Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
varok píše: Vše jsem si měnil sám. Rozebrané jsem to měl už dvacetkrát. Jak jsem psal. Volant má vůli max. 1cm na obě strany, ale řízení se při tom nehýbe. Zdá se mi, že je volný ten spodní kříž.
to musí byť 100% bez vôle...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.3.10, 21:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Takže mám vyměnit tu tyč od volantu i s těmi křižáky, aby tam nebyla vůle? A myslíš prosím tě, že by to mohlo dělat to klepání? Protože řízení, uložení tlumičů, kulové čepy i čepy řízení nové a pořád tam něco klepe.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.3.10, 08:15 |
|
|
varok
|
Takže mám vyměnit tu tyč od volantu i s těmi křižáky, aby tam nebyla vůle? A myslíš prosím tě, že by to mohlo dělat to klepání? Protože řízení, uložení tlumičů, kulové čepy i čepy řízení nové a pořád tam něco klepe.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.3.10, 08:23 |
|
|
kwiko
|
Asi si to uz poriesil, ale na facku je navacsi zdroj klepania v zadnom ulozeni ramena.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.3.10, 08:43 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: Asi si to uz poriesil, ale na facku je navacsi zdroj klepania v zadnom ulozeni ramena.
ja mu to tvrdím už asi 4 strany tohoto toppicu, ale ak má vôľu na volantovej tyči tak musí najprv poriešiť to...
|
8.3.10, 09:24 |
|
|
varok
|
Vyměním tedy tu tyč od volantu a zkusím ty zadní silenty. Že by byly po zhruba třech měsících v háji, stejně jako ty kuláky, které jsem teď měnil? To jsem na těch ramenech teda moc neušetřil, když musím všechno měnit! A jak se dají prosím vytáhnout ty zadní silenty a dát nové?
|
8.3.10, 18:28 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Vyměním tedy tu tyč od volantu a zkusím ty zadní silenty. Že by byly po zhruba třech měsících v háji, stejně jako ty kuláky, které jsem teď měnil? To jsem na těch ramenech teda moc neušetřil, když musím všechno měnit! A jak se dají prosím vytáhnout ty zadní silenty a dát nové?
podľa toho aké silenty tam máš, ak sú tie novšie vulkanizované na objímke tak tie idú dole ťažšie, najlepšie to dať do zveráku, ak máš tam starší typ kde je tá guma v samostatnej objímke tak tie gumy idú vymeniť pomerne ľahko...
|
8.3.10, 19:33 |
|
|
varok
|
Tak zadní silentbloky na ramenech jsou dobré. Chtěl jsem ale poprosit. Když jsem měnil horní uložení předních tlumičů, tak je to nějaké divné. Mám to poskládané podle knížky, ale ta horní myska, kde je matka, je moc vysoko. Tudíž je mezi tou myskou a tím gumovým kroužkem mezera asi půl cm. Nevíte prosím někdo čím to je? Dali mi v obchodě špatné díly?
|
11.3.10, 08:26 |
|
|
kwiko
|
horne lozko... myska drziaca pruzinu, lozisko, myska na ktoru sa dava to gumene lozko... provizorne zaistis matkou, zdvihnes na miesto, vlozis pod matku hornu mysku, das dole stahovaky z pruzin, nasadis koleso a dotiahnes matku medzera 2-4mm je normalna
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
11.3.10, 09:03 |
|
|
varok
|
Vím že tam nějaká mezera má být. Ale já mám mezi tou horní miskou s dvěmi M8 a tou malou miskou, kde je matka pístnice mezeru asi půl cm. Možná i více.
|
11.3.10, 10:29 |
|
|
varok
|
Jelikož už mám skoro všechno vyměněné a pořád mi tam něco klepe na nerovnostech ale nevím co, tak už to tak nechám. Je to prostě zvuk, jako by byla volná náprava, volné řízení, nebo tak něco. Mám nové ramena, nové čepy na ramenech, nové řízení i s čepy, horní uložení předních tlumičů.
Dělá to ale spíše při nárazu před. kol do výtluky cest, koleje tramvají apod. Při menších nerovnostech to nedělá.
|
12.3.10, 10:41 |
|
|
gokralik
|
Doprdele...nedávno jsem vletěl do díry (nic jiného už tady ani nemáme) a od té doby je při rozjezdu slyšet klepnutí. Taky to jednou při jízdě do zatáčky docela silně bouchlo, až se cestující ptali, jestli neupadlo kolo. Je to vnější homouš?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.3.10, 11:03 |
|
|
varok
|
Gokralík: no právě. Bydlím sice přes týden v Ostravě- Martinově, ale taky samá díra. Trvalé bydliště mám ale v Havířově, což je kousek od těšína, tudíž cesty stejné. Spíše se to dá nazvat tankodromem. V práci už bydlet nemůžu tak se stěhuji zpátky do havířova.
Teď k problému: Když jsem jel z práce tak to pořád klepe. Jak jsem psal, dělá to spíše na větších dírách, kolejích a pod. na takových těch vlnitých cestách apod. to dělá vyjímečně. Když se rozjedu, občas to klepne, pak při dírách a pod vždy zvuk volné nápravy, nebo tak něco. Co jsem ještě nezkouknul jsou poloosy a ložiska. Tak to zatím tak nechám a možná se to projeví jinak. Třeba prdne homouš nebo nevím.
|
12.3.10, 17:21 |
|
|
gokralik
|
No já to dneska zvedl a takové ťuknutí se ozve z vnitřního homokloubu. Ale nevím jestli je to ono, nebo jestli je to normální, druhá strana se mi zvedat nechtěla. Akorát mě totálně nasral čep řízení, je tam ani ne rok a už má roztrhanou manžetu. (ale za to si asi můžu sám).
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.3.10, 17:26 |
|
|
varok
|
No, já dával od fy TRW a když jsem tam teď dával nové řízení(asi zbytečně), tak tam byly taky TRW. To si myslím je dobrá značka. Někde jsem taky na serveru ale četl, že kolikrát čep vydrží, ale manžeta rozervaná po pár měsících. Pokud je čep dobrý, tak bych dal novou manžetu a hurá. Já jsem měl od vánoc auto zvednuté skoro každý den, ale na nic jsem nepřišel. Už jsem vyměnil hafo věcí, ale problém pořád přetrvává. Zkusím ještě vyměnit tu tyčku od volantu, protože ten spodní kloub má velkou vůli a uvidím.
|
12.3.10, 17:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|