|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Neskoro prepne na LPG,Fabia 1.2 HTP
Autor |
Zpráva |
kimmi
|
Neskoro prepne na LPG,Fabia 1.2 HTP
Mám Fabiu Combi 1.2 HTP a v nej namontované LPG.LPG Je ešte v záruke.Ide mi oto akým systémom to pracuje.V starej Felícii mám tiež LPG podtlak a to funguje asi tak že prejdem teraz v zime napr 2,5-3 km a kontrolka že je plyn pripravený začne blikať,zvýšeným otáčok motora automaticky prepne do režimu LPG.
Vo fabii mi ihneď po naštartovaní studeného motora svieti kontrolka benzínu,stav množstva paliva a kontrolka G=plyn stále bliká.Prešiel som cca 8 km,motor dávno zohriaty na prevádzkovú teplotu a až potom mi preplo na plyn.
Myslím si že je to nejak moc.Malo by to asi fungovať akovo felde a do tých 3 km prepnúť.Tomuto sekvenčnému systému nerozumiem.Podotýkam že oba systémy sú Lovato.
Ako to funguje vám ostatným.
|
11.2.10, 00:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
aeronaut7111
|
ahoj, u sequence jsou nastaveny pracovní (tedy spínací) teploty téměř na doraz- a vtěhle mrazech se těch 8 km může zdát moc- ale je možné že to prostě tu správnou teplotu nemělo.... jinak řešení je prosté, v menu ovládání řj plynu nastav min teplotu pro přepnutí a pokud to nestačí tak přemosti (oblafni) odporové čidlo teploty řj lpg Ale co na to řeknou plynaři (záruka???) nevim, můžou ti pak hodit na hlavu že membrána reduktoru odešla díky užívání při nízké teplotě etc
|
11.2.10, 08:59 |
|
|
kimmi
|
Teplota motora bola už dávno dosiahnutá,ručička vo zvislej polohe teda 90 C,takže neviem zavolám tomu kto to montoval a opýtam sa ho je to ešte v záruke ale je to 140km....
|
11.2.10, 10:14 |
|
|
aeronaut7111
|
určitě si to nech nastavit, to nebude problém
|
11.2.10, 10:36 |
|
|
jaheged
|
Zdravím
Také záleží jak jsi jel. Jestli si jel třeba 8 km z kopce, tak mě by se v těhlech mrazech také plyn mepřepnul. A při vyšší rychlosti v mrazech také ne. Když bych třeba jel hned od začátku devadesát, tak se mi na plyn přepne až po zastavení...
Zkus po 2-3 km na chvili zastavit a po chvíli sešlápnout plynový pedál.
|
11.2.10, 13:54 |
|
|
Karátek
|
Přesně tak jak píšeš, čím větší mráz, tím později LPG přepíná, i když už je motor dost zahřátý. Nastavení spínací teploty nepomůže, jednotka si stejně sama vyhodnotí přepnutí. Motor je sice zahřátý více než např. v létě, ale teplotní "čidlo" (nejedná se o čidlo na motoru) ještě není dostatečně ohřáté. V létě se přepíná dříve na LPG, kdy se přepíná cca při 30 až 35C°. Tenhle jev neplatí u všech výrobců LPG, ale jen u některých. Např. MAGIC přepíná stále stejně a je spolehlivější. Co tam máš za LPG?
|
11.2.10, 16:55 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|