Stabilizátor Felicia vo Favorite
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Sadra17 píše: jistě si to čet celý tak to je závodní favorit
ale áno, ale nejaké podrobnejšie info nemáš
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
31.12.09, 15:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
je to podle kit car feldy...ty měli trubku a v tom jakoby "mačetu" takže natáčením tý "mačety" se přitvrzoval nebo změkčoval stabilizátor...tohle sem ještě pořádně neviděl, hoď sem odkaz na celou garáž toho auta
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
31.12.09, 15:59 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Ondras83 píše: je to podle kit car feldy...ty měli trubku a v tom jakoby "mačetu" takže natáčením tý "mačety" se přitvrzoval nebo změkčoval stabilizátor...tohle sem ještě pořádně neviděl, hoď sem odkaz na celou garáž toho auta
kit podvozek vypadá takhle
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.12.09, 17:32 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: je to podle kit car feldy...ty měli trubku a v tom jakoby "mačetu" takže natáčením tý "mačety" se přitvrzoval nebo změkčoval stabilizátor...tohle sem ještě pořádně neviděl, hoď sem odkaz na celou garáž toho auta
garáž nieje, je tam iba téma...
http://skoda-virt.cz/cz/forum/podvozek- ... -fa-rally/
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.1.10, 14:45 |
|
|
Ondras83
|
Sadra: ale to není tovární, tovární vypadal jinak, to byla jiná nápravnice a jinačí ramena, nebyly to trubky
máš víc fotek tohohle?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.1.10, 15:45 |
|
|
varok
|
Když je tady to téma a mnoho lidí píše na foru, jak nacpali do fáčka stabilizátor. Nezkoušeli jste prosím někdo převařit tu nápravnici z felicie na fáčkovou? Myslím tu zadní čast, kde jsou zadní silenty ramen. Felda ji má jinou. Michal má napsané v članku že to zklepal. Na netu jsem četl skoro stejný článek, ale od někoho jiného, ten tam o úpravě nemá ani slovíčko. tak tedy?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.8.10, 18:00 |
|
|
kwiko
|
Michhalova uprava je velmi dobra, lebo je jednoducha a ucinna.
Ja to mam spravene trocha inak, lebo som to mal trocha na vyvarku, a robil som to o par tyzdnou skorej.
prikladam vynatok z mojej garaze
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
1.8.10, 20:28 |
|
|
varok
|
Takže ty jsi Kwiko navařil na fáčko podlahu z felície? Nápravnici jsi nechal origo z feldy ale upravoval jsi podlahu? Já chci raději převařit tu nápravnici, aby vypadal ten konec na silenty jako u fáčka. To michalovo řešení je jednoduché, ale mě se to takhle moc nelíbí. Přijde mi to nastejno jako to říznout a převařit jiným plechem.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
2.8.10, 22:07 |
|
|
kwiko
|
ked to tam budes varit, prides na to, ze su tam plechy dva. Som presvedceny ze len vyklepanie do roviny je lepsie a bezpecnejsie riesenie ako rezanie a navarovanie dalsieho plechu. Pre uplnost mozes tie vyklepane konce povarit po obvode (ako som to spravil aj ja)
Som to musel vyrezat, lebo felda tam ma velku priehlbinu v podlahe a facko nie... a kedze som chcel zachovat feldove silentbloky na ramenach, som to poriesil ako som to poriesil...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
3.8.10, 06:44 |
|
|
varok
|
Kwiko: Však já vím, že tam jsou dva plechy. Ty zadní silenty bych na ramenech vyměnil jako Michalkatka za ty favořiťácké, buď nový typ, nebo ten starší, ještě nevím. Sice to převaření zadní části bude komplikované na přesnost, ale nějak bych to zvládl. Myslel jsem to uříznout těsně u toho zalomeného místa, kde začíná to tvarování do těch různých prolisů na velký silent feldy a navařit z plechu rovný díl a potom dotvarovat podle fávo nápravnice. Každý jde ale asi tím jednodušším směrem, tedy vyklepáním, že?
|
3.8.10, 09:13 |
|
|
varok
|
Otryskanou nápravnici už mám, teď ji postupně natírám. Teď nemám moc volného času, protože v nové práci mají debilní směny, takže jsem v práci skoro pořád.
URL=http://img192.imageshack.us/i/sko4010328lrg.jpg/] [/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshac
|
3.8.10, 09:17 |
|
|
varok
|
Takhle nějak to chci převařit. Nápravnice z feldy je ale asi z plechu 2,5mm že? Já mám jen 2mm v garáži.
|
4.8.10, 20:50 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Re: Stabilizátor Felicia vo Favorite
jen si vymýšlím prácu ale k věci pročetl jsem si pár návodů ... http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=480nebo http://favoweb.skoda110r.cz/article.php?id=61 a v obou dvou se shodují 2 věci které mě tak trošku znepokojují 1. nepasují díry na uchycení silentbloku zadní části ramen - tz. že rozklepat napravnici a provrtat novou odpovídajcí díru jak přes nápravnici tak futro silentbloku ? 2. uchycení motoru tzv. telefon se musí odmontovat a pak už se znovu nepoužije? a místo něj se použije druhý díl který se namontuje na převodovku a pak reakční vzpěra která se namontuje na samotnou nápravnici ?? díky za upřesnění
|
3.2.13, 11:30 |
|
|
varok
|
Ano, pokud jsem to já správně pochopil, tak telefon se už nedává a našroubuje se držák na víko převodovky a použije se ta vzpěra z feliny. V tom Michalově článku to je ale napsané. Ten první odkaz.
|
3.2.13, 11:49 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj, jen jsem se chtěl ujistit že sem to dobře pochopil
|
3.2.13, 11:54 |
|