Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Dnesni report.
Taak, dneska bylo hezky pocasi, tak sem vytah 120L od Semika a zapocal pripravu na montaz do Edy.
Po zjisteni, ze ma hlava podpaleny prvni vyfukovy ventil a to tak ze uz ma prasklinku, jsem vytahl z garaze hlavu od Hanyho. Po odbahneni a oloupani rzi se objevil uchazejici kousek, procez jsem ji namontil na motor.
Da-li Sip Svaty, ta hlava s podpalenym ventilem pujde na vlozeni tvrzenych sedel a srovnani, ventily dam jine a mozna ji dam i C vahadla.
Az bude sance (mozna i zejtra), tak zkusim Edu vybavit novym motorem, jez bude odted zvan L-POWER.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
26.3.10, 19:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
105POWER je teda uplne odpisany?? co tak na tej 120ke tu hlavu aj liznut na KP ku 9.5 ako LS?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
26.3.10, 19:21 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Uvidim az ho rozdelam, ale vypada to fakt zle. Nestartuje, zere olej, kouri pres odvetrani a hazi vodu do prepadu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
26.3.10, 19:25 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Tak jsme dneska se Semikem namontovali L-POWER.
Mame trochu problem s chudou smesi, ale jinak to chodi dobre. Startuje to na brnk, coz je opravdu nezvyk.
Napoprvy nam to nechtelo chytit, ale bylo to tim ze sem do kanalu v hlave nalil olej, abych rozhejbal ventily. Hlava od Hanyho byla totiz nejakou dobu v koprivach.
Po rozdelani 105POWER jsme se nestacili divit. Svicka na tretim valci mela jiskriste zality vodou a spalovak prasklej na vyfukovym ventilu. Vzhledem k predchozimu chovani je pravdepodobny ze jezdim s prasklou hlavou uz nejmin pul roku. Tesneni pod hlavou stareho typu prezilo nulove presahy primo skvele, skoda ty praskly hlavy, mohlo to jeste jezdit. No teda.... nestartovalo to... vlozky jsou dost znacne vydreny.... no... necht odpociva v pokoji. Pujde na recyklaci.
Taky jsme narovnali predni spojler, prezuli na letni a udelali diru v lemu. Je shnilej. Rikala pani Adminova ze to umi spravit.
L-POWER dostane co nejdriv hlavu s tvrzenymi sedly.... aspon doufam. Musim hlavu odstrojit a nachystat.
Musim podekovat Semikovi za prilozeni ruky k dilum.
Pochvalen bud Sip Svaty.
|
27.3.10, 19:00 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pokud budes davat tvrdy sedla, je blbost to cpat na 120kovou hlavu..dej to na 105kovou ,trosku podbrus stenu u sacich ventilu, dej ventily ode mne, C vahadla a mas k.p. mezi 9 a 9,4 podle toho jak moc budes brousit a mas to
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
27.3.10, 19:49 |
|
|
ferrari
|
Len nie 105kovu hlavu zo 105 power
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
27.3.10, 19:51 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no , hlavne kdo rikal ze na 105kovy hlave je tolik materialu ze nepraskne
jo Viky, nevolal si mi?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
27.3.10, 19:52 |
|
|
darklord
|
Kachnis: na benzin nepraskne... len ked vy do toho pchate vselijake postlacane prdy :/
|
27.3.10, 19:54 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nesvadel bych to plyn ale na nevhodny nastaveni,ju? praskla mi snad nekdy hlava LS kvuli plynu? neee praskla mi na benzin, ale v situaci kdy to nemohlo dopadlout jinak..taky to byla chyba obsluhy a ne hlavy..
|
27.3.10, 19:58 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
No ja mam obavu ze te hlava uz byla praskla kdyz jsem ji tam daval, protoze tohle je typicka prasklina z ohlyho bloku, ale tenhle ohlej neni. No ale i tak dobre slouzila 9 mesicu, az na ty 3 valcovy starty.
105 hlavu ted jednak zadnou nemam a jednak kompresi nechci rozhodne pres 9.
Leda bych nechal opravit puvodni hlavu 105POWER, ovsem nevim jestli nahodou nejsou sedla prilis vypaleny na vlozeni jinejch. Ta 120kova hlava co tu mam se mi libi, takze bych ji mozna nechal upravit a malinko snizit, treba o 0.3mm.
|
27.3.10, 20:03 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jo a jinak... jo, volal.
|
27.3.10, 20:04 |
|
|
darklord
|
preco nechces zvysit kompresiu? sak na LPG tomu svedci vyssi KP... siel by hore vykon, spotreba logicky dolu pri mensom slapani na pedal, alebo to nieje najpodstatnejsie?
|
27.3.10, 20:09 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Nejpodstatnejsi je mensi namahani bloku motoru a lozisek kliky. Ty motory jsou 25 let stary, cim mensi vykon, tim lip. Dotedka jsem jezdil se 105kou a taky jsem to prezil.
A na LPG nehodlam jezdit furt.
|
27.3.10, 20:14 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
koukni na cenu benzínu LPG je jasná volba
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.3.10, 20:16 |
|
|
darklord
|
tychto motorov sa vsade povaluje na tony, to by som fakt neriesil pokial z toho nejdes robit veterana s original motorom ktory tam bol namontovany vo vyrobe... ja osobne mam na vec teda uplne iny nazor
|
27.3.10, 20:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|