nejde zařadit ani 1. rychlostní stupeň a ani 2. Felicia
Ahojky,
děda koupil mně a mámě autíčko - Škoda Felicia 1.3; 50 kW, rok výroby je 1995. Už od začátku, co jsme auto dostaly, nám spíš nejde než jde zařadit jednička a dvojka - s ostatními rychlostmi nemáme problém (teda já, máma se pomalu řízení zříká, protože jí ta 1 i 2 tam opravdu narvat nejde a s oblibou se rozjíždí na trojku).
Abych popsala lépe situaci : na auto se musí fikaně, a jak to děda nazval "musíš řadit jako v autobusu - než zařadíš jedničku, nacpeš tam takovým kroužkem dvojku a pak těsně podél sedačky tam celkem pěkně zařadíš jedničku). A jak děda řekl, tak jsem se to naučila a s řazením se celkem skamarádila, ale máma ne. Proto taky píšu sem, abych zjistila Vaše názory a popř. rady co s tím.
Řadící páka je pěkně "vyšlochtaná" - kdo neví nepozná, jakou mám zařazenou rychlost. I když mám zařazeno, jde s pákou pohybovat doleva a doprava, jakoby se nechumelilo. To by nebyl takový problém, nejvíce a nejtoužebněji se chceme zbavit toho špatného řazení.
Kamarád, který se hrabe v autech nám doporučil vyměnit KLOUB TÁHLA ŘAZENÍ. Než to budeme dávat do servisu a platit těžké prachy za práci, chtěla jsem se zeptat, jestli by to zvládl i amatér, pro kterého jsou auta koníčkem a už s nimi má víc zkušeností ...
Moc ráda bych znala Váš názor a také předem děkuji za Vaše reakce