Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 18:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Nové rozvody a nejede !!! 
Autor Zpráva

Příspěvek Nové rozvody a nejede !!!
Ahoj všem. Jsem vice než neštastny jelikož jsem před nějakou dobou zakoupil motor 136B (50kw) a o víkednu jsem ho konečne namontoval do fáčka (silverline r.v.93) misto původního 40kw 135B. Výměna motoru proběhla bez problému, vše v pohodě. Po nastartování jsem zjistil, že rozvod je celkem hodně slyšet tak proč neinvestovat ještě par korun za novy rozvod. Jinak měl motor nepravidelny chod na volnoběh ale ohledně výkonu super, do čtyřech tisíc jel krásně a potom ještě lépe a pořád krásně táhl až do omezovače. V mistech kde 40ka belhala okoko 110km/h ta 50ka jela volně 130km/h. S velikým nadšením jsem nechal vyměnit rozvody u jednoho nejmenovaného servisu, jelikož jsem to nikdy nedělal a nechtěl jsem nic pokazit. Po vyzvednutí auta a zaplaceni šílené částky jsem zjistil že auto je tichoučké, ani necvakne. ALE NEJEDE. Ujel jsem asi 50km volným stylem a až po té jsem to ,,protáhl,, a nic.Co se deje?, motor jede do třech tisic tak o 25% líněji než předtim a výkon ve vyšších otáčkách už není zdaleka takový ,přes pet tisíc nejde skoro vubec a jenom se trápí. Na volnoběh má téměř pravidelný chod, jednou za čas kuckne ale nic neobvyklého. V servisu mě řekli, že tenhle motor se nedá nijak seřídit , prý předstih seřizuje počítač sám. Prý až nové rozvody trochu povolí výkon se vrátí. Ventily jsou perfektně seřízení, ani necvaknou, olej nový, svíčky nové, vzduch filtr nový a na nic jiného se nesahalo. Co se tedy děje??? prosim radu co stim !!! :cry:

16.3.10, 10:16
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
A s vymenou motoru jsi vymenil i ridici jednotku? A vstrikovac se sanim?

16.3.10, 11:11

Příspěvek 
samozdrejme, vse bylo vymeneno jak má být. Jednotka, cele sani i svod s lambdou. Slapalo to naprosto perfetne co se tyče výkonu, pouze rachtal řetež a na volnobeh nepravidelny chod. I ty svičky, filtr a olej jsem daval hned po vymene motoru. V servisu dali pouze nove rozvody a seridili ventily. Nyní motor zní jak z výroby, ale nemá výkon :cry:

16.3.10, 11:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Zkus stary start. Pokud meli odpojenou baterku se vymazala pamet jednotky

16.3.10, 11:31

Příspěvek 
Mig315 píše:
Zkus stary start. Pokud meli odpojenou baterku se vymazala pamet jednotky

"stary start" ??? :?: diky

16.3.10, 17:26
Profil ICQ

Příspěvek 
zahledám za tebe :roll:

Obrázek

16.3.10, 17:38
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych vypustil z motoru olej a honil ho jak zdutou kozu a ty rozvody povolí a výkon se vrátí :roll: člověk se muší pořád učit :roll: :D miloš

16.3.10, 17:50
Hliník navždy.

Příspěvek 
Neni mozny ze by tam v servisu dali ty spatny rozvody? Jak tady po CR putuje serie, ktera ma spatne znaceny ty dulciky na kolech...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

16.3.10, 17:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
diky za info o startu, rozvody jsem objedval od autokelly, ale jsou to origo skoda (snad ani jine nejsou).

16.3.10, 18:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Já jsem nedávno taky koupil nové rozvody a mají důlčík klepnutý o jeden dílek na kole vedle. Pak je tam na správném mistě ještě jeden, zakápnutý zelenou barvou a na papírku je omluva, že platí ten zelený. Pořád jsem je tam ještě nedal. Nějak se toho bojím i když rozvody už mlátí jak kladivo o kovadlinu. Už je nejvyšší čas.

16.3.10, 18:22

Příspěvek 
Já bych mrknul jestli je rozdělovač v nulové poloze, protože pokud nebude tak to je jednotce prt platný že předstih ladí sama když rozdělovač to pustí ve špatnou chvíli

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

16.3.10, 18:40

Příspěvek 
Milosi nebo skusit vymenit kluzna loziska naklice, treba to moc brzdi

16.3.10, 18:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mig315 píše:
Milosi nebo skusit vymenit kluzna loziska naklice, treba to moc brzdi

máš těžko dva roky tamu na zad přilel borec s fáčkem motor natvrdo, prej jakásik konvička pořád svítila, nalili jsme trohu oleje motr se nám podařilo tam a zpátky protočit klika klepe od spodu statečně dva roky borec jezdí do práce denně

co jsme vyměnili šálky jen tak nemělo to dlouhého trvání tak mac 5OOO a motor kO miloš

17.3.10, 07:19
Mistr mechanik

Příspěvek 
já přemýšlel jak ti poradit ale nic mě nenapadlo

popíšu ti jak bych na to šel já, tvoje závad nemusí souviset s rozvodama, klidně soura náhod nová závada ale vycházejme z toho že se dělaly rozvody

vyšrouboval bych svíčky, seřídil ventily a taky zusil jestli se motor protáčí volně, nastavil první válec do komprese a čtvartý do střihu,
na sací a výfukový ventil čtvrtého válce bych nasadil dva uchylkoměry, uchylkoměry bych vynuloval abych měl přesný údaj o střihu

při střihu ventilů čtvrtého válce kdy jsou oba uchylkoměty na nule musí být ryska řemenice na klice na nule a střd palce rozdělovaše na tečce která je na obvodu rozdělovače, vše bych si nafotil webkou a změčil kompresní tlaky, tím bych měl jistotu že je motor v pořádku

pokud jse motor ztuha protáče a ryska řemenice je ve střinu mimo nulu tak jsou ty rozvody na nic a ryska palce je jinde tak zas přehodili rozdělovač

napiš co jsi z toho pochopil miloš

kdyžtak mě někdo poopravte já jsem vysvětlovatel na nic miloš

17.3.10, 07:22

Příspěvek 
no a mas ty rozvody dobre? ja se setkal s temi spatne znacenymi musi proste sedet presne jak ty stare..nekde mam jeste fotky zkusim pohledat delal sem to v lete nastavoval jsem v podstate 13 clanku dle toho znaceni :roll:

17.3.10, 21:57
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další