Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Výměna nebo oprava převodovky Š120 L - 4 rychlostní 
Autor Zpráva

Příspěvek Výměna nebo oprava převodovky Š120 L - 4 rychlostní
Koupili jsme s přítelkyní Š120 L. Auto dobré, jediná vada je horší převodovka. Při podřazování ze 3 na 2 to jde přes zuby. Nepomáhá moc ani meziplyn. Lepší to je když už se jede krokem, ale stejně ta páka kope do ruky. Dále občas vypadne zpátečka. Majitel nám k tomu dal náhradní převodovku, údajně je vyndaná z auta jeho kamaráda, které shnilo a v tom autě fungovala dobře.

Řeším jestli převodovku vyměnit s rizikem, že ta druhá nebude o moc lepší nebo nechat opravit tu stávající v autě nebo tu náhradní a pak to přehodit. Chtěl bych se zeptat co je lepší a jestli to vůbec někdo dělá a na kolik to asi přijde (jak oprava, nebo i jen výměna) a jestli neznáte někoho v Hradci Králové kdo to dělá?

12.3.07, 09:57
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek Re: Výměna nebo oprava převodovky Š120 L - 4 rychlostní
no zkus tam dat tu druhou prevodovku a pokud bude dobra, tak to neres a pokud bude spatna, tak nech tu vyndanou repasovat..

http://kachnis.techsajt.cz

12.3.07, 10:34
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Na dvojke mas zly synchron. Trochu tomu moze pomoct vymena oleja za redsi. Je vysoko pravdepodobne, ze ta nahradna prevodovka je OK. Prehod. Ak by mala problem, rozpolis origo prevodovku, prehodis synchron z tej druhej, vsetko pekne utesnis silikonom a mas. Spiatocka vypadava, lebo je zle nastavena vidlicka zasuvania spiatocky. Aj to musis nastavit pri rozpolenej prevodovke, casom sa to bude len zhorsovat. Ak si netrufas, musis najst niekoho, kto sa vyzna.

12.3.07, 15:02

Příspěvek 
No, ale radši si prostudu literaturu jak na to, protože počítej s tím, že 95% servisů tě buď vyhodí, nebo se budou všelijak vymlouvat. Oni totiž tehdá soudruzi postavili na letiště v Boleslavi nádrž, za ni dali převodovku a okolo toho postavili auto, navíc to není pořídně kde podepřít, protože na těch autech zahlodal zoubek času.

12.3.07, 17:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
V servisoch uz tie auta nechcu vidiet. Blbo sa dakomu vysvetluje, ze ma za opravu auta v hodnote 3000 zaplatit napriklad 10000. A jedno opravis, druhe sa rozsype. Tu uz funguje jedine svojpomoc. Precitaj si poriadne Andrta ako sa to robi, pripadne najdi nejakeho automechanika, ktory si prizaraba k dochodku.

12.3.07, 17:41

Příspěvek 
Peter50kw: Díky za informace. Moc jsi mě nepotěšil. Nemám bohužel kde to dělat (bydlím v paneláku). To auto je jinak naprosto v pořádku. Karosérie zdravá (vyvařená), nová přední náprava, nový zadní ramena, motor 40 000 km po GO, 20 000 km s novou spojkou... Jediná vada je ta převodovka. Předchozí majitel nic nezatajil, myslel jsem, že vyměnit převodovku nebude takovej problém. Jak se zdá, tak bude :-/

12.3.07, 18:21
Profil ICQ

Příspěvek 
No, na chodníku před barákem to asi neuděláš, ale snad se najde v okolí někdo, kdo by to udělal fuškou, zkus si objet menší servisy nazývané "stodolový experti", třeba někoho ukecáš, kdo by to za víkend udělal.

12.3.07, 18:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Eraser píše:
Peter50kw: Díky za informace. Moc jsi mě nepotěšil. Nemám bohužel kde to dělat (bydlím v paneláku). To auto je jinak naprosto v pořádku. Karosérie zdravá (vyvařená), nová přední náprava, nový zadní ramena, motor 40 000 km po GO, 20 000 km s novou spojkou... Jediná vada je ta převodovka. Předchozí majitel nic nezatajil, myslel jsem, že vyměnit převodovku nebude takovej problém. Jak se zdá, tak bude :-/

To zase neber az tak tragicky. Este sa najde vela ludi, co ti to spravia za lacny peniaz. Ked budes mat vonku prevodovku, skontroluj si aj spojku alebo daj rovno novu - na uzovkach ma zivotnost dost malu a je dost lacna. Zalezi od toho kto a ako s tym jazdil.

12.3.07, 19:01

Příspěvek 
Před rokem jsem měnil jednomu zoufalci převodovku i se zadní nápravou za 2500Kč, v ceně byla i převodovka a náprava... :)
Třeba se v HK najde taky takovej blbec, jako já, kterej by to udělal ... :lol:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.3.07, 08:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
Před rokem jsem měnil jednomu zoufalci převodovku i se zadní nápravou za 2500Kč, v ceně byla i převodovka a náprava... :)

"Blbec" už se našel :D

13.3.07, 13:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Eraser píše:
Bukaj píše:

"Blbec" už se našel :D

:lol:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.3.07, 16:18
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]