Autor |
Zpráva |
Angel_cze
|
neon 12V
Zdarec,
mám takovej amatérskej dotaz, chtěl bych do Fabia II dát nad pedály tyhle světla http://www.auto-doplnky.com/eshop/svetl ... c5791.html
auto je koupený asi pře 6 měsíci tak by mě nejdřív zajímalo jestli nemůžou "držkovat" na pravidelných servisních prohlídkách a na STK když se budu hrabat v kabelech.
A pak by mě zajímalo jak byste to to přidělali vy, já sem v tomhle uplnej amater a nemam s takovejma věcma žádný zkušenosti napadlo mě že bych to moh natáhnout pod tím krytem co vede středem mezi sedačkama a tam to nějak zapojit paralelně na ten zapalovač abych se nemusel hrabat v těch kabelech pod palubovkou co myslíte?
Předem dík za každou odpověď a sorry za trapnej dotaz
|
7.1.10, 21:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja bych to nikam nepridelaval, je to tuzing jak krava.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.1.10, 21:39 |
|
|
Dawid130
|
No hele držkovat nikdo nebude. Ale když narušíš nějaké kabely a pak ti auto začne vykazovat problémy tak na záruku, pokud to bude znát, zapomeň.
Nad pedálama je v podstatě díra zespodu zakrytá polyestyrenovou deskou. A taky je tam výdech na nohy. A ten prostřední kryt k zapalovači no nevim. Když nevíš kde a jak to rozebrat.
Ale spíš se zeptám k čemu to tam bude dobrý?
Souhlasím s tím pánem co má na škoda foru fokuse.
|
7.1.10, 21:39 |
|
|
gokralik
|
Asi je pán takový amatér, že nepozná pedály.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.1.10, 21:40 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Nedávej to tam. Riskovat ztrátu záruky se nevyplatí.
|
7.1.10, 21:50 |
|
|
p.s.
|
osobně bych to tam taky necpal kdysi sem tyhle věci rozvážel po republice a vim že to moc nevydrží ale pokud to tam chceš dát tak si na dráty dej zástrčku a šoupni to do zásuvky zapalovače.
|
7.1.10, 23:18 |
|
|
Angel_cze
|
No tak dík za názory, dávat to tam teda nebudu záruku ztratit nechci. A nechápu gokralik proč vůbec odepisuješ když nechceš poradit a chceš jen ukázat jakej sem blb. Hold prostě studuju jinej obor (na vysoky) a o auto sem se nikdy nezajímal až teď a tak sem si chtěl něco udělat sám, a tak sem se chtěl zeptat někoho kdo tomu rozumí. Když bys chtěl třeba začít programovat a chtěl poradit tak ti taky nebudu říkat např. "Asi je pán takový amatér že nepozná cyklus na konci" Jinak vim že nad pedálama je jen ta krytka, ale tu trubici bych tak přidělat dokázal. Ale stejně me napadlo jestli zespoda toho zapalovače by ty dráty nešli nějak přidělat (bez pájení jen přimotat aby to šlo kdyžtak sundat) Normálně se přeci dělaj do zapalovače rozdvojky takže by tomu nemělo vadit tam zapojit tohle a zapalovač zeshora nechat použitelný pro jíné věci. Jinak ten středový kryt vím jak oddělat.
|
8.1.10, 15:31 |
|
|
Dawid130
|
No když už to tam dávat tak co to udělat jako stropní světlo. Aby se rozvítilo při otevření dveří a s měkkým zhasínáním. Navíc pokud by to svítilo za jízdy tak se ti to bude odrážet ve skle.
Ale o záruku si myslím nepříjdeš pokud to nebude poznat. Já jsem dodělával dalku univerzalní do původního centrálu. No a nikdo na to nepindal a ani na to nepřišli.
|
8.1.10, 15:36 |
|
|
Angel_cze
|
Původně jsem to chtěl udělat na normální vypínač, že bych si to zapínal sám. Na to rozsvicení dveřma a tak to nemam tucha jak bych to udělal to už by bylo asi moc složitý na mě, ale dík za radu
|
8.1.10, 15:44 |
|
|
gokralik
|
Pokud jsi v autech amatér, tak se začni pomalu učit, jak se o auto starat a udržovat ho. Rozhodně nezačínej tím, že začneš rvát neon nad pedály. Já si myslel, že tahle tuzing éra už pomalu odchází.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.1.10, 16:16 |
|
|
Angel_cze
|
Už jsem si dal do auta pěkný červený pedaly a sladil interier do červena (potahy volant, koberce ....) tak aby mi to ladilo s červeným lakem a teď jsem si chtěl udělat něco kde už je maličko zásah do auta pak bych chtěl zkusit další věci třeba difuzor a tak, ale myslimsi, že začínam od nejlehších věci. Nevim proč vidíš v přidšlání jednoho neonu na 12v takovej problém ja tam nedělám světelný představení. A o auto se starám a udržuju ho, ale jelikož je uplně nové, tak to není zatím problém
|
8.1.10, 16:33 |
|
|
gokralik
|
A jaký to má smysl? Když je to tak skvělá věc, proč to nemontují přímo ve výrobě?
|
8.1.10, 16:37 |
|
|
Angel_cze
|
Já nechápu o co ti pořád jde. Couvací a mlhový světlo dávaj taky jenom jedno do zadu u Fabie II aby ušetřili na žárovkách tak třeba proto když už se ptáš. Je to prostě věc každýho co se mu líbí kompa sem si taky vždycký vylepšoval neonama a vim že to prd vydrží, tak až se to rozsype tak to vyhodím ale je to prostě zkušenost a budu vědět jak se to dá udělat a teď se mi líbí představa že mam osvícený pedáli, tak nevim proč bych si to nemoh zkusit udělat. Myslíš že když sem začínal s počítačema že sem začal hned programovat?
|
8.1.10, 16:46 |
|
|
gokralik
|
No jo, promiň, ale když já jsem zarytý odpůrce tuzingu, že mám chuť to hned všem znechucovat. Já prostě v takových věcech nevidím přínos ani logiku. Ještě pochopím nějaký funkční tuning, ale tohle opičení se prostě nemám rád. Jasně, je to tvoje auto, dělej si s ním co chceš.
Nejlepším řešením (jak už tady někdo řekl) je vybavit neon zástrčkou a zapojit jej do zásuvky. Pokud má neon samolepící příchytky, je to výhoda. Rozhodně bych tam do ničeho nevrtal. Způsobíš tak nenávratné změny a až tě tohle období přejde, budeš si jen nadávat.
Mimochodem, proč si za tím tak stojíš? Chtěls přece poradit a 5 prvních reakcí říká, aby ses na to vykašlal.
|
8.1.10, 16:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
co si stezujete? kazdemu se libi neco jineho ale aby mi svitil neon na pedaly a ukazoval jaky mam bordel v aute to fakt nemusim
ten neon je sice v mojem aute vyfoceny ale ja ho tam nemam
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.1.10, 17:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|