Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 21:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Ručičky budíků - za tmy nejsou vidět. 
Autor Zpráva

Příspěvek Ručičky budíků - za tmy nejsou vidět.
Zdravím přátelé.

Někde kdesi v tématech jsem našel problém, který jsem zjistil až nyní, kdy též jezdím za tmy. Přístrojová deska svítí jak má, budíky též, ale vzhledem ke stáří a zřejmě i slabšímu osvětlení, přestože jsem všechny žárovičky vyměnil, není vidět na ručičky přístrojů.

Čili nevidím, jak moc rychle jedu :?: , či se loudám :cry: , nevidím na otáčkoměr :shock: , i když podle něj stejně nejezdím a nevím kolik mám paliva :!: , dokud si nerozsvítím třeba mobil a na budík si neposvítím :D .

Jak jste tento problém řešili? Natřít ručičky nějakou reflexní barvou? Nebo jiné podsvícení budíků?

Díky za odkaz či radu.

16.12.09, 12:52
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek 
typuju ze mas budiky hnede s bilima rucickama,

vymenil si i ty 3 zarovky co jsou uplne nahore budiku a mas tam dany to pruhledne plexisklo a ten plastovej stitek? ten dela ze svetlo sviti i pred budiky na rucicky

16.12.09, 13:10

Příspěvek 
21lucas píše:
typuju ze mas budiky hnede s bilima rucickama,

vymenil si i ty 3 zarovky co jsou uplne nahore budiku a mas tam dany to pruhledne plexisklo a ten plastovej stitek? ten dela ze svetlo sviti i pred budiky na rucicky

Ano, mám budíky hnědé s bílými ručičkami. Myslím, že jsem vyměnil všechny žárovky. Průhledné plexisklo tam je to velké, jestli je ještě přes budíky jiné to si nevybavuji a plastový štítek, o kterém píšeš, ten si taky nevybavuji. Budíky jsem nerozebíral, jen jsem sundal ten plexisklový kryt a pořádně jej přilepil, aby za jízdy nedrnčel, už se v tom někdo hrabal přede mnou. Je ten plastový štítek vidět, aniž bych to rozebral?

16.12.09, 13:24

Příspěvek 
Našel jsem foto přístrojové desky, jakou mám v autě.

http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=i ... 02d07cf7f8

16.12.09, 13:34
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Šmejky píše:

nahore na budikach je kus plastu prisroubovaneho 2 malyma sroubeckama pod tim je plast asi tahoveho tvaru
Obrázek

rozdelat to musis aby si to zjistil

16.12.09, 15:04
Mistr mechanik

Příspěvek 
kup si baterku zvanou čelovku :D miloš

16.12.09, 15:25

Příspěvek 
21lucas píše:
Šmejky píše:

nahore na budikach je kus plastu prisroubovaneho 2 malyma sroubeckama pod tim je plast asi tahoveho tvaru
Obrázek

rozdelat to musis aby si to zjistil

Tak to mám radost :( S nástavbou se do garáže nevejdu, takže budu muset použít opět svůj halogen jako topení a svítidlo zároveň, abych v kabině nezamrzl. Jinak díky za radu.

Venca

16.12.09, 16:20

Příspěvek 
Tak jsem to večer rozebral. Dělal jsem to do půlnoci. VENKU. Paráda. :|
Vezmu-li přístrojovku pohledem tak, jak se na ní dívá řidič, když je vsazená v palubní desce... Sundal jsem to prohlé plexisklo i s tím plastem kolem a dostal se na plastový štítek ohraničující jednotlivé budíky a kontrolky. Když jsem jej sundal, dostal jsem se přímo k budíkům. Takže žádný čirý plastík. Důmal jsem, kudy to svítí a kde je vlastně přišroubovaný.

Abych nezapomněl, všechny tři výše popsané žárovky svítí.

Když vezmu schránku přístrojovky jako "domeček" a ciferníky budíků jsou "okénka", tak ve "střeše" je pět obdélníkových výřezů. Jsou přesně nad budíkama. Čili se domnívám, že právě tady měl být umístěný ten čirý světlo vodící plast. Dokonce jsou tam i dvě dirky na šroubky. Když jsem tamtudy posvítil lampou, aby tam šlo jen trošičku světla, opravdu to svítilo na ručičky.

Je to ono? :?:

17.12.09, 06:52

Příspěvek 
Šmejky píše:
Když vezmu schránku přístrojovky jako "domeček" a ciferníky budíků jsou "okénka", tak ve "střeše" je pět obdélníkových výřezů. Jsou přesně nad budíkama. Čili se domnívám, že právě tady měl být umístěný ten čirý světlo vodící plast. Dokonce jsou tam i dvě dirky na šroubky. Když jsem tamtudy posvítil lampou, aby tam šlo jen trošičku světla, opravdu to svítilo na ručičky.

Je to ono? :?:

áno, to bude ono, už vyžšie to máš popísané ako tam to plexi má byť namontované...

17.12.09, 09:56

Příspěvek 
Chybí tam. Tak s tím nic nenadělám.

17.12.09, 10:14

Příspěvek 
Šmejky píše:
Chybí tam. Tak s tím nic nenadělám.

ja by som ti jedno aj podaroval, ale som s ďaleka...

17.12.09, 11:58

Příspěvek 
Zkusil bych inzeráty tady, v avízu nebo nějaký vrakáč. Tam se toho válí mraky. Když koupíš celé budíky, tak budeš mít ty své alespoň na nahradní díly. Čistě jen to plexi nemá cenu shánět. Celé budíky stojí po vrakáčích tak max 500,- ale spíše méně.

18.12.09, 19:12

Příspěvek 
varok píše:
Zkusil bych inzeráty tady, v avízu nebo nějaký vrakáč. Tam se toho válí mraky. Když koupíš celé budíky, tak budeš mít ty své alespoň na nahradní díly. Čistě jen to plexi nemá cenu shánět. Celé budíky stojí po vrakáčích tak max 500,- ale spíše méně.

Musím se s Vámi podělit o radost. Na aukru jsem vyhrál celou přístrojovku, akorát s hodinami, za pouhou počáteční korunu. Čili i s poštovným jsem zaplatil za vše 101,-- Kč. :D

Celé jsem to rozebral, jelikož základní deska byla zachovalejší, než ta má již několika drátama proletovaná. Hodiny jsem nahradil otáčkoměrem co jsem měl v autě, jen jsem si musel porovnat obě základové desky a do již připravených direk pro nýty s ploškou na zasunutí konektoru, jsem naletoval dva kontakty z otáčkoměru.

Všechny kontrolky jsem pod lampičkou prosvítil a jelikož byly za ta leta služby již značně vyšisované, za pomoci dětských barviček na sklo, jsem je všechny zvýraznil. Takže to teď svítí hezky barevně, tak jako nové. ještě jsem natřel u budíků ručičky, aby byly hezky bílé a když už jsem byl v tom těžkém tuzingu :lol: tak jelikož se mi ten hnědý štít kolem přístrojů moc nelíbil, stříknul jsem ho do pistáciově zelené barvy. Jelikož mám auto tmavě zelené barvy, vypadá to celkem příjemně. Nikdy jsem toho nebyl fandou, ale jako oživení to docela jde, i když by se to spoustě z Vás jistě nelíbilo.

Jak jsem neustále zapínal a vypínal světla a kontroloval, zda mi všechny kontrolky svítí, vybila se mi baterka, tak jsem ji dal na nabíječku a navečír jsem ji byl vypnout. Baterka nabitá, všechny kontrolky svítí a co je nejdůležitější... konečně vidím i za tmy na své nové zářivě bílé ručičky. :P

10.1.10, 22:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]