skubanie a blaznivy otackomer
Autor |
Zpráva |
NewerEnder
Tydýt
|
kondik je novy zatial nic...no furt mam problem s tym startovanim co uz od zaciatku ale zajtra idem ku typovy co mi robi auto a ideme nastavovat predzapal...bohatostt a podobne.... a hlavne merat kolko dobija altik a kolko ma batrka ci vobec je dobra...bo sa vybija tak bud bude zla baterka alebo altik....alebo regler....ale regler bol zly ten som menil hadam neodisiel....uvidim zajtra dam vediet.....
_________________ Škoda Rapid 136
|
30.3.10, 12:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ferrari
|
Možno keby si iba nafotil rozdeľovač zvonku, potom bez víka, potom bez palca a riadne detailne, niekoho by niečo napadlo...bo toto mi príde na 99% závada rozdeľovača...každopádne elektriky
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
30.3.10, 13:40 |
|
|
darklord
|
ja som to na zivo videl, rozdelovacu nic nieje, vola na palci je v normalnych medziach. problem su neskutocne vytahane rozvody... takto hrciace rozvody som nepocul ani zo ziadneho favorita ani z felicie (a to favo/feldu poznam len podla zvuku ) na stroboskope predpokladam ze bude ryska lietat hore-dole 30 stupnov
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
30.3.10, 13:48 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
dufam ze ma teraz za toto niekto zdrbe ako prasivu svinu......ale mozes mi povedat aky vplyv ma vatahana rozvodovka na start motora...???
|
30.3.10, 14:42 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
pytam sa aby som to mohol pripadne nejako riesit inak ja uz ich chcem menit asi pol roka tie rozvody....
|
30.3.10, 14:43 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
a aby niekto nepovedal este ze som aj nevdacny hajzlik...tak vam dakujem za doterajsiu snahu pomoct teda aspon niektorim.... moc dikes....pomohli ste mi....
|
30.3.10, 14:45 |
|
|
darklord
|
no pretoze jak starter trha motorom tak sa ti brutalne meni zakladny predstih a casovanie vacky. o tom rozvody su, ja by som s takym autom asi nemohol jazdit... dobre rozvody su podstata kultivovaneho chodu a startovania
|
30.3.10, 15:11 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
takze co najrychlejsia vymena...
|
30.3.10, 15:14 |
|
|
darklord
|
to mas sam za dve hodky urobene, nieje na tom co pokazit ked si das pozor na axialy. zhodis zadne celo, alternator, viko z rozdelovaca, vypustis olej, zhodis vanu, saci kos, remenicu na kluke, prsa (odporucam vymenit sroby za imbusaky) a rozvody mas ako na dlani. poohybas zaistovaciu podlozku na vacke, zhodis srob, nahon rozdelovaca, rozbalis nove rozvody, skontrolujes ci su OK narazene kontrolne body, stare rozvody dolu, nove nahodit, a poskladat v opacnom poradi rozoberania, az budu rozvody tam tak odporucam cvicne nahodit remenicu na klukovku a potocit motorom, ak to pojde tazko tak este vratit axial tam odkial vypadol a poskladat, ale pokial nebudes moc pretacat kluku alebo do toho nejak moc busit tak by axial vypadnut nemal. za dve hodky vrcis a ides na pivo
|
30.3.10, 15:34 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
keby to bolo take lahke...ako ty hovoris a ked som si predstavil to pivo po tej robotke az sa mi tlaci slzicka do ockla.. ale ne....
|
30.3.10, 15:37 |
|
|
darklord
|
no alebo dojdi do brna a spichneme to mam cez vikend volno
|
30.3.10, 15:41 |
|
|
NewerEnder
Tydýt
|
a zaplatim viac za cestu ako za celu vymenu ne ne netrba mam tu dobreho borca...
|
30.3.10, 18:20 |
|
|
ferrari
|
No, já ti neviem, tiež som už videl všelijaké rozvody y nikdy nebol zásadný problém s behom motora a ani so štartami...aby ste neboli prekvapení...
To, že palec nemá vôľu, nemusí nič znamenať...a čo tá otočná doska? Tá nemala vôľu? Totiž ja by som stále povedal, že keď padá otáčkomer na nulu a vynecháva to, tak bude niečo problém s ramienkom/kondíkom/možno indukčkou...čosi tam musí skratovať, keď otáčkomer blbne...kamarát to mal totiž tak, že nedal dobre ten kontakt, čo ide z kodíka na ramienko (otočil ho o 90 st) a správalo sa to potom tak, že motor išiel normálne, ale akonáhle pridal pri cca 3000 ot viac plynu (podtlaková regulácia natočila dosku rozdeľovača a zle otocený kontakt sa oprel o telo rozdeľovača = kostru), tak proste motor prestal ísť, otáčkomer padol na nulu...keď povolil plyn, motor krásne išiel ďalej...
Zasa Tomáš1280 mal tak vyhrkanú otočnú dosku rozdeovača (mala veľku radiálnu vôľu), že mal problém naštartovať teplý motor (studený ako-tak išiel)...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
30.3.10, 19:02 |
|
|
darklord
|
no sak problem s otackomerom som pochopil po vymene kondiku zmizol. ale tie starty a celkovo chod motoru bude tymi rozvodmi, to su najhorsie rozvody ake som kedy mal moznost pocut...
|
30.3.10, 19:05 |
|
|
ferrari
|
Njn, to som všetko nepostrehol v záplave tých prestreliek...
|
30.3.10, 19:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|