Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 06:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Hvízdání v motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Hvízdání v motoru
Poraďte: něco mě hvízdá na levé straně motoru i když se sundá klíňák ,nedělá to přád.Fabia 1.4Mpi 55kw:Jinak auto mám v servisu jede na tři válce,klape ventil,to začalo během dvou dní,vodní pumpa má vůly,klíňak je kaput.Na to vše přišli.Najeto 47700km.Člověk by řek zajetý motor!Akorát to hvízdání nevědí co stim?

6.12.09, 12:15
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No asi něco tedy ze strany rozvodů...pokud je polomrtvá vodní pumpa,začal bych s její výměnou :)jako s tím řemenem. Ale nepleť si strany..Vozidlo se čte s pohledu řidiče,tak pro příště tedy z pravé strany od strany řemenů... :wink: Pokud tam stále něco kňučí,nekoliduje kryt s řemenem?,řemenice o kryt,kladka samotná jsou tam dvě plus jedna rolna?Může to dělat i excentr olejovýho čerpadla v prsou motoru,ale to je už hodně nepravděpodobný.Ať koukaj a poslouchaj a provedou výměnnou metodu,měli by na to časem přijít...

Naposledy upravil patrik-hp dne 6.12.09, 14:54, celkově upraveno 1

6.12.09, 14:54
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Hvízdání v motoru
Mirek V. píše:
Poraďte: něco mě hvízdá na levé straně motoru i když se sundá klíňák ,nedělá to přád.Fabia 1.4Mpi 55kw:Jinak auto mám v servisu jede na tři válce,klape ventil,to začalo během dvou dní,vodní pumpa má vůly,klíňak je kaput.Na to vše přišli.Najeto 47700km.Člověk by řek zajetý motor!Akorát to hvízdání nevědí co stim?

moc divné klape ventil to je co za pojem, a co mu chybí, vodní pumpa má vůli, a teče?, klnák je kaput, hlavně at ti předvedeou staré díly,

bez klínáku se dá snad poznad odkut do hvízdá postříkat silikovým sperejem miloš

6.12.09, 14:54

Příspěvek 
Aby nakonec neměl jen suchý gufero na klice :lol: Jinak s fobií budeš mít problem pořád, ještě jsem neviděl nějakou která by byla spolehlivější a odolnější než udržovaný Š120-Fav-Fel.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

6.12.09, 15:11

Příspěvek 
Při volnoběhu klape něco pod víkem ventylů,pumpa neteče ale když se za kladku zatahá má vůly,řemen je popraskanej z druhý strany ty drážky,jo a taky svítí elektronika motoru,ale počitač ukázal náhodnou chybu tak to vymazali za chvíli po odjezdu znova kontrolka svítí :roll:

6.12.09, 20:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mirek V. píše:
Při volnoběhu klape něco pod víkem ventylů,pumpa neteče ale když se za kladku zatahá má vůly,řemen je popraskanej z druhý strany ty drážky,jo a taky svítí elektronika motoru,ale počitač ukázal náhodnou chybu tak to vymazali za chvíli po odjezdu znova kontrolka svítí :roll:

prosímtě za kladku zataháš a má vulo jak to zjištuješ shodíš řemen, nebo boční vůli má, když je naplá s řemenem tak tam asi moc vůli nezjistíš, a co ta vodní pumpa to jak zjistíš vůli teče, a ta závada co aito nejede svíí jen kontrolka a nic se neděje, jak to auto máš dlouho miloš

6.12.09, 20:59

Příspěvek 
No jasně že mam sundanej klíňak a tařemenice se hejbe do boku ale voda kolem hřídele neteče tak nevim jestli to musej měnit.Ta kontrolka svítí po nastartování,ten motórek oranžovej,ale počitač nehlásí žádnou chybu.Ale mě spíš štve to hvízdání!

7.12.09, 21:35

Příspěvek 
Auto mám od roku 2002 tenkrát uplně nový.

7.12.09, 21:40

Příspěvek 
Tak snad konec hvízdání bylo prasklí těsnění pod vejfukovím potrubím hurá :wink:

8.12.09, 18:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]