Autor |
Zpráva |
HanyZ
|
Octavia 1 1.6 55kW - nezamyká kufr
Ahoj, klíčem ani dálkou nešel zamknout kufr, vše ostatní ano. Zkoušel jsem i zámek v kufru. Dočasně jsem ho vyřešil tak, že jsem sundal ten plastový kryt a vyháknul kovovou tyčinku, která se pohybovala po stisknutí kliky na otevření (ze shora směrem dolů k zámku). Kufr jsem zabouchnul, otevřít nejde. Podívám se na to po Vánocích, teď kufr potřebovat nebudu. Bude to servomotorkem ?
|
20.12.09, 19:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Octavia 1 1.6 55kW - nezamyká kufr
HanyZ píše: Ahoj, klíčem ani dálkou nešel zamknout kufr, vše ostatní ano. Zkoušel jsem i zámek v kufru. Dočasně jsem ho vyřešil tak, že jsem sundal ten plastový kryt a vyháknul kovovou tyčinku, která se pohybovala po stisknutí kliky na otevření (ze shora směrem dolů k zámku). Kufr jsem zabouchnul, otevřít nejde. Podívám se na to po Vánocích, teď kufr potřebovat nebudu. Bude to servomotorkem ?
servomotorkem nebo kosou miloš
|
20.12.09, 20:02 |
|
|
HanyZ
|
Re: Octavia 1 1.6 55kW - nezamyká kufr
Díky za radu, kosou asi myslíš zimu )) Přemýšlel jsem chvíli, kde to v autě hledat )))
|
21.12.09, 11:44 |
|
|
Milan Koukal
|
nebo kostrou
|
21.12.09, 15:17 |
|
|
petr petr
|
Může být i stuďák u relátka na napájení servomotorku ! Musíš to proměřit jestli ti jde napětí na motorek.
|
24.12.09, 02:56 |
|
|
HanyZ
|
aha, mohl by tady někdo vrazit foto který káblík je do servomotorku ?
|
24.12.09, 11:29 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
HanyZ píše: aha, mohl by tady někdo vrazit foto který káblík je do servomotorku ?
tak rozdelej kufr a zmer to rovnou u servomotorku
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
24.12.09, 11:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jste na to přišli kosou i kostrou, čyastým otvíráním i svazek nejlépe co říká řídící jednotka komfortu amět závad miloš
|
24.12.09, 13:34 |
|
|
petr petr
|
HanyZ píše: aha, mohl by tady někdo vrazit foto který káblík je do servomotorku ?
Jdou tam jenom dva, tak na ně připoj měřák a uvidíš , nebo žárovku.
A ještě si nezapomeň ten kufr nebo zámek překlapnout do polohy zavřeno a pak měř.
Naposledy upravil petr petr dne 25.12.09, 02:01, celkově upraveno 1
|
24.12.09, 15:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
petr petr píše: HanyZ píše: aha, mohl by tady někdo vrazit foto který káblík je do servomotorku ? Jdou tam jenom dva, tak na ně připoj měřák a uvidíš , nebo žárovku.
a co datová sběrnice canbus ta nic ta tam podle tebe není, nepleteš si to s feldou, jak ví řj komfortu že má připravený kufr k zamčení miloš
|
24.12.09, 15:48 |
|
|
petr petr
|
slovacek.milos píše: petr petr píše: HanyZ píše: aha, mohl by tady někdo vrazit foto který káblík je do servomotorku ? Jdou tam jenom dva, tak na ně připoj měřák a uvidíš , nebo žárovku. a co datová sběrnice canbus ta nic ta tam podle tebe není, nepleteš si to s feldou, jak ví řj komfortu že má připravený kufr k zamčení miloš
S feldou si to rozhodně nepletu vím co píšu.
Pokud se pořád ještě bavíme o kufru tak bych ten canbus rád viděl
V pátých dveřích je jen servo se dvěma dráty a spínač na klíč přímo na zámku + spínač zaklapnutých dveří v zámku nic víc, nic míň.
|
25.12.09, 01:58 |
|
|
HanyZ
|
já jsem tam viděl dva kablíky. Jeden má černou koncovku a když ho odpojím tak mi zhasne světlo v kufru. Druhý jde do šedé krabičky, když ho odpojím a zamknu kufr klíčem tak se zamkne vše kromě kufru. Jak to tedy funguje ?
|
25.12.09, 12:26 |
|
|
petr petr
|
HanyZ píše: já jsem tam viděl dva kablíky. Jeden má černou koncovku a když ho odpojím tak mi zhasne světlo v kufru. Druhý jde do šedé krabičky, když ho odpojím a zamknu kufr klíčem tak se zamkne vše kromě kufru. Jak to tedy funguje ?
Na motorek serva vedou jen dva drátky a barva je červenočerný a červenožlutý tyhle odpoj a připoj na ně zkoušečku a zaklapni zámek jako by byl zavřený kufr a vyskoušej jestli ti jde na ně proud při zamykání a odmykání.
|
25.12.09, 17:38 |
|
|
HanyZ
|
a předpokládám, že motorek serva je u zámku kufru, vede z něj oska a je na něj připojený kablík...a je to šedý obdélník
|
26.12.09, 09:32 |
|
|
HanyZ
|
tak jsem to proměřil, motorek se nehýbal, napětí šlo. Motorek jsem vytáhl rozebral pročistil a už funguje. Jen má na plastové osce už trochu sjeté 3 zuby - asi koupím nový, jestli nebude stát majlant.
|
26.12.09, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|