|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kimmi
|
Fabia 1.2 47Kw HTP LPG
Zdravím,dnes sa mi rozsvietila kontrolka elektroniky motora.Auto ide OK,teda si myslím nič nešklbe ani sa nestrácajú otáčky,všetko beží,mám ho iba prvý deň,takže to neviem posúdiť ale na jazde som nič zlého nebadal.Je to tá kontrolka v rýchlomeri.Predávajúci hovoril že bola menené lambda sonda,no vraj to má dve sondy.Má najazdených skutočných 106 000 km,poctivo servisované.Niekde som čítal že stačí zresetovať RJ(odpojiť baterku na nejaký čas),no nechcem zničiť niečo iné a chcem to dať na VAG.
Čo by to asi tak mohlo byť?
|
9.2.10, 21:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
petr petr
|
Spousta věcí jedině diagnostika tě může navést kde hledat příčinu.
|
9.2.10, 21:54 |
|
|
aeronaut7111
|
první den, a kontrolka ... typické
|
9.2.10, 22:34 |
|
|
kimmi
|
Čo je na tom typické?Auto som kúpil s komplet dokladmi,knižkami,bločkami od servisných zásahov,kontrol,skut.106 000km,LPG oficiálne,žiadny díler a priekupník.
|
9.2.10, 22:41 |
|
|
aeronaut7111
|
lpg ? tak to je jasné, na 99% (a typické to je, tzv. syndrom změny majitele:) ) Se neplaš, zkus vynulovat a jezdi chvíli jen benál, když se nerozsvítí, tak zakecává lpg.... pokud jsi z práglu tak ti to vynuluju grátis
|
9.2.10, 22:46 |
|
|
aeronaut7111
|
kimmi píše: Čo je na tom typické?Auto som kúpil s komplet dokladmi,knižkami,bločkami od servisných zásahov,kontrol,skut.106 000km,LPG oficiálne,žiadny díler a priekupník.
já jednou koupil auto aj s bločkama na pokuty
|
9.2.10, 22:47 |
|
|
Ondras83
|
lambda...ďiagnostika, vymazat chyby a je to
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
10.2.10, 11:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na vag vyčti číslo závady a napi jinak se nepohneš miloš
|
10.2.10, 11:41 |
|
|
Karátek
|
Normální jev u fabie s LPG, mám fábii dva roky také na LPG a někdy se kontrolka rosvítí (žlutá), zajel bych k plynaři, bud jsou horší gumičky na vstřikovačích, horší plyn, chudá směs atd. Chce to napojit i na Ř.J. od plynu.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
10.2.10, 15:25 |
|
|
Karátek
|
Karátek píše: Normální jev u fabie s LPG, mám fábii dva roky také na LPG a někdy se kontrolka rosvítí (žlutá), zajel bych k plynaři, bud jsou horší gumičky na vstřikovačích, horší plyn, chudá směs atd. Chce to napojit i na Ř.J. od plynu.
Někdy i problikává ta kontrolka.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
10.2.10, 15:26 |
|
|
kimmi
|
Dnes som bol v servisnej dielni na diagnostike.Chlapík našiel 3 chyby.
1.bola ohľadom nejakého vypínača,pôvodný majiteľ hovoril že mal, problém ak bolo ešte auto v záruke,keď zabuchol dvere sa auto automaticky zamklo
2.bola niečo ohľadom lambdy,info od majiteľa,pred 2 rokmi menená prvá lambda
3.bola ani neviem aká to som si nezapamätal,ale vraj nejaká ktorá mohla byť vyvolaná tými dvomi...
Chyby vymazal a už kontrolka nesvieti.Hovoril že by to mohlo byť aj plynom ale tomu sa nevenuje to je skôr pre plynára.
zatiaľ tak.
|
10.2.10, 20:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud si necháš dělat diagnostiku tak jak jsem ti psal napiš si čísla závad
nikoliv s ohladom niečo neviem no hlavně že se ti zadařilo miloš
|
10.2.10, 20:56 |
|
|
Karátek
|
Kdyby se ti kontrolka opět rosvítila, tak za plynařem, umí načíst obě jednotky a hlavně je ta elektronika v řídicí jednotce motoru citlivá, tak stačí málo a svítí kontrolka.
|
11.2.10, 15:44 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Jo a nulování pomocí vytažení baterky je pěkná číčovina... musíš pak na WAG a nechat zkontrolovat jednotku airbagu.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
11.2.10, 19:34 |
|
|
Karátek
|
Airbag se nemusí nastavovat vůbec. Když odpojíš baterii, smažou se všechny údaje v řídicí jednotce. WAG pak nic nenačte. Některé údaje z jednotky se automaticky mažou po ujetí 100 km, pak se také nic nenačte. Proto je dobré hned do servisu.
|
11.2.10, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|