|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
MaJkl
|
Budiky z felicie do S120
Je tu nekdo kdo prendaval budiky z felicie do 120tky? Zajimaji me problemy s elektrikou a rychlomerem.
Da se pripojit palivomer a teplomer normal jako je orig v S120 i s puvodnima cidlama
Otackomer napojit na 1.kontakt civky
A rychlomer jestli ukazuje stejne nebo je ulitlej
Diky
|
27.2.06, 17:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
MAJO
|
S tachometrom to bude v pohode, ukazuje rovnako. Problem budes mat s nahonom, lebo na feliciovom tacháči nie je závit. Ja som to vyriešil tak, že som zo starého stodvacového tachometra urezal tú závitovú časť, prevrtal na priemer feliciového tacháča a nalisoval. Čo sa týka otáčkomera neviem, lebo v mojej prístrojovke bol vadný a nový sa mi kupovať nechcelo, tak som zo stodvacového otáčkomera vybral vnútro a pripevnil na feliciový ciferník a nalepil feliciovú ručičku. Otáčkomer ale treba potom nanovo nastaviť. Teplomer ti bude ukazovať s povodným čidlom moc, treba pridať odpor. Už neviem presne akú hodnotu, treba vyskúšať s odporovým trimrom, zmerať odpor a nahradiť ho pevným odporom. Tak isto aj s palivomerom treba laborovať s odpormi. Palivomer sa ti asi ale úplne vyladiť nepodarí, ukazuje stále trochu viac. Najlepšie je celé to vyskúšať najprv "nasucho", na stôl si dáš budíky. 12V zdroj, čidlo teploty, rýchlovarnú konvicu na ohrievanie čidla, plavák z nádrže, pospájaš to a skúšaš. Ja to mám v aute nahodené v spojení s volantom, krytmi okolo volantu, lucasov a sedadlami z felicie a myslím že to vyzerá veľmi dobre. Prajem ti veľa zdaru pri práci. čus
Škoda 105S, r.1977
|
13.3.06, 09:10 |
|
|
zokot
|
Nemáš foto?
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
13.3.06, 11:34 |
|
|
MAJO
|
Fotky zatiaľ nemám , ale mohol by som to zajtra nafotiť. Problém je len v tom , že neviem ako ich sem umiestniť. čus
Škoda 105S, r.1977
|
13.3.06, 14:22 |
|
|
MaJkl
|
Diky za info, ja mam doma jeste jedny puvodni budiky ze 120tky tak si budu hrat s nima a potenciometrem, doufam ze se to nejak podari. Jeste nejak vyresit montaz do puvodni palubky a bude to supr
|
14.3.06, 16:37 |
|
|
MAJO
|
Podarilo sa mi tie fotky budíkov umiestniť na web, takže ak chceš vidieť ako som vyriešil montáž do pôvodnej palubky tu sú: http://mujweb.cz/www/majo7/
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
15.3.06, 19:27 |
|
|
Návštěvník
|
Jak ty budíky fungují? Jak ty Lucasy? Nemáš více foto?
|
7.4.06, 06:18 |
|
|
zokot
|
Ten kryt kolem budíků - hrůza! Jinak snaha byla.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
7.4.06, 06:26 |
|
|
Šemik
|
Kdysi to jistě byla pěkná užovka...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.4.06, 07:52 |
|
|
MAJO
|
Ja osobne si moc nepotrpím na to aby auto zostalo v pôvodnom stave, skôr mám snahu stále niečo vylepšovať. A keďže na tomto aute za posledné roky absolvujem pomerne dlhé jazdy (3krát Mníchov, niekoľko krát Tatry, Rakúsko, Čechy), tak som sa snažil vylepšiť jazdné vlastnosti (široké nápravy, hrebeňové riadenie, 5kvalt) a trochu aj interiér auta. Inak ten kryt okolo budíkov beriem zatiaľ ako provizórium, už mám prichystanú celú palubku z feldy, takže keď budem mať trochu viac času, pustím sa do toho. Ako mi povedal jeden môj kamarát: "Ty si blázon, za tie prachy čo si do toho vrazil, si už pomaly mohol mať Felíciu!" To je síce pravda, ale keď ja mám to auto tak rád.......
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
8.4.06, 09:35 |
|
|
elegant
|
Mám dotaz, ako si robil to okolie budíkov?
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
7.12.06, 18:08 |
|
|
MAJO
|
Z koženky a molitanu, ale ja to len taká núdzovka pokým si nájdem čas na zabudovanie kompletnej palubky.
|
8.12.06, 01:43 |
|
|
elegant
|
Ja že už máš tú palubovku celú z feldy. Ja uvažujem do budúcna z Fava. Máš už vymyslené, ako ju tam upevniť? Sedia aspoň nejaké úchytne body?
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
9.12.06, 12:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|