Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
cyz píše: teda, deekay, ty jsi elektrikář měnič který má odběr jako startér ti zásuvka kam vede 1mm2 kabel neutáhne přesně tak jak popisuje Viky. Kondík na tucbednu by mohl při krátkodobé záteži pomoct ale při větším odběru těžko - měnič má ochranu proti vybití baterie a při 10V se vypne.....pokud máš ještě vypnutý motor a zatížíš to tak ty 2V ti to na těch kabelech udělá, navíc ten kondík je dost drahý - já jsem si na měnič natáhl z přívodu do pojistkovky 4mm2 kabely a tahám tím i vrtačku . Na ten 800W by to chtělo ještě o něco silnějí jinak ti to bude blbnou (třeba ne vypínat ale různě pištět, blikat apod.)
to je jedno ze je 800W, ak ma na vystupe zapojene zariadenie s prikonom 50W...
aj v naovde pisu ze do 100W by mala zvladat zasuvka
vo fave s tym nemam problem: ak zapojim krokodilky priamo na kable (pekne hrube) co mam vyvedene od poistkovky, tak to ide bez problemov
zasuvku som sa ani nepokusal tam je tak 12 V naprazdno hrdzave ako slak od zapalovaca - ale mobil mi to nabije vpohode
ale co na inom aute na novych sa uz neda nijako za 5 minut natiahnut kabel od baterky....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
4.2.10, 04:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jen nepochopil co stím napájíš jak dlouho, jak to žere baterku když stojíš a podobně miloš
|
4.2.10, 17:49 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no žere to v závislosti od spotrebica ktory je donho zapojeny samozrejme
tvarme sa ze je menic 100 percente efektivny;
potom: 70w odoberajuci (bezny) notebook (to je aj moj pripad) na 44Ah autobaterku pri vypnutom motore vydrzi ist ( 44Ah / ( 70w / 12v ) = ) asi 7 a pol hodiny kym ju uplne vybije
takze prilis neodporucam ho pouzivat ked je motor vypnuty
...a tych 800W.... za 40 minut mas po baterke
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
4.2.10, 18:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já sonduji a jsem za to co ondra cyz používat jen 22O mám i elektrocentrálu profi boš se mi povedla od telekomu za 25OO kč, ale obtěžuje okolí. solidních akumulátorů mám dost v klidu miloš
|
4.2.10, 18:32 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
slovacek.milos >>
mas Pick-up tak ty baterie narvi dozadu pripoj je paralelne k sobe, pripoj nejaky ten menic a mas karavan i s luxusnim elektrickym vybavenim
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.2.10, 18:37 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Autoakumulatory paralelne? Si delas rit, ne?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.2.10, 18:59 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Matthes píše: Autoakumulatory paralelne? Si delas rit, ne?
potrebuje ampery ne? a ty dosahnes paralelnim zapojenim
seriovym zapojenom dostane Volty
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
Naposledy upravil 21lucas dne 4.2.10, 19:06, celkově upraveno 1
|
4.2.10, 19:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
21lucas píše: slovacek.milos >>
mas Pick-up tak ty baterie narvi dozadu pripoj je paralelne k sobe, pripoj nejaky ten menic a mas karavan i s luxusnim elektrickym vybavenim
zatím jen koumám asi jsem jediný blbec pod sluncem co vymyslel karavan z pikapa,
ale produkty na to mám sedačky z fábky, nafukovací postel, střešní okno, elektriku, vybavení, altán, vodu, topení, propan butan,
chtěl jsem letos motorku ale asi se na ni vyprdnu střecha nad hlavou zvítězí miloš
|
4.2.10, 19:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a jak jinak bys je chtěl zapojit při zachování 12V ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.2.10, 19:24 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
znamej tak mel zapojenych asi 10 autobaterii o stejnych Ah a pouzival to na chalupe kde nebyla elektrina (12V rozvod ze Skody 100), na baterie to vydrzelo 2 vikendy potom to pres tyden nabil v panelaku a na vikend zase svitil
|
4.2.10, 19:30 |
|
|
CROWACK
|
slovacek.milos píše: chtěl jsem letos motorku ale asi se na ni vyprdnu střecha nad hlavou zvítězí miloš
Miloši kup si jawu, peníze vyjdou na obojí a jedna stopa je jedna stopa, to střecha nenahradí
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.2.10, 19:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: slovacek.milos píše: chtěl jsem letos motorku ale asi se na ni vyprdnu střecha nad hlavou zvítězí miloš Miloši kup si jawu, peníze vyjdou na obojí a jedna stopa je jedna stopa, to střecha nenahradí
nevím víc jak rok to řeším jawu uršitě ne virago nebo schadow jestli jsem to dobře napsal, rád jězdím starou myjavu, sládkovičovo, diakovce, čalovo, vincůvles a senec ten mně učaroval zatím nejvíc,
sehnat ubytování na jednu noc je problém to si každý umí spočítat ýe z toho nic nemá tak zkusím koumání i v tomto odvětví
no třeba to rozchodím a rozchlastám zatím mě to drží to snad každý zná miloš
|
4.2.10, 19:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Sadra17 píše: Matthes píše: Autoakumulatory paralelne? Si delas rit, ne? a jak jinak bys je chtěl zapojit při zachování 12V ?
Nijak. Vyplacat jednu, zapojit druhou atd
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.2.10, 20:41 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pokud sjou to 2 stejny baterky paralelne nevidel bych problem..pokud budou baterky ruzne stary a s ruznou kapacitou, uz bych problem videl.. pro ten menic by se to dalo resit seriovym razenim..za jizdy muzes mit baterky paralelne aby se dobily a na miste si je zapojis do serie a mas 24V vetsina menicu umi oboji napeti..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
4.2.10, 22:54 |
|
|
cyz
|
Jenom poznámka k výdrži na baterku - u startovacích baterií není možné z nich dostat udávanou kapacitu při velké zátěži - maximální vybíjecí proud pro dosažení této kapacity je malý (pro 40Ah = 2A), je o tom psané např. na TW v článku o akumulátorech. Jediná možnost jak dosáhnout maximální výdrže je použít trakční nebo zálohovací baterie. Z tohoto hlediska je výhodnější paralelní zapojení - proud se v případě stejných baterií rozdělí napůl. Při zátěži např. těch 800W ale baterka zdechne po pár minutách.
|
5.2.10, 10:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|