jak jsem psal výše, bude buď volnoběžka v háji, nebo se nevysouvá pastorek do věnce.

6.12.09, 11:31

Příspěvek 
Jo dá se sehnat ta volnoběžka já ji sehnal na internetu na Autodíly krčka nebo tak nějak , vyšla mě na 500 kč.

6.12.09, 15:52
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]