| Autor |
Zpráva |
|
sharpers
|
 Generálka auta
Čau, dlouho už teda uvažuju, jeslti koupit nové auto nebo opravit to stávající....Každé má svoje pro a proti, více pro má Felda....tudíž ....asi teda začnem s generálkou, tzn měnily by se blatníky, zadní lemy, prahy, odstranila koroze všude, nový lak, přetěsnění motoru, GO náprav, při tom asi uprava hlavy, vačka + Řj, detaily interieru a vybavy jako el.okna, zrcátka, parkovací senzory, folie na okna, plastove podběhy, lepší audio.,...Nidky sem generalku nedělal, mám zatím zkušenosti jen s menšími opravami....( výměna výfuku, přezutí, olej, svíčky, stěrače, a už sem rozebral jednu feldu tak aspoń vím co kde je. Kdyby šlo věe ok, možná by přibyl nějaky tuning....jen přední , zadní naraznik , prahy a křidlo, koncovka vyfuku, maska...vic určitě ne. Ppoložím teda pár dotazů. Doba generálky by byla od května 2010 maximálně do dubna 2011....na tu dobu bych měl sehnane starši fačko at mam s čim jezdit, pokud někdo chce řešit jeslti radši nekoupit jine tak prosim ani nepište, to tu řešit nechci....
1) Garáž...mám k dispozici garáž u babky, po zaparkování auta je na prave straně cca 30cm do zdi, na leve trochu vic pak je ponk a skříňky, vepředu je cca 40cm místa.......před garáží menší plácek...bude to stačit na generálku ? Probíhala by přes letu, tudíž GO náprav a plechů by se dělaly venku....nemám tam k dispozici velký zvedák, pouze menší, na nápravy to bude stačit, na věci dole bude kolíbka....myslíte že to pude zvládnout v takových podmínkách ? Lakování auta by se provedlo někde jinde takže to nepočítat...
2) Výbava ? Mám : Všechny klíče od 4ky po 35ku, jak klasicke tak gola, ale račna už je asi mrtva takže by se sehnala nová gola sada, mám dále klíč na svíčky, na olej filtr, zvedák na kolečkách 2t, vrtačka jak ruční tak stojanová, to samé bruska, vibrační bruska, sada závitníků, nějake ty trubky a dřeva na podložení, kupa hader  ...v plánu sehnat kolíbka, kompresor,VAG kabel, Co dále může být krom COčka potřeba ? COčko asi potřeba nebude, co se bude vařit to se vyvaří u známého klempíře ještě před ustájením, a nosné díly kastle nikde vyvářku nevyžadují....
3) zkušenosti ...jak sem psal, generálku sem ještě nedělal, nevím zdali to zvládnu, ale zase si myslím že natom neni nic až tak těžkého....na rady mám otce který 15let jezdil s 120, takže opravovat umí  dále knihu "jak na to - Škoda felicia" , no a techweb popř FK...myslítě že to zválnu ? Časově nato bude kolem 8 měsící, když se budu snažit apod zvládnu to ?
4) když by generálka probíhala od května do cca listopadu, ale vyjet bych chtěl až po zimě...jak nato ? mám normál dát všechny náplně před zimou a vše připravit, nebo to mám nějak zazimovat ? tzn bez náplní nebo co já vím ? Nebo nechat se vším a chodit to občas startnout a nechat chvíli bežět ?
5) Motor plánuju přetěsnit, možná jiná hlava, nějake to vyčištění.....je proto potřeba ho vytahovat z auta ? o vybavení moc nejde , spíše že se bojím že ho tam nedám z5
6) Je tu někdo z okolí havířova, kdo by kdyžtak někdy podal pomocnou ruku ?
7) To si ještě budu zjištovat, ale kdyby někdo odpověděl tak se zlobit nebudu....Pojistku mám do června, tudíž když auto zasunu do garaže v květnu a hodím spz do depozitu tak tu pojistku nemusím platit ? pak sem četl, že abych vybral značky z depozitu musím mit pojistku a stk...takže bych to přišti rok na jaře zaplatil na pojiš´tovně a pak zašel vyzvednout SPZ ? Technická je do přištiho května...
jestli mě ještě něco napadne tak napíšu, pokud někdo odepíše tak předem moc dík, prosím některe jedince aby si nechali od cesty komentáře a´t radši koupím jine auto....
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 7.1.10, 16:45 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
koukni do mojí garáže 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.1.10, 16:52 |
|
 |
|
sharpers
|
Jo , tvojí garaž mam prolezlou celou, to same u Kwikova Felmana....tam sem se hodně dočet, ale i tak by mě zajimaly ty věci co sem napsal  některe věci v garažich nevyčtu....btw když si ty už generalku dělal, nemužeš teda spoň napsat jak to vidiš s tim prostorem v garaže popř vybavením ?
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
|
| 7.1.10, 16:54 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11977 Bydliště: Český Těšín
|
Rozložit a složit auto není velký problém, pokud si přichystáš hromadu pytlíků a propisovačku. Taky všechno fotit (hlavně el. zapojení čehokoliv) je super.
Kolíbku bych ti mohl zprostředkovat. (Sádro, ty s tím uživíš celý TW)
S tím vařením nevím nevím....ono jak to začneš rozebírat, najdeš ještě mnoho rezavých míst. U mě to taky začínalo nevinně prahama a lemama a nakonec jsem vyvařil půl auta.
Času máš na to dost, ale záleží jak se tomu chceš věnovat...chtělo by si to vytýčit plán na každý den. Protože bez toho je to strašná pruda.
Na tuning se vykašli.  Pokud nechceš, aby se ti kopa lidí smála...spíš vlož prachy do úpravy motoru, tam to bude stát zato.
V garáži moc místa nemáš...to spíš budeš pořád vyjíždět ven....pořiď si velkou plachtu na zakrývání auta. Při vaření zakryj všechna skla a gumy pořádnou dekou nebo kobercem.
Elektrickou úhlovou brusku (flexu) máš? Tu budeš nejvíce potřebovat. Do ní si nakup řezné, brusné a smirkové kotouče. Taky jeden drátěný (my mu říkáme piercingovač) k tomu samozřejmě rukavice, dlouhou mikinu a ochranné brýle! (a to bez prdele. Hodně zapíchnutých drátů jsem si vytahoval z hlavy, rukou a nohou.)
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 7.1.10, 17:07 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
 jo o tej kolíbce bych něco věděl
možná bys uživil i koženou zástěru při tom broušení/vaření
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.1.10, 17:12 |
|
 |
|
sharpers
|
rukavice si nafasuju v práci ( ale nic ste neslyšeli  ) nějake stare věci a monterky sou samozřejmost, flexa tam je , kotouče se nakoupí...jinak k tomu vaření....byl sem pod kobercena v kufru, u řidiče u spolujezdce i pod autem, sundaný strop....a nidke koroze nebyla...je o orezle povrchov...jedine misto kde se možná najde tak pod předníma blatníkama natom vrchním lemu....toho se bojím bo je to pry nakkt pak.....
|
| 7.1.10, 17:18 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
já nevim, jestli to má vůbec cenu...
udělal bych motor, aby nežral olej, nějakou tu úpravu
pak vyvářku s lakem po okno dveří+zadní blatníky a 5tý vrata (nemusíš dělat střechu) no a podle potřeby i přední kapotu....
no a nápravy?...brzdy musej bejt v cajku tak jako tak, vepředu čepy a na zadek bych se vysral...tam jen brzdy, silenty v zadní nápravě tě přežijou
takže jako první vyvářku a při tom tak nějak spachtlovat motor, jestli tam nikde nic netluče, neklepe, nesjížděj se gumy, tak bych na spodek ais tak nějak sral....nebo já nevim 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 7.1.10, 17:21 |
|
 |
|
sharpers
|
motor olej přimo nežere, spiše ho pouští každým spojem ven  střechu taky srat nemužu, je tam par malych rezavych mist, předek střechy otukany od kaminku...ty napravy, vzadu budou třeba nove tlumiče, dam pera z kombika, vepředu něco tluče a bude potřeba asi poloosu, všude nove brzdy, a když už je toho tolik tak sem si řikal že se udělaj přijednom ty čepy a silenty, ať ta pak nedělám po roce znova....prostě když už tak pořadně...
co se týče pořadí, tak sem to viděl asi tak že první vyvářku , pak teda motor, napravy, pak shodit co bude třeba, udělat plechařinu, hodit lak a zase poskaldat.. při tom skladani dodělat cipoviny jako el.okna, audio , parkovací senzory, folie na okna, světlo do kufru a nad zadni sedačky...prostě blbiny...ty až nakonec....
k tomu malemu tuningu...určitě musim novy předni naraznik, je prasky a dost, určitě bych je azse lakoval ve stylu jak sou teď, tj nechat černou lištu, na dveřích taky a ten plast pod zrcátkem....no ale mám možnost za 3tis koupit starší tuning narazniky a prahy, nejsou nějake extrem, felda v kombinaci se zavařenyma patyma dveřma a přední maskou vypadá taková hladká, široká, pěkná....ale to fakt jen kdyby byly penize navic.
ještě musim do těch nakladu připočitat pak nove letní gumy, jedno alučko nechat opravit bo sem ho jebnul o díru, sehnat 5. alučko at mam i na rezevně komlet stejne kolco....
|
| 7.1.10, 17:30 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
No tak pokud chceš šroubovat do motoru tak si od někoho sežeň alespoň klasickou starou dílenskou knížku na fávo, ještě na to první, protože tam je slušnej popis všeho a hlavně je to spolehlivější než Jak na to... a mechanickej princip tohoto motoru je pořád stejnej. Jinak Stříkat auto po okna je bezvýznamný obvzláště pokud si ho prostě chceš udělat celý, protože až to nafoukáš jen po okna a bude to hotový tak nakonec stejně kolem toho budeš chodit a řikat si Hergot vždyť vlastně chyběla už jen střecha a auto bylo celý, nehledě na to že to prostě bude vidět obvzláště na červený barvě, jinak času na to máš dost, já se tím sice živím ale i tak byl pro mne úctyhodný výkon za 10 dní auto odstrojit, přebrousit, nastříkat do plniče, znova přebrousit, nastříkat do barvy a kompletně zase ustrojit, včetně stříkání nárazníků. Jediný co jsem nechal tak přední sedačky palubovku koberce komplet podvozek a motor s převodovkou. A jediný kdy mě pomohl jeden kolega z práce tak byla chvíle kdy jsem nasazoval všechny dveře a kapotu, jinak vše v jednom člověku. Co se týče toho vyvaření to by chtělo mít u sebe hlavně člověka kterej umí pracovat s CO a vhodně ladit plechy na auto. Z vybavení no připrav se na nějakje ten křížák, a ještě při odstrojování je hodně dobrým pomocníkem sada malej ráčny. A jinak hlavně kýbl nervů.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 7.1.10, 18:02 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Kristensen píše: já se tím sice živím ale i tak byl pro mne úctyhodný výkon za 10 dní auto odstrojit, přebrousit, nastříkat do plniče, znova přebrousit, nastříkat do barvy a kompletně zase ustrojit, včetně stříkání nárazníků.
sakris tak to ses pomalu lepsi jak ti borci na discavery 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 7.1.10, 18:06 |
|
 |
|
sharpers
|
nervy nejsou problem, mam nato dost času takže jak něco nepude, necham toho, vyspim se a druhy den to udělam s klidnou hlavou.....když už lak tak cele auto, ne jenom tak napul , zaprve protože po okna už je to stejně většina, ta střecha by mě nezabila, ale hlavne jak sem řikal je trochu orezla i střecha....a nechcu riskovat že bude trochu jiny odstin apod a bude to pak cipate...když se uděla cele tak je to jistota....
mam starou sadu golovek, klasicka Tona, ale račna v haji tak koupim novou sadu, potom mam z OBi menší sadu , kde je střední a malá račna, a halvně menší násady, od 4ky nahoru, interier se s něma dělal super, samosebou vim že bude potřeba nějaky ten šroubovak, do te doby seženu plno krabiček, pytliku, nějake štitky a fixu, vše popisovat, jak psal Gokralik tak fotit.....Budu tam mít Vag kabel + notas, takže koupim starši fo´tak a vše budu fotit , nahravat do notasu , tam budu mit v PDF všechny knižky o feldach fačkach....myslim že nemuže byt až tak moc věcí co bych nezvlád.....lakování bude asi dělat profík, já bych jen tu přípravu jako plechařinu popř to stříknu do plniče ale to možná taky on....udivimě podle toho jak to vyjde...
|
| 7.1.10, 18:08 |
|
 |
|
Kristensen
|
No jo jenže já to jen odstrojil nastříkal a ustrojil, oni tam přeladěj na těch autech všechno co se dá, motor brzdy podvozky interier, Chip Foose to zvládá všechno za týden. Jinak nekoukali jste na jeho stránky? http://www.chipfoose.com/
|
| 7.1.10, 18:10 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jenze ty to delas 10 dni sam oni jsou an to vybaveni a je jich cca 15
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 7.1.10, 18:14 |
|
 |
|
Kristensen
|
21lucas píše: jenze ty to delas 10 dni sam oni jsou an to vybaveni a je jich cca 15
 Však jsem si na to vzal taky neplacený volno a makal od šestej raní tak do 11 večer pak sprcha postel a znova. Už nikdy více radši to budu ladit půl roku po kouskách a odpočatej, proto pokud má na to čas a místo tak ať toho na plno využije, samozřejmě pokud to pujde jako po másle ( jako že spíš ne) tak tím líp a bude dřív hotov ale jinak těch 8 měsíců je fůra času i na to aby se ledasčemu přiučil a vyzkoušel si.
|
| 7.1.10, 18:18 |
|
 |
|
sharpers
|
původně sem to chtěl od května do října, ale pak sem si řek že když se s tím tak seru tak nevyjedu přece hned na led a do soli...akorat ybch to někde vopřel do stromu...tak až po zimě takže času by bylo dost....penize taky budou...
|
| 7.1.10, 18:24 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|