cyklovac stieracov rapid 136
Autor |
Zpráva |
petr petr
|
Karátek píše: Seřizoval jsem doběh na škodě 125 a musel jsem rozdělat víko převodovky a pak doštelovat šroubem na víku. Dalo to fušku. Ted jsem koukal na motorek s fáčka 93 a má šroubek pod barvou (nahoře z boku hřídele) na převodovce, ale asi budeš muset sundat víko převodovky a pak doseřídit tím šroubem. Máš dobře zapojený cyklovač? Ale podle toho co píšeš, tak stěrače normálně fungují bez cyklovače. Když stěrače dojedou dolu a zastaví se, mají tendenci jet (jako by škubnutí) nahoru? Mohla by být závada v tom cyklovači, ale spíš vidím závadu v neseřízeném motorku. Vem nějakou zkoušečku a napoj na konektor a pozoruj co se bude dít, pokud půjde napětí z cyklovače a motorek stojí, bude vada v seřízení za předpokladu správného zapojení cyklovače.
Na fačku už to šroubkem neseřídíš, ten co tam je nastavuje vůli rotoru.
|
4.3.10, 17:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
petr petr
|
NewerEnder píše: petr petr píše: Když zapneš stěrače na 1 rychlost třeba a hned vypneš zastaví se dole nebo tam kde jsi je vypl ? (třeba uprostřed okna?) este raz sa opytaj a sformuluj to trosku inak bo mam pocit ze si sa opytal a dal dve rovnake moznosti na odpoved....
Dej to někomu opravit.
|
4.3.10, 17:43 |
|
|
Karátek
|
petr petr píše: Karátek píše: Seřizoval jsem doběh na škodě 125 a musel jsem rozdělat víko převodovky a pak doštelovat šroubem na víku. Dalo to fušku. Ted jsem koukal na motorek s fáčka 93 a má šroubek pod barvou (nahoře z boku hřídele) na převodovce, ale asi budeš muset sundat víko převodovky a pak doseřídit tím šroubem. Máš dobře zapojený cyklovač? Ale podle toho co píšeš, tak stěrače normálně fungují bez cyklovače. Když stěrače dojedou dolu a zastaví se, mají tendenci jet (jako by škubnutí) nahoru? Mohla by být závada v tom cyklovači, ale spíš vidím závadu v neseřízeném motorku. Vem nějakou zkoušečku a napoj na konektor a pozoruj co se bude dít, pokud půjde napětí z cyklovače a motorek stojí, bude vada v seřízení za předpokladu správného zapojení cyklovače. Na fačku už to šroubkem neseřídíš, ten co tam je nastavuje vůli rotoru.
Nepátral jsem přesně co se tím šroubkem seřizuje, ale už vím.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
4.3.10, 17:54 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Žilina neni az tak daleko , dobehni ku mne a opravime , neni problem
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
4.3.10, 22:24 |
|
|
hruska05
|
Re: cyklovac stieracov rapid 136
čaute všetci nechcem zakladať nové vlákno a tak sa opýtam tu. mám cyklovač ktorý bol originál v GLS-kových palubovkách (trojpolohový). Z neho vedú štyri káble a to: čierny, biely, červený a modrý. Tieto káble sú vivedené do svorkovnice. Kúpil som si druhú časť svorkovnice a nejaké zacvakávacie koncovky a tu som skončil. neviem kam mám tieto káble (ktoré povedú z tých štyroch hore uvedených zapojiť ?) bolo by dobré keby ste mi to vysvetlili priamo - -že kde presne ktorý kábel pripojiť dakujem
_________________ Škoda 120LS - (r.v. 1985, 4q, hnedá farba, 742.120, palubovka rapid, volant Kolínské nástrojárny, výstuha Speedpro) Škoda Octavia 1.6 - (rodinné vozítko)
|
22.8.12, 20:12 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
myslim ze nekde pod palubkou je na to primo konektor nebo se to propojuje s puvodni packou steracu koukni na zdejsi stranky (ne forum) myslim ze tam je popis
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
22.8.12, 20:18 |
|
|
hruska05
|
21lucas píše: myslim ze nekde pod palubkou je na to primo konektor nebo se to propojuje s puvodni packou steracu koukni na zdejsi stranky (ne forum) myslim ze tam je popis práveže na cyklovač nieje od výroby žiadna svorkovnica.... idem teda popozerať techweb
_________________ Škoda 120LS - (r.v. 1985, 4q, hnedá farba, 742.120, palubovka rapid, volant Kolínské nástrojárny, výstuha Speedpro) Škoda Octavia 1.6 - (rodinné vozítko)
|
22.8.12, 20:20 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
22.8.12, 20:26 |
|
|
hruska05
|
no tak to sa ti veru pletie ja potrebujem zapojenie origo cyklovača ktorý sa dával do škody 120 vo výbavách GL a GLS a do rapidov
|
22.8.12, 20:30 |
|
|
ventYl
|
zozen si andrta, nalistuj elektricku instalaciu auta, ktore taku vec malo nainstalovanu a krasne uvidis, kam to ide. ale zda sa mi, ze 2 droty idu na +12V a kostru a 2 droty idu do dvoch volnych pinov na svorkovnici prepinacov stieracov pod volantom.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.8.12, 22:09 |
|
|
hruska05
|
ventYl píše: zozen si andrta, nalistuj elektricku instalaciu auta, ktore taku vec malo nainstalovanu a krasne uvidis, kam to ide. ale zda sa mi, ze 2 droty idu na +12V a kostru a 2 droty idu do dvoch volnych pinov na svorkovnici prepinacov stieracov pod volantom. Takže študoval som asi dve hodiny Andrta a prišiel som na toto zapojenie: (ked je niečo zle tak ma prosím opravte). Z cyklovača idú štyri káble a to - červený, čierny, biely a modrý. červený by mal ísť na poistku č.2 (+), čierny je na uzemnenie, kostra (-), a modrý a biely idú zapojit do rozpojeného káblu od lucasa (žltý).....
|
23.8.12, 09:18 |
|
|
ventYl
|
farby ti z hlavy nepotvrdim, ale takto nejako by to malo byt. v najhorsom ti to odpali poistku, alebo nepojde, ak to zapojis zle. ak mas este keramicke oldschoolove, tak ich na testovanie vyber a daj tam nejake polske. skrat vykryju, inac su na ho**o.
a davaj si pri spajani tych svorkovnic pozor, jazycky sa po tych rokoch z nich casto radi sami vyvliekaju. ja som takto niekolko dni riesil, co je kde zle ze nejde dobeh stieracov, rozobral som pol pristrojovky az kym som zistil, ze sa vyvliekol pin pre ukostrenie z paciek.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.8.12, 09:25 |
|
|
hruska05
|
dobre teda, díky
|
23.8.12, 09:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|