Autor |
Zpráva |
Jura
|
Čepy na feldě...
Nazdárek na STK mi našli vůlí v právém předním čepu na rameni (kulák) a teď bych se potřeboval zeptat na pár věcí:
Jinak jde o feldu 1.6 kombi rok 97 najeto minimálně 140000 a čepy původní ještě nýtované
1) Je to nějak moc nebezpečný? Dá se jezdit třeba až do léta aniž bych mi něco uletělo?
2) Je náročná je výměna? Hlavně co vše se musí demontovat při výměně? Nevím jestli bych si troufnul...
3) Jakou značku těch čepů mám koupit co je dobré a čeho se vyvarovat?
4) Posledního asi půl roku mi třepe volant na dálnici nic extra ale není to příjemný může to být těma čepama popřípadě vylágrovaným horním uložerním tlumičů?
5) A ještě taková podotázečka... když vyměním jen to vrchní uložení tlumičů bez demontáže tlumičů je nutné potom na geometrii?
Díky za odpovědi..
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
15.2.10, 20:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
nebezpečný to snad moc není, pokud je tam vůle..jak to už mlátí, nebo se hejbe kolo o pár cm sem a tam, tak to nebezpečný je...výměna je jedonduchá, povolíš 3 šrouby na rameni, stáhneš těhlici z čepu, ubrousíš nejty a dáš tam místo nich šrouby, čepy s označením DAS a k nim náhradní prachovy, ty co na nich jsou vydržej tak rok, ale čepy držej
na geometrii bys měl, ale když sme měl tlumiče 3x za tejden venku, nebyl sem tam ani jednou, nikam to netáhne, gumy se nesjížděj
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.2.10, 21:48 |
|
|
Jura
|
To se musí jako demontovat rameno ven celé? Nejde to třeba jen povolit ten šroub na čepu jak jde do těhlice svěsit rameno a obrousit namontovat nový čep a dat zpátky ten šroub? Já nevím jestli se mám do toho pustit sám...mám největší strach z toho, že něco nepůjde povolit nebo něco ulomím přitom a halvně ty šrouby na ramení co drží rameno na spodku auta, že nepůjdou povolit a když už tak že až je budu dávat zpátky a třeba ztrhnu závit atd... Pak bych totiž byl fakt vprdeli protože bych si musel asi zavolat odtahovku k babce do garáže:(
|
16.2.10, 20:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
koukni jestli už je někdo neměnil pak bys to měl o dost lehčí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.2.10, 20:41 |
|
|
Ondras83
|
dá se to udělat i na autě, ale takový mrdání s tim...jednoduší to je ve svěráku...povolit to jde, nebuď srab
kdybych měl všechno řešit jako ty tohle, tak sem na dlažbě
|
16.2.10, 21:03 |
|
|
Jura
|
No čepy jsou ještě origo...ještě jsou tam zanýtovaný...
Ještě bych se zeptal jak moc bývají na kašu ty silentbloky na ramenech? Když se vyndává rameno měli by se měnit? Si pohrávám s myšlenkou, jestli by nebylo jednodušší rovnou vyměnit ramena komlet a mít pokoj...
|
16.2.10, 21:57 |
|
|
Jura
|
A další věc je, jestli se na to nemám vykašlat a jezdit s tím...v létě mi ten čep vrzal, takže bych usoudil, že když vrže tak ta vůle asi velká nebude... Jak to nejlíp tak nějak můžu vyzkoušet jestli se s tím čepem dá jezdit nebo ne...repektive poznat nějaký kritický bod kdy už je to na zabití
|
16.2.10, 22:02 |
|
|
Jarda S.
|
bylo ale stojí ranec a čínský bych nedával
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.2.10, 22:02 |
|
|
Ondras83
|
vem stříkačku s jehlou, olej a stříkni do čepu a je po vrzání...jestli nemáš prachy, jezdi, jeslti máš prachy, vyměň, nestojí to majlat a 6 šroubů snad povolí každej
|
16.2.10, 22:05 |
|
|
Jura
|
Tak vono to přestalo vrzat jak se ochladilo a teď je pokoj.... No asi ještě počkám až bude tepleji pěkně si pod to lehnu a uvidím na co si troufnu... peněz moc není a hlavně se mi nechce už moc investovat do tak starého auta. Já měl za to, že je to docela nebezpečná věc, že to vypadne třeba na dálnici a uletí mi kolo. ALE jestli to teda tak nebezpečný NENÍ jak říkáš, tak to zatím nechám a ušetřím
|
16.2.10, 22:17 |
|
|
Bukaj
|
Jestli čep vrzal, znamená to, že už je vyrezlej. Jak moc vyrezlej, to nikdo neví
Vzpomínám, jak soused vyjel od domu s Fiestou, ujel asi dvacet metrů a upadlo mu přední kolo - kulák se rozpadl na tyčku s koulí a misku na rameni...
...měl kliku, že se mu to stalo hned u baráku a jel asi tak 15Km/hod. Kdyby jel po dálnici... fuj, radši nepřemýšlet. Od té doby kuláky rozhodně nepodceňuju, rozhodně ne u aut, u kterých kulák drží kolo (favorit, felda a všechny novější vozy s předním náhonem)...
...zlatý svisláky
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
17.2.10, 00:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vrzající čep se dá namazat olejem střákačka s jehlou a je schopen fachčit i několik let,
co se týče čepu dává se DAS nebo se znakem škoda
rameno se vytáhne, nýty odvrtají třeba 5 pak 8mm vrtákem, hlavičky se odseknou, rameno roztáhne a čep vymlátí ven
na zemi je to makačka když je kosa si nastříkem pod kobercem spolujezdce šrouby co drží rameno vzadu
jak dlouho se stím dá jezdit se dovíš zde http://www.google.cz/url?q=http://www.v ... R9C7yaAjqw miloš
|
17.2.10, 06:34 |
|
|
Bukaj
|
Tak asi máš pravdu, Miloši - ptal jsem se koule, jestli se mu to rozsype a koule odpověděla: "možná ne"...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
17.2.10, 09:52 |
|
|
Jarda S.
|
mě zase řekla určitě ano
|
17.2.10, 10:08 |
|
|
Bukaj
|
Tak, být tebou, Sádro, raději bych tu feldu rychle prodal
|
17.2.10, 12:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|