Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.12.24, 11:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Octavia 1.6 74KW, zkušenosti s LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek Octavia 1.6 74KW, zkušenosti s LPG
Dobrý den chci se zeptat zda je pravda,že při montáži LPG různých typů do vozů stejného motoru jsou rozdíly se spokojenosti užíváni.Mám Octavii 1.6 74 KW a chtěl bych si LPG namontovat ,ale nevím jaký typ nebo systém. Docela by mě pomohla i zkušenost majitelů s tímto motorem a LPG.

7.3.10, 20:23
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Octavia 1.6 74KW, zkušenosti s LPG
euroman70 píše:
Dobrý den chci se zeptat zda je pravda,že při montáži LPG různých typů do vozů stejného motoru jsou rozdíly se spokojenosti užíváni.Mám Octavii 1.6 74 KW a chtěl bych si LPG namontovat ,ale nevím jaký typ nebo systém. Docela by mě pomohla i zkušenost majitelů s tímto motorem a LPG.

ztdražuje se benál tak uvažuješ jak ušetřit, třeba uetříš nebo to bude cesta do pekel,

napi kolik jezdíš ročně zda městský provoz a tak miloš

7.3.10, 20:38

Příspěvek 
Najedu tak kolem 17 000 km a spíše město.

7.3.10, 20:48

Příspěvek 
známej má, sekvenci (na každej válec vlastní vstřik a řj k LPG) ...zatim pohoda, akorát to ze začátku občas chcíplo na křižovatce...spotřeba zhruba stejná jako na benzín...šel bych do toho, pořizovací cena tohohle je kolem 30 tis s toroidem

výkon stejnej jako na BA

8.3.10, 00:20
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
jenže to automaticky startuje na benzín a na plyn přepíná až když se to ohřeje :wink:

8.3.10, 06:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdysi jsem měl na LPG Formana a ten měl starý systém,kdy jsem v zimě musel přepínat na benzín a když jsem zapoměl tak jsem prostě nenastartoval.Proto vítám systém,který bude myslet za mě a v zimě v klidu nastartuju.

8.3.10, 07:11

Příspěvek 
Sadra17 píše:
jenže to automaticky startuje na benzín a na plyn přepíná až když se to ohřeje :wink:

no tak vona benzínová okta s kartonem na chladiči se ohřeje už ve vratech :lol:

8.3.10, 09:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Ahoj, mám teda feldu MPI, ale tohle by mělo platit i u tebe:
je třeba si uvědomit, že v zimě trvá 2-3 km než se auto přepne na LPG (v létě nemám zkušenost, ale doufám, že do 1-1,5 km se mi to spínat bude :)). A jestliže píšeš, že jezdíš hlavně po městě, tak je potřeba vědět kolik km v jednom "zátahu" najedeš. Ptotože kdyby si měl popojíždět jen pár km tak se to vrátí podstatně později.
Já osobně sem od přestavby za 5 měsíců najel 13 000 km (jezdím převážně dálky), takže mě by se přestavba do roka měla vrátit.

8.3.10, 10:12
Mistr mechanik

Příspěvek 
euroman70 píše:
Kdysi jsem měl na LPG Formana a ten měl starý systém,kdy jsem v zimě musel přepínat na benzín a když jsem zapoměl tak jsem prostě nenastartoval.Proto vítám systém,který bude myslet za mě a v zimě v klidu nastartuju.

pokud cáráš po městě třeba po 5OO metrech tak pojedeš vzimě věčně na benál, spravidla ti umřou obje lambády ta přední je přes dvojku a zadní čtverku, budeš cukat že máš špatné svíčky, odejdou ti VN kabely, klapka,

si musíš dobře spočítat zda se ti investice vyplatí cena plynu, vyšší spotřeba, jíá osobně bych dotoho nešel, jedině koupit koktu s plynem a pak se stím vhvilku trápit miloš

8.3.10, 10:15

Příspěvek 
No nechám si to projít ještě pořádně hlavou. Zvážím všechny plusy a mínusi. Zatím tedy vím, že se to nevyplatí na extra krátké trasy, kterých mám opravdu pomálu. Snad to LPG není až tak strašné,a navíc při montáži mám i nějakou záruku.

8.3.10, 11:30

Příspěvek 
Včera jsem byl tady u nás v Ostravě HL PROPAN a tam mi nabídl jeden z šéfů nějakou soupravu MAGIC 2,za nějakých 27 500 KČ.javascript:emoticon(':shock:') Mluvil mi,že měl úplně to samé auto a že byl maximálně spokojen.Dále říkal,že když jede auto dobře na benzín tak pojede i na LPG.Za sebe musím říct, že sem ho bral z rezervou. Chci totíž nazbírat co nejvíce zkušeností s tímto motorem.Napište jakoukoliv zkušenost.

10.3.10, 11:33

Příspěvek 
euroman70 píše:
Dále říkal,že když jede auto dobře na benzín tak pojede i na LPG

Mě auto jelo od nákupu rok (přes 20 tisíc km) výborně bez jakéhokoli problému. Odjel sem z dílny po přestavbě a bylo po výkonu, na LPG se dusilo. Když po celém dnu na autě nic nenašli, tak jediný důvod, který mi řekli: "auto je motorově špatné ...." :shock: a moc je nezajímalo, že jelo předtím výborně ...
Takže to, že auto jede dobře na benzín, neznamená, že tam oni nemůžou při přestavbě něco zvorat...
Ale abych to jen nehatil. Teď už jsem s plynem spokojeny. Přeci jen jezdit za 1Kč/km je super.

10.3.10, 12:33

Příspěvek 
euroman70 píše:
Včera jsem byl tady u nás v Ostravě HL PROPAN a tam mi nabídl jeden z šéfů nějakou soupravu MAGIC 2,za nějakých 27 500 KČ.javascript:emoticon(':shock:') Mluvil mi,že měl úplně to samé auto a že byl maximálně spokojen.Dále říkal,že když jede auto dobře na benzín tak pojede i na LPG.Za sebe musím říct, že sem ho bral z rezervou. Chci totíž nazbírat co nejvíce zkušeností s tímto motorem.Napište jakoukoliv zkušenost.

MAGIC 2 je dobrá volba, bezproblémová a najel jsem za dva roky cca 50 000km, jinak mám MAGIC 1 a ta mi stačí pro můj rok, takže pokud máš novější rok, vem dvojku. Přepínání je přesné a automatické. :wink:

Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km.
Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.

11.3.10, 17:52

Příspěvek 
proc si vsichni poustite plyn az do ohratyho motoru ? podle me je to uplne zbytecny
ja mam nastaveno ze kdyz nemrzne tak se to prene a nikdy zadnej problem

a favo startovalo na plyn v lete i v zime a taky to tomu nevadilo :roll:

19.3.10, 15:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Mám nastaveno na 30° a pak přepne automaticky na LPG a při nižší teplotě auto cuká. A do 0° se dá startovat docela dobře u karburátorů, pak se stává v mrazech dost často, že zamrzne reduktor a smůla. Měl jsem dost aut na LPG a prakticky se všechny chovali stejně v zimě. :idea:

Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km.
Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.

19.3.10, 15:11
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další