Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 08:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Frelicia 1.3MPi špatně táhne, mírně cuká 
Autor Zpráva

Příspěvek Frelicia 1.3MPi špatně táhne, mírně cuká
DObry den,
pred dvema dny jsem koupil Felicii 1.3. MPi 1997 135tis najeto, hned rikam ze svicky a olej jsem jeste nevymenil jelikoz furt pada snih a nemam prostory, ale uz se na to chystam.
Ted k problemu, motor nema takovy vykon jaky ma, porovnavam to s dedovo 1.3 felicii 129tis najeto, na 1 a 2 rychl. stupen se to jeste jaks taks da, ale jak tam dam 3, 4 , 5 tak konec, motor je takovy liny a kdyz tomu slapnu na plny plyn tak mirne cuka a netahne, jako kdyby ji neci branilo v tom jet... :(
Zda se mi taky ze je vetsi spotreba.
Muze to byt ted zrovna tema svickama, olejem? nebo to nechat hodit na diagnostiku?

14.12.09, 18:04
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Svíčky vyměň a jestli lenivost zůstane, dej to na diagnostiku. Ještě bys mohl nechat změřit tlak čerpadla.

14.12.09, 18:26

Příspěvek 
Já bych v prní řadě zjistil co taky konkretně máš, zda MPi 40kw nebo 50kw a to samé u dědy aby jsi porovnával opravdu stejný auta, jinak pocukávání asi bych taky šel po svíčkách, potom paliv filtr a sejtko na čerpadle. Motor zjistíš buď podle typu a to 7xx.135M a nebo 7xx.136M a nebo by jsi musel vytáhnout ŘJ z držáku a na ní je nálepka na které je konkretně uvedeno 40 nebo 50 kW.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.12.09, 18:51

Příspěvek 
MPi 50kw to vím, děda to bych kecal..
Ale je to jeho auto opravdu sviznejsi ma tah, do kopcu atd.
Tohle do kopce proste stagnuje a ma opravdu omezeny vykon, zkusim vymenit filtry, svicky, olej atd. A to sitko na jakem ze cerpadle? (amater no..)..:D

14.12.09, 19:01

Příspěvek 
uf, čerpadlo je v nádrži, pod zadníma sedačkama, blbej přístup, no ale když zvládneš vyměnit olej a svíčky tak čerpadlo by jsi mohl taky zvládnout.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.12.09, 19:08

Příspěvek 
rozhodně svíčky...

znám feldu skoro 300 tis 97 MPI a když začala cukat, nepomohli svíčky ani LPG filtr, tak to dělala zapalovací lišta...už tam má 3tí :wink: ...ale to je ta poslední možnost (nejdražší)

vyměń svíčky, dej tam co tam patří, ne nějaký super výkonný 16ti elektrodový :roll: ..můžeš dát lepší, ale na doporučení výrobce (třeba brisk premium), pak vyměnit všechny filtry (olej, vzduch, benzín) a budeš jezdit jak za mlada ;)...

jestli se ti to zdá líný, přifoukni gumy :)

14.12.09, 19:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83:

hehe :lol: díky za radu, vse vymenim a dam vedet jak to dopadlo..

14.12.09, 19:20

Příspěvek 
vono taky záleží, kdo to měl před tebou...třeba můj děda vyjede od nás z baráku a na konci ulice už má 5tku :roll: ....naštěstí když to bylo nový, tak s tim často jezdil můj fotr a ten tomu dával celkem kouř, tak to moc nezlenivělo, ale už sem s tou feldou moc dlouho nejel a tak to asi zas bude prdítko :lol:

14.12.09, 19:23
Profil ICQ

Příspěvek 
No prave, felicie je docela na svoje stari zachovala, jak karoserie tak motorove (teda vzhledove) zvukove moc ne, neco tam rachta:(
Takze nevim jaka s tim autem byla manipulace a udrzba vubec, jestli to mel nejakej deda nebo zenska. Puvodni majitel taky nevi;)
Takze vymenim svicky, olej, filtry a uvidi se..

14.12.09, 19:26

Příspěvek 
tachtaj rozvody nebo může bejt volnější rozdělovač...vlastně MPI nemá, tak rachtá ložisko na spojce :wink:

14.12.09, 19:50
Profil ICQ

Příspěvek 
uff, nekdo mi rikal ze rozvody, tak doufam ze jo, to bude asi lehci vymena, tohle me zatim ani nejak netrapi jak to ze je to liny... jakoby se to chtelo dusit..

14.12.09, 20:00

Příspěvek 
Dneska rano jsem si vsiml, ze motor za studena tahne, kdyz se ale trochu zahreje vykon klesa..Spotreba okolo 10litru .. :shock: :o :(

15.12.09, 15:23

Příspěvek 
svíčky :) filtr vzducu a trochu to hoň ať si zvyká (adaptíva) Zapalovací lišty docela zlobí v mrazu/vlhku, až budeš sundavat kvůli svícám, tož mrkni na ty plochy, co jsou zalité jakoby silikonem - jak se odchlipujou nebo praskají, tak do tepla, usušit, vyčistit a zatlemit (silikonem) - nouzovka ale pomáhá to

16.12.09, 12:56

Příspěvek 
jeden poznatek, vsiml jsem si jednoho snimace (nevim co to je) je to zezadu na motoru (je okolo nej jakoby takovy plisek) vedou k nemu dva kabely (svorkovnice o dvou kontaktech) hnedej a bilej myslim, ted bych kecal. A ted kabel je odtrzenej(odstrihlej nebo neco), mozna v tom bude zakopanej pes..

tady je fotka:

Obrázek
Obrázek

16.12.09, 20:23

Příspěvek 
to je snímač klepání, tak v tomhle případě to je ten problém, protože ze snímače klepání bere jednotka data a podle toho taky udává směs, takže opravit a laborovat dál :wink:

16.12.09, 20:34
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další