Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 09:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Únik oleja. 
Autor Zpráva

Příspěvek Únik oleja.
Zdravím,úž druhý deň pozorujem že mi pod autom zostáva škvrna od oleja.Mám Fabia 1.2 HTP 12V-LPG.Je asi o priemere 20cm.Kade by mohol olej tiecť?Na Felde mi presakoval cez tesnenie olejovej vany,viem že asi aj tu by tak mohlo byť,no odkiaľ ešte zvykne tiecť.Auto má za sebou poctivých 107 000km.Koľko asi stojí iba pretesnenie vane+tesnenie.Ďík za odpovede.

2.3.10, 10:26
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Únik oleja.
Treba tu ma nekdo vzorec na to odkud to tece, ale nejlepsi je podivat se. 8)

2.3.10, 10:33

Příspěvek 
Takže zistil som že netečie olej ale tečie mi chladiaca kvapalina niekde okolo chladiča.Pokiaľ neni auto na zdviháku alebo na jame tak to neviem zistiť.Zatiaľ to iba slizí a v nádržke je medzi ryskami.Keď mi minule ladili LPG tak sa mi auto zohrialo tak že zapal ventilátor a teplota ukazovala tak ako za jazdy teda bola v zvislom stave žiaden výkyv.A počas jazdy nevidím otvorenie termostatu ako som to videl na Felde,tu na Fabii sa ručička dostane na stred a už sa nepohne.

2.3.10, 19:14
Moderátor

Příspěvek 
no vzdyt to je dobre..s tim unikem si musis pomoct sam, musis mit vsechny hadice suche, ciste, nezacakane od blata a jenom s baterkou koukat kde se delaj kapky..nejdriv koukej na spoje hadic a pak koukej jesli nerup chladic..

http://kachnis.techsajt.cz

2.3.10, 21:02
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dnes som to trochu pozeral v rámci možností.Horná hadica do chladiča je suchá a čistá,spodnú som nevedel zistiť,no čidlo teploty ventilátora teda si myslím že to je čidlo na saharu,je medzi dvomi hadicami v chladiči je zabielené a po ohmataní okolia bolo mokré od chladiacej kvapaliny.Myslím že by to mohlo byť ono.Minule som bol v servise LPG a dosť išiel motor na mieste a zopalo 2x saharu.

3.3.10, 18:36

Příspěvek 
Nevie niekto akým kľúčom sa dá vymeniť termospínač na ventilátore Fabia 1,2 12V.Ďík.

3.3.10, 19:27

Příspěvek 
kimmi píše:
Takže zistil som že netečie olej ale tečie mi chladiaca kvapalina niekde okolo chladiča.Pokiaľ neni auto na zdviháku alebo na jame tak to neviem zistiť.Zatiaľ to iba slizí a v nádržke je medzi ryskami.Keď mi minule ladili LPG tak sa mi auto zohrialo tak že zapal ventilátor a teplota ukazovala tak ako za jazdy teda bola v zvislom stave žiaden výkyv.A počas jazdy nevidím otvorenie termostatu ako som to videl na Felde,tu na Fabii sa ručička dostane na stred a už sa nepohne.

auta od cca roku 2000 maju teplomer tak trocha oblnuty, RJ hovori, kolko cca motor teplotu ma, aby pri roznych vykyvoch (prudka zataz po dlhsej dobe s minimalnou zatazou - napr. zjazd z kopca a pod.) nelietala rucicka teplomera hore dole a neznervoznovala novodobeho vodica, takze otvorenie termostatu na nom s velkou pravdepodobnostou neuvidis.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

4.3.10, 08:58
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hlavne treba odsledovať, kde vzniká mláčka - je to jednoduché, kukneš, kde je kaluž a potom kukneš nad kaluž (nehýbeš s autom)...

Inak, ako si písal, že čidlo je medzi 2 hadicami, tak to môže unikať aj z jednej z tých hadíc...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

4.3.10, 16:52

Příspěvek 
Ferrari ako som písal vrchná hadica je suchá,spodnú som neproboval,ale okolo čidla bolo otečené a mokro tak si myslím že tadiaľ,skúsim či sa nedá máličko dotiahnuť.

4.3.10, 20:26

Příspěvek 
Vyriešené,dotiahnutie čidla ventilátora tučím 30 alebo 32 kľúč a chladiaca už nekvapká.

9.3.10, 11:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]