| Autor |
Zpráva |
|
Stinovlas
|
 Topeni ve favousovi
Cau lidi, mam tak trochu problem s topenim v mym favoritu. Sice zacne foukat vlaznej vzduch pomerne brzo, ale i kdyz je auto na provozni teplote, tak fouka furt stejnej a nema sanci tim vytopit auto. Ted jsem jel 50km po okreskach a v aute bylo +10°C. Klapka teploty do cerveny. A kdyz zapnu vyssi nez 1.stupen vetraku, tak zacne foukat studenej, resp. mnohem studenejsi - nestiha se ohrivat. Napada nekoho v cem by mohl byt problem? Hadice na motoru jsou mnohem, ale mnohem teplejsi, nez to, co fouka do auta...
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
| 18.12.09, 23:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Pech.
|
možná máš rozštelovaný to táhlo ovládání kohoutu, kohout není otevřený,a le jen natržený
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 18.12.09, 23:46 |
|
 |
|
Stinovlas
|
a jak se da seridit?
|
| 18.12.09, 23:52 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
Od baterky uvidíš bowden s páčkou. Bowden sundej a zjisti rozsah té páčky. Jestli to půjde mnohem dál, než přes ovládací táhlo s bowdenem, tak to našteluj správně. Jinak zkus vyčistit radiátor.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 19.12.09, 00:09 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v turnově je asi pěkná kosa v topení ne taky obtoková klapka pokud nepomúže její dovření a otevření přívodu vody je radiátor KO nejlépe nový miloš
|
| 19.12.09, 08:49 |
|
 |
|
Stinovlas
|
gokralik píše: Od baterky uvidíš bowden s páčkou. Bowden sundej a zjisti rozsah té páčky. Jestli to půjde mnohem dál, než přes ovládací táhlo s bowdenem, tak to našteluj správně. Jinak zkus vyčistit radiátor. od baterky jsem videl jen nejaky kably, ale z druhy strany, jakoby od nadrzky na vodu, jsem nasel nejaky lanko a tahlo, zejtra porovnam chod oproti pickupu, pac sundavat a nandavat lanko v tyhle klade se mi vazne vubec nechce. slovacek.milos píše: v turnově je asi pěkná kosa v topení ne taky obtoková klapka pokud nepomúže její dovření a otevření přívodu vody je radiátor KO nejlépe nový miloš
k ty obtokovy klapce a privodu vody se dostanu jak? umim se jen dostat k motoru ventilatoru sundanim toho, cim mi tam v posledni dobe snezi :/
|
| 20.12.09, 20:41 |
|
 |
|
gokralik
|
Ale je to tam. Mezi baterkou a topením jsou dvě hadice (přívod a odvod vody). Vlastně ty hadice vstupují do kohoutu. Takže se podívej, kde se ty hadice napojují na topení a mezi něma je páčka s bowdenem. Možná budeš muset sundat baterku, není tam nejlepší přístup.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 20.12.09, 20:46 |
|
 |
|
Stinovlas
|
ok, mrknu tam. kdyz jsem ale hejbal tim s ty druhy strany, tak se posouvala packa teploty na panelu topeni vevnitr v aute... asi to uplne nechapu, co mam udelat. sundat lanko, natocit to tak, aby se to co nejvic otevrelo a zas pridelat lanko?
|
| 20.12.09, 20:57 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
podle mě ti nefachá ta klapka vedle radiátoru je malá úzká zkus uživatele michalkatka michal ví ten ladí ty klimošky já měl to fáčko rozebrané tak před deseti lety ke mně to už nejezdí  miloš
|
| 20.12.09, 21:15 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Problém je v konstrukci topení.Má průtokový kohout,který má tak malou propusť vody,že nestačí propustit více teplé vody za tak krátkou dobu a čas za kterou spolehlivě rychleji dokáže mráz z venku jí ochladit.Jediný řešení příjemného topení je topení z felicie.Tam už nic takovýho jako kohout topení není.Pokud ti neohřívá motor,dá se to oklamat i termostatem z feldy,tím plastovým polokusem klasicky přišroubovaným k hliníkovému domečku...A taky kartonem před chladič,což je klasika kterou už snad každej automaticky používá...Je hodně cest jak to ohřát.Ale nemysli si,že ti bude vedro a budeš se potit...Bude tam ale podstatně snesitelněji když je venku těch -12.
..
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!!  http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
| 20.12.09, 22:19 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Fačka kúria celkom dobre, dokonca origo Fačko mi kúrilo lepšie ako teraz to Feldové, ale...
najleší je najnovší typ ventilu kúrenia, má najväčší prietok radiátorom, ďalej treba mať v poriadku termostat, tiahla musia dosadať do koncovej polohy ( tiahla klapiek aj ventilu ), a ešte musíš mať radiátor čistý z vonku aj zvnútra, potom v aute môžeš jazdiť v tielku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 21.12.09, 10:35 |
|
 |
|
Stinovlas
|
hmm, ja za chvili jedu na vrakac, poshanet par dalsich veci, tak se poptam na topeni z feldy, kdyz bude za rozumnou cenu, tak ho rad nainstaluju.. ted jsem koukal do par knizek a nejsem si uplne jistej, jestli ty tahla, o kterejch jste mluvili, jsou vevnitr v kabine a nebo venku na topeni? autum moc nerozumim, resp. rozumim tomu, co jsem nekdy delal, ale v topeni jsem se nehrabal ani na skodovce, ani na favoritu. vlastne nikde 
|
| 21.12.09, 13:17 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Stinovlas píše: hmm, ja za chvili jedu na vrakac, poshanet par dalsich veci, tak se poptam na topeni z feldy, kdyz bude za rozumnou cenu, tak ho rad nainstaluju.. ted jsem koukal do par knizek a nejsem si uplne jistej, jestli ty tahla, o kterejch jste mluvili, jsou vevnitr v kabine a nebo venku na topeni? autum moc nerozumim, resp. rozumim tomu, co jsem nekdy delal, ale v topeni jsem se nehrabal ani na skodovce, ani na favoritu. vlastne nikde 
tiahla sú od motora, ten ventil je pri hadiciach vedľa baterky, a to druhé je z druhej strany....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 21.12.09, 13:24 |
|
 |
|
gokralik
|
Na topení si dávej pozor. Já jednou jedno z vraku vymontoval, motor byl spálený a zatuhlý, bowdeny u ovlačačů pokřivené a povyskakované....radši opatrně, ať nezaplatíš za kus nefunkčního plastu. Mě to tehdy naštěstí nestálo nic...
|
| 21.12.09, 13:32 |
|
 |
|
varok
|
Já nedávno koupil topení z feldy od jednoho člena tady z webu. Mockrát děkuji Sharpers. Zatím jsem ho tam ještě nedal, ale už se chystám. Pořád nějak nevím s tím řezáním té palubky na tu klapku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 27.12.09, 18:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |