Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 14:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 nejde zařadit ani 1. rychlostní stupeň a ani 2. Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Aby som trocha pozitivne prispel. Ten silentblok som menil, pomohlo to tak na rok (zial druhovyroba) potom som to radsej vymenil za radiacu tyc urcenu pre novsie felicie...
Obrázek
Hore to co tam mas teraz, dole felicia od rv98... Da sa to vymenit aj za favoritove, to je rovnake, len tam nieje ten silentblok.

3.1.10, 18:37
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: nejde zařadit ani 1. rychlostní stupeň a ani 2. Felicia
Lucishe píše:
Ahojky,

děda koupil mně a mámě autíčko - Škoda Felicia 1.3; 50 kW, rok výroby je 1995. Už od začátku, co jsme auto dostaly, nám spíš nejde než jde zařadit jednička a dvojka - s ostatními rychlostmi nemáme problém (teda já, máma se pomalu řízení zříká, protože jí ta 1 i 2 tam opravdu narvat nejde a s oblibou se rozjíždí na trojku).

Abych popsala lépe situaci : na auto se musí fikaně, a jak to děda nazval "musíš řadit jako v autobusu - než zařadíš jedničku, nacpeš tam takovým kroužkem dvojku a pak těsně podél sedačky tam celkem pěkně zařadíš jedničku). A jak děda řekl, tak jsem se to naučila a s řazením se celkem skamarádila, ale máma ne. Proto taky píšu sem, abych zjistila Vaše názory a popř. rady co s tím.

Řadící páka je pěkně "vyšlochtaná" - kdo neví nepozná, jakou mám zařazenou rychlost. I když mám zařazeno, jde s pákou pohybovat doleva a doprava, jakoby se nechumelilo. To by nebyl takový problém, nejvíce a nejtoužebněji se chceme zbavit toho špatného řazení.

Kamarád, který se hrabe v autech nám doporučil vyměnit KLOUB TÁHLA ŘAZENÍ. Než to budeme dávat do servisu a platit těžké prachy za práci, chtěla jsem se zeptat, jestli by to zvládl i amatér, pro kterého jsou auta koníčkem a už s nimi má víc zkušeností ...

Moc ráda bych znala Váš názor a také předem děkuji za Vaše reakce :wink:

Zakladni problem mas ten co ti uz napsali vyse teda odstranit vsehcny vule v rezdicim tahle vymenit to pouzdro mozna muze byt problem primo na upevneni tahla na prevodovce...zpusobovalo by to to ze pro zarazeni jednicky a dvojka otrebujes vetsi chod paky nez je radici kulisa schopna poskytnout...pri tehle vulich....takze nejdriv dej do poradku tohle pokud nepomuze bude problem primo v prevodovce..synchron..tipuju

3.1.10, 19:36
Profil ICQ

Příspěvek 
kwiko píše:
Aby som trocha pozitivne prispel. Ten silentblok som menil, pomohlo to tak na rok (zial druhovyroba) potom som to radsej vymenil za radiacu tyc urcenu pre novsie felicie...
Obrázek
Hore to co tam mas teraz, dole felicia od rv98... Da sa to vymenit aj za favoritove, to je rovnake, len tam nieje ten silentblok.

netusil sem ze tam byli nejaky rozdily prosim te nacpal byhc tuhle tyc z novejsi feldy do facka...mame s tim doma porad problemy uzz sme tam delali pouzdro na soustruhu a stejne uz to zase chodi a navic to klepe :?

3.1.10, 19:38
Profil ICQ

Příspěvek 
No pokud jde něco z favorita narvat do felicie tak, aby to fungovalo, pak jedině dobře, protože máme i favorita (který teda půjde pryč), ale je celkem dobrý, akorát mu blbne něco u altiku a startéru. Netušim, to jsem zaslechla, ale jinak šlape jako hodinky. Ta felicie mě mrzí teda víc ...

3.1.10, 19:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Lucishe píše:
No pokud jde něco z favorita narvat do felicie tak, aby to fungovalo, pak jedině dobře, protože máme i favorita (který teda půjde pryč), ale je celkem dobrý, akorát mu blbne něco u altiku a startéru. Netušim, to jsem zaslechla, ale jinak šlape jako hodinky. Ta felicie mě mrzí teda víc ...

narvat tam jde dost veci ale ne vse je stastna volba nevim jak moc tomu rozumis a na co si troufas....ta vymena tech pouzder je jednoducha ale musis pod auto :D

3.1.10, 20:02
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
[quote="Lucishe"]No pokud jde něco z favorita narvat do felicie tak, aby to fungovalo, pak jedině dobře, protože máme i favorita (který teda půjde pryč), ale je celkem dobrý, akorát mu blbne něco u altiku a startéru. Netušim, to jsem zaslechla, ale jinak šlape jako hodinky. Ta felicie mě mrzí teda víc ...[/quot

tam se pod to auto musí někdo podívat :shock: a zjistit kde jsou vůle a podle toho se to opravuje,

pokud je volný jen čep z převodovky na to tu máme specialitu řazení se rozřízne a stáhne šroubem to ti uršitě někdo dodá fotku jak na to

je to tím čepem mám to povrzeno http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... eQTqWuD9tA :D miloš

3.1.10, 20:05

Příspěvek 
tak jak pise milos musi tam nekdo vlez a podivat se kde je vule..a podle toho opravit...v cem je jina ta novejsi tycka..a pujde to do facka?

3.1.10, 20:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri píše:
netusil sem ze tam byli nejaky rozdily prosim te nacpal byhc tuhle tyc z novejsi feldy do facka...mame s tim doma porad problemy uzz sme tam delali pouzdro na soustruhu a stejne uz to zase chodi a navic to klepe :?

:lol: :lol: Tak si najprv odloz to kladivo ked sadas do auta. A vies ze mam filalovu potvoru oznacovanu Forman :idea: kde mam samozrejme radiacu tyc z felicie r.v.2000 ktoru som si kupil v GB ako prve auto. Ina je hlavne v tom, ze sa neda opravit ale ma aj kratsi a presnejsi chod a menej sa prenasaju vibracie. Ked pozries na foto, je tam ine prepakovanie...

3.1.10, 20:12

Příspěvek 
narvat tam jde dost veci ale ne vse je stastna volba nevim jak moc tomu rozumis a na co si troufas....ta vymena tech pouzder je jednoducha ale musis pod auto :D[/quote

já bych jen ráda upozornila na to, že jsem holka, a na tohle fakt talent nemám =D leda na přehozy, jakožto oděvnice =D já jen píšu a zjišťuju, bratr provádí prakticky ;)

3.1.10, 21:47
Profil ICQ

Příspěvek 
tak ať lehne pod auto a ty mu s tím zavergluj a potom nahlaš údaje kde se to hýbe :D

3.1.10, 21:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
CrazyMan píše:
tak ať lehne pod auto a ty mu s tím zavergluj a potom nahlaš údaje kde se to hýbe :D

asi tak nejak....zjistete kde je vule a tu nejdriv odstrante :D

3.1.10, 22:09
Profil ICQ

Příspěvek 
kwiko píše:
Jiri píše:

:lol: :lol: Tak si najprv odloz to kladivo ked sadas do auta. A vies ze mam filalovu potvoru oznacovanu Forman :idea: kde mam samozrejme radiacu tyc z felicie r.v.2000 ktoru som si kupil v GB ako prve auto. Ina je hlavne v tom, ze sa neda opravit ale ma aj kratsi a presnejsi chod a menej sa prenasaju vibracie. Ked pozries na foto, je tam ine prepakovanie...

ja nevedel o tom ze to mas ve formanu pokud to tam jde tak supr..tady zrovna felda je s novou maskou rok nevim..jenze je na zemi bez kol takze to nevytahnu od tam :?

3.1.10, 22:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Heh, koľká ochota 8) No naozaj, chce to kuknúť zospodu a preveriť...ale ujko, ak je aký-taký mechanik, tak to musí zvládnuť...a pokiaľ mechanik na náklaďáky, mohol by mať aj nejakú tú jamu/rampu...

Totiž, aby si nedopadla ako ja, na mojej 125ke mám tiež vyheblané kĺby radenia a už si to odniesla 3ka - nejde zaradiť :cry:

Veľa šťastia!

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

7.1.10, 20:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2