Autor |
Zpráva |
nitra65
|
alternator straca budenie
skoda favorit 136 l rok 89 ,mam problem s alternatorom ,straca budenie,je to spatnou diodou? alebo regulatorom/ pripadne ukostrenim? dakujem za kazdu radu
|
9.2.10, 18:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Co si pod pojmem ztraci buzeni mame predstavit?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.2.10, 19:00 |
|
|
nitra65
|
budenie-nieje v nom elektromagneticke pole,alterntor sa toci ale nevytvara prud,musim ho zoskratovat a az po tom dobija, ked zhasnem auto tak znovu sa alternator iba toci ale nevytvara prud
|
9.2.10, 19:07 |
|
|
Drak
|
Cože s ním děláš?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.2.10, 19:28 |
|
|
darklord
|
v prdeli regulator. a ona kontrolka cez ktoru sa budi altik po otoceni klucikom je v poriadku?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.2.10, 19:39 |
|
|
nitra65
|
ked nastartujem alternator nedobija ..asi na tri sekundy prepojim vyvod na kontrolku a vyvod do baterie..tym sa alternator nabudi a zacne vytvarat prud ,ak zhasnem auto a znova nastartujem alternator opat nedobija
|
9.2.10, 19:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a konrolka dobíjení robí nerobí co dělá miloš
|
9.2.10, 19:53 |
|
|
nitra65
|
ked niekedy alternator po nastartovani dobija tak ako ma kontrolka zasvieti.. po urcitom case zhasne....a ked po nastartovani nedobija tak ako ma kontrolka sa vobec nerozsvieti.....regulator je novy
|
9.2.10, 20:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nitra65 píše: ked niekedy alternator po nastartovani dobija tak ako ma kontrolka zasvieti.. po urcitom case zhasne....a ked po nastartovani nedobija tak ako ma kontrolka sa vobec nerozsvieti.....regulator je novy
a napětí je jaké co multimetr říká miloš
|
9.2.10, 20:12 |
|
|
nitra65
|
ked dobija 13.8 az 14.2 V
|
9.2.10, 20:31 |
|
|
darklord
|
vycisti kontakty na altiku - konkretne ten co vedie k ziarovke. potom by som odporucal preletovat poistkovu skrinku, skontrolovat konektory. a nakoniec aj samotnu ziarovku v palubke (a vsetko okolo toho...neviem ako to vypada vo favorite, ale na skodovke sa zvykne vymackat objimka)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.2.10, 20:43 |
|
|
nitra65
|
konektory a pistkovu skrinu som skontroloval..skusim este okolo kontrolky pozriet kontakty
|
9.2.10, 20:53 |
|
|
petr petr
|
A zkoušel jsi přidat plyn po nastartování ?
|
9.2.10, 21:52 |
|
|
nitra65
|
ale ano bezne cakam pri 2000 otc. ako sa alternator zachova
|
9.2.10, 22:50 |
|
|
p.s.
|
nitra65 píše: ked niekedy alternator po nastartovani dobija tak ako ma kontrolka zasvieti.. po urcitom case zhasne....a ked po nastartovani nedobija tak ako ma kontrolka sa vobec nerozsvieti.....regulator je novy
sem z toho trochu jelen: otočíš klíčkem kontrolka dobíjení se musí rozsvítit pokud ne tak odpoj kablík kontrolky u altíku a připoj ho na kostru vozu skus jestli se kontrolka rozsvítí pokud ne múže bejt problém v žárovce patici náký kontakt v konektoru nebo nejde na žárovku po klíčku plus 12V.
pokud žárovka po připojení na kostru svítí a po připojení k altíku ne múže bejt špatnej kontakt nebo je problém v uhlíkách špatně sedí nebo zústal třeba viset,taky můžou bejt vyjetý ty měděný kroužky pak ty uhlíky špatně dosedaj a dělá to binec.a nakonec to třeba může bejt jen špatná kostra.
|
9.2.10, 23:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|