Felicie-doporucte vhodny kabel na diagnostiku z aukra
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tady je to nutnost používat jeden port
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.1.10, 16:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
looki
|
Kristensen píše: pokud je to USB tak se tam musí nějak nastavit ve vagu kterej to je COM nebo tak něco a nebylo k tomu kablu CD? Aby nebyl problem v pc že nekomunikuje jinak jednotka se u feldy dá napíchnout mimo kabinu leda na vidle. Ještě když zapneš klíček připojíš kabel a zkusíš pustit vag načíst třeba motor tak je slyšet z palubky takový slaboulinký cvakání jak se to snaží komunikovat?
jak na vidle??? trochu to upresni,vsichni nejsme profici co znaji hantyrku
|
7.1.10, 17:19 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.1.10, 17:21 |
|
|
Kristensen
|
No to znamená že to prostě jinak nejde, vidle jsou třeba na hnůj V podstatě by jsi musel nějak dopátrat který kabely to jsou na svorkovnici jednotky jenže stejně jakmile odpojíš napájení od jednotky tak už máš půl informací v tahu pokud máš nějakou chybu v paměti. Takže zkrátka naladit vše tak aby jsi se na to připojil přes klasickou zástrčku která je v autě.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.1.10, 17:24 |
|
|
looki
|
Kristensen píše: pokud je to USB tak se tam musí nějak nastavit ve vagu kterej to je COM nebo tak něco a nebylo k tomu kablu CD? Aby nebyl problem v pc že nekomunikuje jinak jednotka se u feldy dá napíchnout mimo kabinu leda na vidle. Ještě když zapneš klíček připojíš kabel a zkusíš pustit vag načíst třeba motor tak je slyšet z palubky takový slaboulinký cvakání jak se to snaží komunikovat?
Instaloval jsem to podle manualu co byl ke kablu (na CD).Ve Spravci zrizeni,se mi vytvori USB serisl port (com 4).Docele me udivuje,jak to,ze se port nepojmenoval podle kabelu (tak jak se to deje u jinaciho hardwaru)??!
|
7.1.10, 17:24 |
|
|
Drak
|
Nejdřív musíš zjistit, jestli máš chybu v káblu, nebo v autě. Když zapneš VAG-COM, mělo by tě to při prvním spuštění hodit do nastavovací obrazovky, tam nastavíš COM4, potvrdíš a mělo by tě to pustit dál. Funguje tento krok?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
7.1.10, 17:29 |
|
|
looki
|
Drak píše: Nejdřív musíš zjistit, jestli máš chybu v káblu, nebo v autě. Když zapneš VAG-COM, mělo by tě to při prvním spuštění hodit do nastavovací obrazovky, tam nastavíš COM4, potvrdíš a mělo by tě to pustit dál. Funguje tento krok?
Ne.Zapojim kabel,spustim Vag a ukaze se jen uvodni obrazovka-Do nastaveni uz musim prepnout sam.Tam mam navolen Com 4,ale pri stisknuti TEST,se napise:
Com port status:OK a druhy radek: Interface status: 3-nenalezen nebo nepripraven.
Na kablu je jeste nejaka dioda (ledka) ale ta taky nesviti.
Je sice pravda,ze test ma fungovat az po pripojen k autu,ale nefungovalo ani to.
|
7.1.10, 17:55 |
|
|
Drak
|
Musíš to nastavovat společně se zapojeným kabelem v autě a zaplým klíčkem. Na kablu musí svítit dioda.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
7.1.10, 18:19 |
|
|
looki
|
Drak píše: Musíš to nastavovat společně se zapojeným kabelem v autě a zaplým klíčkem. Na kablu musí svítit dioda.
diky za rady.Posilam jeste navod na instalaci,treba to pomuze.
Kód: http://rapidshare.com/files/331792477/_____N__VOD_NA_INSTALACI.pdf
Je to navod na tu instalaci kabelu do kompu.
|
7.1.10, 18:37 |
|
|
Drak
|
No, dyť to tam máš pěkně popsaný. Podle průvodce nainstaluj port, potom di do auta, zapoj kabl a zapalování a nastav VAG-COM podle poslední stránky a je to.
|
7.1.10, 18:40 |
|
|
looki
|
No ale ja delal vse podle toho manualu,jenze to nejede!! Zkusim to jeste zitra poradne,at nejsem pak za troubu,co neumi řádně zapojit kabel do konektoru.Treba jsem opravdu jen spatne zasunul ten konektor
p.s. jde nejak uplne odstranit ovladace z kompu a udelat novou kompletni instalaci?Kdyz dam totiz odinstalovat ovladac,tak mi sice zmizne ze spravce zarizeni,ale kdyz ho tam pak vlozim znova,tak uz nepotrebuje nic instalovat a jen napise ze se pripojil a smytec (tudiz uz nic instalovat nemusim).To budu muset asi fyzicky ty ovladace odstranit v nouzovem rezimu,aby se vse rozjelo jako poprve,ze?
|
7.1.10, 18:55 |
|
|
Drak
|
Ježišmarja, nic fyzicky neodstraňuj, nebo si rozdrbeš akorát systém. Pokud instalace proběhla korektně, tak nic nemaž. Zkus to nastavit pořádně radši v tom autě.
|
7.1.10, 19:08 |
|
|
looki
|
Drak píše: :shock: Ježišmarja, nic fyzicky neodstraňuj, nebo si rozdrbeš akorát systém. Pokud instalace proběhla korektně, tak nic nemaž. Zkus to nastavit pořádně radši v tom autě. No tak velka lama zas nejsem,abych si rozdrbal system.Vim ze chyba byla mezi klavesnici a židličkou ,ja jen nemam zkusenosti s periferiemi ke kompu.Az to v aute vyzkousim tak pak napisu.
p.s. vi nekdo co znamenal ten vypis ve Vagu,kdyz jsem dal Test?? (viz.: Interface status: 3-nenalezen nebo nepripraven )????to ma znamenat ze neni kabel zapojeny v aute,nebo ze tam je chyba pripojeni ke kompu?
|
7.1.10, 19:26 |
|
|
Drak
|
Znamená, že s ním nekomunikuje, což může být příčina špatné instalace, nebo nekomunikace s autem. A podmínka pro správnou komunikaci je připojenej kabl jak k pc tak k autu se zaplým zapalováním.
|
7.1.10, 19:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Znamená, že s ním nekomunikuje, což může být příčina špatné instalace, nebo nekomunikace s autem. A podmínka pro správnou komunikaci je připojenej kabl jak k pc tak k autu se zaplým zapalováním.
taky funkční pojistka č.l
vag pak povídá řídící jednotka neodpovídá miloš
|
7.1.10, 20:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|