Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Napájení ridici jednotky Forman BMM 1994 
Autor Zpráva

Příspěvek Napájení ridici jednotky Forman BMM 1994
Zdravím, neví prosím někdo odkud přichází napájení 30 na svrkovnici u řídící jednotky?
Předpokládám , že nejde přímo od baterky, ale přes pojistkovou skřínku.
Hledal jsem na foru i googlu, prostudoval jsem celkové schema elektriky i schema poistkové skřínky Favorit 1993.
Poradíte ? Děkuji.

5.1.10, 17:14
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
na pin č.21 a pojistka č.1 takže odpojováním tí pojistky zjistíš jestli si na správném pinu :wink: miloš

5.1.10, 17:49

Příspěvek 
Mysliš pin 21 na ridici jednotce a pojistku 1 u toho rele čerpadla vedle ?

6.1.10, 12:26

Příspěvek 
Koukal jsem na schematu na tu pojistku 1. Tišťákama je spojená na konektor H pin 1 a 3. No a když jsem odpojil konektor H , tak na ty piny nejsou napojený žádný vodiče. Takže ta pojistka 1 není využívaná.
Jinak se omlouvám za nepřesnost v dotazu. Tou " svorkovnicí u řídící jednotky " jsem myslel 6-pinovou svorkovnici, která je vedle svorkovnice pro diagnostiku.
A na její pin 6 přichází napájení 30 pro řídící jednotku od baterky.
Ale potreboval bych vědět tu cestu od baterky až po řídící jednotku( přes jaké svorkjovnice to jde ).

6.1.10, 15:12

Příspěvek 
Tak ten drát je napájenej z dvou pojistek hned vedle řídící jednotky a je to zároveň napájení jednotky protože když jednu z těch dvou pojistek vyhodíš tak nelze diagnostikovat jednotku a nelze a nebo velmi obtížně nastartovat motor.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

6.1.10, 15:17

Příspěvek 
Dekuju za obe rady. Dostal jsem jeste jednu radu mimo.
V Dílenské příručce Favorit, část Elektricka zarizeni, která se dá stáhnout z www, je doplnek se schematem zapojení BMM. To co uz na foru shanelo vic lidi.
No a tam jsem zjistil, že opravdu napájení 30 pro ridici jednotku jde od 6-polove svorkovnice T6 pres pojistku 2M na pin 21 ridici jednotky.
Ta svorkovnice T6 pripojuje vlastne kabelaž BMM na kabelaž vozidla.
Jen stale nevim odkud se to napajeni dostane na tu svorkovnici. Jestli z pojistkove nebo spinaci skrinky.
Takze kdyby nekdo vedel...

Jinak pro ostatni ktere by to zajimalo - prirucka se da stahnout na www.favorit.pedroky.com.

7.1.10, 15:04

Příspěvek 
myslíš na diagnostickou svorkovnici? Po zapnutí klíčku přes pojistkovku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.1.10, 15:09

Příspěvek 
Myslel jsem 6- polovou svorkovnici vedle svorkovnice pro diagnostiku.
Ale jedna se o napajeni 30, ktery vlastne drží pamět ridici jednotky.
A to by nemelo byt zavisle na zapnutí klicku v spinaci skrince.
Podle schematu jsou na spinacce dve svorky 30, z jedne jde vodič k pojistkovce a z druhe na spinac obrysovych a tlumenych svetel.
Tak si myslim, že to napajeni 30 musi prijit na tu svorkovnici od pojistkovky, ale z které svorkovnice kdyz jich tam je 5.
Tim zapnutim klicku se podle mne na ridici jednotku dostava jen napajeni 15.

7.1.10, 18:14

Příspěvek 
keď si neporadíš, doma to pohľadám, v riadkových schémach je to krok po kroku...

7.1.10, 20:51

Příspěvek 
Tak jsem zkousel dal hledat odkud prichazi napajeni 30 na svorkovnici T6 u ridici jednotky.
Na spinaci skrinku prichazi 30 z pojistkove skrinky a odsud dale jde na spinac obrysovych svetel.
Tak me napadlo ze se tam nekde na spinaci skrince nebo u ni rozdvojuje a odsud jde na tu ridici jednotku.
Musel jsem vymontovat cely panel pristroju abych ziskal pristup ke spinacce a okolni kabelazi.
Zadne rozdvojeni jsem nenasel a navic jsem si ulomil u spinacky svorku 15 s cervenym vodicem.
Takze resim tento problem a dal timto spusobem uz radsi hledat nebudu.
Pomoci muze jedine schema ,ktere ma Michalkatka.

14.1.10, 12:09

Příspěvek 
jožo píše:
Tak jsem zkousel dal hledat odkud prichazi napajeni 30 na svorkovnici T6 u ridici jednotky.
Na spinaci skrinku prichazi 30 z pojistkove skrinky a odsud dale jde na spinac obrysovych svetel.
Tak me napadlo ze se tam nekde na spinaci skrince nebo u ni rozdvojuje a odsud jde na tu ridici jednotku.
Musel jsem vymontovat cely panel pristroju abych ziskal pristup ke spinacce a okolni kabelazi.
Zadne rozdvojeni jsem nenasel a navic jsem si ulomil u spinacky svorku 15 s cervenym vodicem.
Takze resim tento problem a dal timto spusobem uz radsi hledat nebudu.
Pomoci muze jedine schema ,ktere ma Michalkatka.

Teraz soim v robote a doma som fakt na to nemal čal, ale mám pocit že to ide priamo s poistkovky...

15.1.10, 18:46

Příspěvek 
Ahoj a diky za odpoved. Ja mam casu sice dost, ale na hledani toho spravneho vodice v pojistkovce bez schematu, kde je 5 svorkovnic, by to nestacilo.
Navic tam muzou byt mezi vodicema vselijake propojeni a tak bych nasel tech vodicu asi i vic.
Byl bych ti moc vdecny, kdyby jsi mi poslal to svoje " krokove schema" . Pak by to bylo snadnejsi pro me i pro tebe.

15.1.10, 23:41

Příspěvek 
Dneska odpoledne bylo slunecno a teplota venku prijatelna, tak jsem udelal dalsi pokus k nalezeni napajeni 30 na svorkovnici T6 u ridici jednotky.
S michalkatkou jsme se zhodli, ze by napajeni melo jit primo od pojistkovky. Tak jsem ji demontoval, odpojil vsechny svorkovnice a taky ty 3 kabely od
sroubu pojistkovky kam prichazi napajeni z baterky. Odpojil jsem i svorkovnici T6 od ridici jednotky. Vzal jsem multimetr , nastavil na mereni odporu, jeden konec pripojil na sv.6 svorkovnice T6 ( cerveny vodic ) a druhy konec jsem pripojoval postupne na koliky svorkovnic pojistkovky. Vsude jsem nameril nekonecny odpor, takze ani jeden vodic z pojistkovky nevede primo na tu svorkovnici T6. Zkusil jsem i ty 3 kabely ze sroubu pojitkovky- to jiste.
Ma nekdo jeste napad nebo radu?

16.1.10, 17:59

Příspěvek 
co takhle od spínačky

16.1.10, 19:35

Příspěvek 
Na spinacce jsou dve svorky 30. Na jednu prichazi od pojistkovky cerny vodic a druha je spojena cervenym vodicem na spinac obrysovych svetel.
Je to tak ve schematu a proveril jsem to i v aute multimetrem. U spinacky jsem zadnou odbocku nevidel.
Ale jeste skusim multimetrem zjistit jestli neni ta T6 spojena se spinacem obrysovych svetel . Dekuju za tip.

16.1.10, 21:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další