Neustálá výměna spínače hlavních světel-Felicie 1.3
Autor |
Zpráva |
slon
|
Neustálá výměna spínače hlavních světel-Felicie 1.3
Zdravim chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s pravidelným odcházíní spínače hlavních světel.Zpravidla odchazí jeden do měsíce, už jsme byl několikrát v servisu a nikde nic nezjistili vyměnil jsem regulátor napětí alternátoru potom to vydrželo asi 3 měsíce a zase odešel spínač, pojistky i relé by mělo být v pohodě.Prosím o radu.
|
31.12.09, 16:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Jak odejde? Poškodí se tak, že přestane cvakat nebo se spálí proudem? Kupuješ originály nebo náhražky?
Edit : Jen jedno téma, prosím.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.12.09, 16:23 |
|
|
slon
|
přestane cvakat a nespíná světla ale asi se nějak vypálí nebo zahřeje dělá to při delší jízdě příbližně 30 minut jízdy vydrží a pak přestane fungovat, kupuju originál a měl sem i druhovýrobu a oba odešli
|
31.12.09, 17:02 |
|
|
Šemik
|
Tak zkus pro začátek změřit proud jaký přes něj teče. Z toho vyjdeme, měl by být relativně dost malý
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.12.09, 17:55 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
aby to nedopadlo tak ze si nejakej expert hral a misto rele zapojil svetla rovnou na vypinac
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
31.12.09, 18:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
starter KO miloš
|
1.1.10, 13:37 |
|
|
slon
|
slovacek.milos píše: starter KO miloš
to nevim, ale auto normalka jezdi a vsechno funguje jenom odchazi ten vypínač na světla
|
1.1.10, 13:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slon píše: slovacek.milos píše: starter KO miloš to nevim, ale auto normalka jezdi a vsechno funguje jenom odchazi ten vypínač na světla
jenže nevíš co v tom spínači odchází vykochej je nafot fotky jinak se nehneš miloš
|
1.1.10, 15:14 |
|
|
michalkatka
|
môže byť aj vadné relátko, ak má medzizávitový skrat na vinutí tak normálne môže fungovať, ale odoberá veľký prúd... ( skús či sa to relátko nejako moc nehreje, alebo ho rovno preventívne vymeň )
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.1.10, 15:25 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já takový případ poprve řešil tak před pěti lety spínač byl měněný a já měnil znova nakonec byla reklamace,
tak jsem s autem jezdil skoro celý den třeba za 30 minut auto zhaslo, pak zas svítilo dvě hodiny a tak jsem jezdil celý den jak cyp a na nic jsem nepřišel, vechno jsem měnil, lítal fakt celý den
až večer mě to trklo kontakt x a starter
prot si myslím že pokud nevykocháš ty spínače co jim chybí zjistíš že nic miloš
|
1.1.10, 15:49 |
|
|
slon
|
michalkatka píše: môže byť aj vadné relátko, ak má medzizávitový skrat na vinutí tak normálne môže fungovať, ale odoberá veľký prúd... ( skús či sa to relátko nejako moc nehreje, alebo ho rovno preventívne vymeň )
to už bylo kontrolovaný a jednou měnění, můžu se zkusit podívat jestli se nepřehřejvá a neměla by se vyrazit pojistka když bude odebírat moc proudu?
|
1.1.10, 15:54 |
|
|
slon
|
slovacek.milos píše: já takový případ poprve řešil tak před pěti lety spínač byl měněný a já měnil znova nakonec byla reklamace, tak jsem s autem jezdil skoro celý den třeba za 30 minut auto zhaslo, pak zas svítilo dvě hodiny a tak jsem jezdil celý den jak cyp a na nic jsem nepřišel, vechno jsem měnil, lítal fakt celý den až večer mě to trklo kontakt x a starter prot si myslím že pokud nevykocháš ty spínače co jim chybí zjistíš že nic miloš
tak ja ho zkusim vykuchat a nafotit a dám to sem
|
1.1.10, 15:56 |
|
|
slon
|
http://www.rajce.net/a2945165 tak tady jsou fotky toho spínače ale vypadá to že je všechno OK
|
1.1.10, 16:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slon píše: http://www.rajce.net/a2945165 tak tady jsou fotky toho spínače ale vypadá to že je všechno OK
zkus to ještě tady, http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... eQTqWuD9tA
starter miloš
|
1.1.10, 16:38 |
|
|
slon
|
takže myslíš že mám skusit vymenit starter?? proč by to měl dělat startér??
|
1.1.10, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|