Výměna kluzných ložisek klikové hřídele Felicie 1,3MPi
Autor |
Zpráva |
Lukasula
|
Výměna kluzných ložisek klikové hřídele Felicie 1,3MPi
Ahojky všem, nemáté někdo představu o tom, po kolika ujetých kilometrech je třeba vyměnit kluzná ložiska na klikové hřídeli(mám namysli í ojniční ložiska) u motoru 1,3 mpi z Felície?
Za odpovědi předem děkuji.
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
13.3.10, 08:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Kazdych 60tisic pokial nemenis olej
Alebo par km po tom ako zadres motor...
Pytas sa blbost, loziska niesu spotrebny material a netreba ich menit pocas celej zivotnosti favo/fel motora.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.3.10, 08:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Výměna kluzných ložisek klikové hřídele Felicie 1,3MPi
Lukasula píše: Ahojky všem, nemáté někdo představu o tom, po kolika ujetých kilometrech je třeba vyměnit kluzná ložiska na klikové hřídeli(mám namysli í ojniční ložiska) u motoru 1,3 mpi z Felície? Za odpovědi předem děkuji.
obleč si teplaky a sykorak desetkrát tam a zpatky
takovu cypovinu po ranu vymyslet dyš nerozběhaš do doktora běž miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 13.3.10, 08:37, celkově upraveno 1
|
13.3.10, 08:30 |
|
|
Lukasula
|
kwiko píše: Kazdych 60tisic pokial nemenis olej Alebo par km po tom ako zadres motor... Pytas sa blbost, loziska niesu spotrebny material a netreba ich menit pocas celej zivotnosti favo/fel motora.
Hele, zas tak blbej nejsem, jde mi o to, že ten muj motor má v určítých otáčkách nehorázné vibrace jak na volnoběh, tak s fofrem v záběru a jak vyšlápnu spojku, tak při cca 2000rpm se ten motor chce rozskočit.
Vím, že tříkrát uložená klika s kluznými ložisky má větší vibrace, ale tohle už je moc.
|
13.3.10, 08:35 |
|
|
Lukasula
|
Re: Výměna kluzných ložisek klikové hřídele Felicie 1,3MPi
slovacek.milos píše: Lukasula píše: Ahojky všem, nemáté někdo představu o tom, po kolika ujetých kilometrech je třeba vyměnit kluzná ložiska na klikové hřídeli(mám namysli í ojniční ložiska) u motoru 1,3 mpi z Felície? Za odpovědi předem děkuji. obleč si teplaky a sykorak desetkrát tam a zpatky takovu cypovinu po ranu vymyslet pokud nerozběhaš do doktora běž miloš
Takže ty ložiska se nemůžou vyběhat?
No jestli ne, tak broč se klika přebrušuje a proč se dáváj nové ložiskové pánve?
|
13.3.10, 08:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
zkus vězně v mladé boleslavi ti na feldy brousí hlavy,
jako fakt nesmysl holý věta rozvitá,
na kliku nešahej but rád že ji máš miloš
|
13.3.10, 08:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jinak vážně
klika vibrace nezpůsobuje, pokud bude mít volné pánve tak ti klika bude klepat a kontrolka oleje problikávat, na feldě mám 4oo.ooo km a kliku mám ok, vibrace budou někde jinde uložení motoru, poloosy, miloš
|
13.3.10, 08:53 |
|
|
Lukasula
|
slovacek.milos píše: jinak vážně
klika vibrace nezpůsobuje, pokud bude mít volné pánve tak ti klika bude klepat a kontrolka oleje problikávat, na feldě mám 4oo.ooo km a kliku mám ok, vibrace budou někde jinde uložení motoru, poloosy, miloš
Ok, budu hledat jinde.Jinak díky.
|
13.3.10, 09:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukasula píše: slovacek.milos píše: jinak vážně
klika vibrace nezpůsobuje, pokud bude mít volné pánve tak ti klika bude klepat a kontrolka oleje problikávat, na feldě mám 4oo.ooo km a kliku mám ok, vibrace budou někde jinde uložení motoru, poloosy, miloš Ok, budu hledat jinde.Jinak díky.
lépe popiš ty vibrace, kolik máš km, jaký servis na tom motoru děláš, svíčky, ventily a podobně, co vag,
mi nedávno přijel borec že vibruje motor, motor ale cukal mrknu na svíčky na izilátorech čárky jak když černou fixou bys je namaloval, dám druhé svíčky a OK
prostě se víc rozepiš miloš
|
13.3.10, 09:19 |
|
|
Lukasula
|
pokud mám zařazen rychlostní stupeň(je jedno jaký), tak kolem dvou tisíc otáček ten motor začne hodně vibrovat, a jak se dostane nad ty otáčky cca 2300, tak to ustane. Když tam mám neutrál a s autem stojím, tak je to stejný. Při vyšlápnuté spojce je to ještě horší.To pak nejsou vibrace ale spíš kovové drnčení, nebo něco takového.Dělá mi to jak přídávám i jak dám nohu z plynu.Přirovnal bych to k vibrační brusce
Jinak s těma kilometrama to je trochu problém, auto bylo vyrobeno v roce 2001(verzeTRUMF). Auto jsem koupil v bazaru v roce 2007 a mělo na tachometru 44500km.Serviska byla prý ukradena,takže skutečný stav kilometrů se už nikdy nedozvím.Teď tam mám 86700kilometrů.
Na motoru jsem dělal jen rozvody ( v 58000km) a pravidelně kontroluji a popř. seřizuji ventily, pravidelně měním olej+filtr(každý rok v zimě v práci).Palivový filtr jsem také měnil(59000km).Nevím, jestli to má význam, ale ještě jsem měnil lamelu spojky i s přítlačákem a ložiskem(62000 km).
Na diagnostice jsem ještě nebyl, nezdálo se mi to nutné.Motor táhne perfektně,spotřebu má celkem obstojnou( v zimě 7,5 a v létě 6,5 to vše po meště).Chadící kapalina nemizne a olej to nežere.Za rok provozu jsem dolíval snad deci vody a olej se nedostane pod polovinu měrky(po výměně byla hladina oleje tak dva milimetry pod horní ryskou měrky). Emise na STK byly v pořádku.
Pravda je, že svičky maj najeto skoro 30 tisíc, ale nedávno jsem je kontroloval a byly ještě dobré.Používám svíčky Brisk s těma třema elektrodama, nebo jak se tomu řiká.Měly takovou světle hnědou barvu.
Netuším, co bych ještě napsal
|
13.3.10, 12:39 |
|
|
kwiko
|
Ako, loziska znicit beznym pouzivanim, to je utopia.
Ale daju sa znicit relativne rychlo nevhodnym olejom, filtrom, nedodrziavanim intervalov vymien tychto veci vzhladom na druh pouzivania. Uvarenim motora jazdou bez vody, oleja, tahanim velkej zataze.... a podobne.
Okrem vibracii a klepotu sa to bude prejavovat aj nadmernou spotrebou oleja a poblikavanim kontrolky mazania na volnobeh
Pri 2000ot zvykol drncat plech na vyfukovych zvodoch ked sa uklepe v miestach kde je priskrutkovany al. chyba chobot do filterboxu. alebo aj rozvodovy retaz dokazr narobit klepotu, opotrebovane silentbloky su klasika . Naposledy mi klepotalo lozisko alternatoru.
Tak hladaj, men co sa da, nestoji to majetok
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.3.10, 12:41 |
|
|
darklord
|
zdvihnut kapotu, pomocnik zalozi na plyn tolko aby to zacalko drncat a musis to najst...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
13.3.10, 12:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na motor používám s úspěchem stetoskop stojí 15O-300 korun, přikládám na motor a učím se ho poslouchat, časem lokalizuješ zvuk který tam nepatří,
miloš
|
13.3.10, 15:20 |
|
|
Mig315
|
Lamela lozisko atd bylo kvalitni nebo nejaka vika ci china?
|
13.3.10, 15:47 |
|
|
Lukasula
|
slovacek.milos píše: na motor používám s úspěchem stetoskop stojí 15O-300 korun, přikládám na motor a učím se ho poslouchat, časem lokalizuješ zvuk který tam nepatří,
miloš
no jo, ale na tohle musí člověk mít něco zasebou, já jako laik, který slyšel jen ten svůj agregát nemám šanci určit co to může konkrétně být. Ale zkusim to, jeden stetoskop doma mám(známá je sestřička)
|
13.3.10, 15:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|