Autor |
Zpráva |
aeronaut7111
|
jak to myslíš, při 85C lambda 0,25V ? ta by měla kmitat dle řízení směsi ne?
|
13.2.10, 18:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
superflo
|
ano mala by kmitat podla riadenia... teda menit hodnotu kazdou sekundou...
ked to porovnam s mojim, tak ak je motor ohriaty nad teplotu 80dtC tak kmita lambda od 0,45V do 1V... nizsie nejde...
niesom teraz pri svojom, kompe nemam dielenske prirucky ale kuknem do nej aka hodnota ma byt pri prevadzkovej teplote... je to tam v nejakej tabulke myslim...
lambdu si uz meral, multimetrom??
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
13.2.10, 18:26 |
|
|
aeronaut7111
|
to jsem nikde nenašel, že by "spodní doraz" při 80stC byl nějak určený... mj, na osciloskopu se opravdu podle stavu zátěže objeví oï 0,1 (prudké přidání plynui, ochuzení, oscilace až k 1V a zase pár pádů)
|
13.2.10, 18:33 |
|
|
svejk
|
aeronaut7111 píše: to jsem nikde nenašel, že by "spodní doraz" při 80stC byl nějak určený... mj, na osciloskopu se opravdu podle stavu zátěže objeví oï 0,1 (prudké přidání plynui, ochuzení, oscilace až k 1V a zase pár pádů)
merili jsme to s kamaradem tady je ta skupina 001 podle toho je to v norme
a odpor jsme merili podle prirucky Simons 2P a bylo to podle mereni tez v norme
|
13.2.10, 21:33 |
|
|
Kristensen
|
Proč pořád špekuluješ nad lambdou když lambda může signalizovat i poruchu něčeho jinýho, kolik ti to natlačí tlak paliva? Natlačí to vůbec? Jde ti při startování okamžitě signál ze snímače otáček? Kolik to má najetý? měnil jsi paliv filtr?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
13.2.10, 22:51 |
|
|
svejk
|
[quote="Kristensen"]Proč pořád špekuluješ nad lambdou když lambda může signalizovat i poruchu něčeho jinýho, kolik ti to natlačí tlak paliva? Natlačí to vůbec? Jde ti při startování okamžitě signál ze snímače otáček? Kolik to má najetý? měnil jsi paliv filtr?[/quote
Ano mam problemy se startama, ale lambdu mi vyhodila diagnostika, v servise me cistili skrtici klapku a menili svicky a cidlo teploty. Najeto to ma 150000km, na ten palivak se chystam az bude trosku prijatelnejc. Me slo zpocatku o vysvetleni sklonu skrtici klapky na prvnim obrazku normalne ma byt + 20% a ja tamn mam - 20% na to jsem se ptal nejprv a pak se rozvinula diskuse ale proc ne vzdyt je to forum
|
14.2.10, 02:05 |
|
|
Kristensen
|
Regulace lambda, hodnota spodního dorazu:
Nastavovač zůstává příliš dlouho na hodnotě dorazu - zkontrolovat lambda sondu a lambda regulaci
Vadné vyhřívání lambda sondy - zkontrolovat vyhřívání
Netěsnost výfuku mezi hlavou válců a katalizátorem - zkontrolovat těsnost
Vynechává zapalování - zkontrolovat zapal soustavu
Nízký tlak paliva - Zkontrolovat čerpadlo a regulátor tlaku paliva
Vadná lambda - vyměnit.
Jinak jsem ještě počuměl po hodnotách a nikde nic.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.2.10, 08:57 |
|
|
svejk
|
Kristensen píše: Regulace lambda, hodnota spodního dorazu:
Nastavovač zůstává příliš dlouho na hodnotě dorazu - zkontrolovat lambda sondu a lambda regulaci Vadné vyhřívání lambda sondy - zkontrolovat vyhřívání Netěsnost výfuku mezi hlavou válců a katalizátorem - zkontrolovat těsnost Vynechává zapalování - zkontrolovat zapal soustavu Nízký tlak paliva - Zkontrolovat čerpadlo a regulátor tlaku paliva Vadná lambda - vyměnit.
Jinak jsem ještě počuměl po hodnotách a nikde nic.
Oki dik za rady neco jsem uz udelal a na neco se chystam, chtel jsem mit prehled co by to odhadem a zkusenosti mohlo byt pac servis kde jsem auto mel si nevedel rady.
|
14.2.10, 14:52 |
|
|
svejk
|
diagnostika
Tak jak sem slibil , sice to trvalo, ale mam reseni meho rebusu s diagnostikou a spatnymi starty, a chyba byla v palivovem cerpadle po vymene starty jiz normalni i prubeh jizdy ( skubani mororu, nedostatecny vykone) se upravil. Diky vsem co se mi snazili poradit
|
1.5.10, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|