Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Felicia 1.3 MPI, po roztlačení nedrží volnoběh.
Kamarád roztlačoval Feldu a teď mu to nějak nedrží volnoběh, když před křižovatkou vyřadí, tak mu to zdechne, se musí něco udělat s klapkou, nebo co?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.12.09, 12:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Roztlačování neudělá moc dobře lambádě, zkusit poměřit ju a když bude dobrá, tak reset jednotky na tovární nastavení.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
21.12.09, 13:03 |
|
|
darklord
|
mpi sa da roztiahnut? som myslel ze ked je KO baterka tak to nenatlaci benzin atd...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
21.12.09, 13:28 |
|
|
Nepér
|
Jako bez baterky to nejde, ale stačí když trochu žije, aby žila i ECU a ostatní obslužná elektronika. Lambda se měří ohmmetrem? Reset se dá udělat bez VAGu?
|
21.12.09, 13:32 |
|
|
darklord
|
neda sa pouzit rovnaky/podobny postup ako ked sa resetuje BMM?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
21.12.09, 13:38 |
|
|
PJDefort
|
asi těžko když mu to nedrží volnoběh..
zkus udělat to základní nastavení klapky tak, že auto zahřeješ na provozní teplotu, pak vypneš zapalování, minimálně na minutu vytáhneš pojistku řídící jednotky (u mě to je 1. v pojistkovce), pak vrátíš, na takovou půl minutu zapneš zapalování bez šlápnutí na plyn a pak bez plynu natočíš...tohle je takový hrubý základní nastavení bez VAGu
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
21.12.09, 13:46 |
|
|
Nepér
|
A pak se to doladí samo?
|
21.12.09, 13:58 |
|
|
PJDefort
|
nevim jestli to je jak u 1,6...tam se po každym zapnutí zapalování vyladěj krajní polohy klapky...a když vytáhneš takhle na dýl tu pojistku, tak se vymažou adaptační hodnoty
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
21.12.09, 14:07 |
|
|
Nepér
|
Nojo, tohle je ale českej motor, to neni blbý, jak nějakej těžkej litinovej 1.6 pravěkkej VW
|
21.12.09, 23:59 |
|
|
Drak
|
Na lambádu potřebuješ aspoň osciloskop, zkus někoho s kablem, kdo ti zresetuje jednotku.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
22.12.09, 08:47 |
|
|
Kristensen
|
Klapku při každém zapnutí klíčku načítá 1,3. 1,6 toto nedělá ta pouze nastaví polohu z aktuálních dat, pokud by 1,6 při každém zapnutí klíčku najížděla všechny polohy tak je něco špatně a v závadách se objeví Základní nastavení nebylo provedeno. Jinak je taky otázka jak dlouho se to auto roztláčelo.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.12.09, 09:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
chce to kabel KL a notes pamět závad to poví miloš
|
22.12.09, 10:21 |
|
|
Nakadah
|
Musim potvrdit Milosova slova, VAG kabel se da koupit za par set a je to pak jina prace. Reset klapky u toho Simosu2P v 1.3MPi je pak snadny a rychly. Navic to ukaze dalsi chyby a jak na tom treba samotna klapka je. Mela ukazovat 4.29 a 3.98 (dle Milose) a nam ukazala 4.30 a 3.93 -> vycistena od nanosu a vyresetovana. Pravda je, ze volnobeh je ted skoro jak kdyz streli. Predtim se houpal mirne. Bohuzel se uplne nevyznam v blocich hodnot, tak nevim kde koukat jak funguje lambada ale v pameti zavad se o lambade nic nepsalo.
Takze kabel, notas a jde to snadno. Treba to bude snimac otacek Nak
|
22.12.09, 12:01 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Re: Felicia 1.3 MPI, po roztlačení nedrží volnoběh.
Nepér píše: Kamarád roztlačoval Feldu a teď mu to nějak nedrží volnoběh, když před křižovatkou vyřadí, tak mu to zdechne, se musí něco udělat s klapkou, nebo co?
A proč ji roztlačoval? Nechtěla chytnout nebo byl vybitý aku? Jestli nechtěla chytnout, tak je tam někde nějaká zrada, proto to nedrží volnoběh. Co tak voda v palivu?
_________________ J.
|
29.12.09, 22:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|