Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 21:21

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 RUCNA BRZDA - PROBLEM 
Autor Zpráva

Příspěvek RUCNA BRZDA - PROBLEM
ahojte. neviete mi niekto poradit? mam skodu feliciu. stala sa mi taka vec, ze minule som zatiahol rucnu brzdu. ked som ju dal dole, tak paka rucnej brzdy ide lahko hore, nie uplne len trosku hore, akoby nieco bolo uvolnene alebo co...nestalo sa to niekomu?
dakujem.

12.3.07, 17:46
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: RUCNA BRZDA - PROBLEM
macco píše:
ahojte. neviete mi niekto poradit? mam skodu feliciu. stala sa mi taka vec, ze minule som zatiahol rucnu brzdu. ked som ju dal dole, tak paka rucnej brzdy ide lahko hore, nie uplne len trosku hore, akoby nieco bolo uvolnene alebo co...nestalo sa to niekomu?
dakujem.

asi máš ten model co je ta ručka oplastovaná a nikomu se to nechtělo seřizovat, musíš to rozebrat a našponovat lanka miloš

12.3.07, 19:55

Příspěvek 
ano je oplastovana...ja som dal ten plast dole a je to tam trosku volne...staci dotiahnut?
dakujem.

12.3.07, 21:19
Mistr mechanik

Příspěvek 
macco píše:
ano je oplastovana...ja som dal ten plast dole a je to tam trosku volne...staci dotiahnut?
dakujem.

jo na třetí zub ti musí brzdit, pokud chceš třeba na první to bys už musel pootáčet zadními nadzvednutýni koly aby to nebylo moc miloš

12.3.07, 21:31

Příspěvek 
Citace:
dakujem.

ona zabera dobre...ale ked je dole tak ide velmi lahko hore na prvy zub...

12.3.07, 22:37

Příspěvek 
Dotaz: :D Že ty asi za tu ruční brzdu moc netaháš?? :wink: Cítíš jako by parkovací brzda byla tvůj nepřítel :D :wink:

12.3.07, 22:56
Voditelj brodice

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Dotaz: :D Že ty asi za tu ruční brzdu moc netaháš?? :wink: Cítíš jako by parkovací brzda byla tvůj nepřítel :D :wink:

bacha na vec, dnes som od odborneho servisaka v Renaulte dostal dobru radu do zivota: parkovaciu brzdu pouzivajte co najmenej! akoby bola z porcelanu :lol: :lol:
inac pri spravnom nastaveni (bez ohlad na to ako lahko ci tazko ti ide vytiahnut brzda) by mala zacat brzdit az na 3tom zube a maximalne by mala brzdit na 8mom zube. Takze ked ti do prveho ide lahko, tak to je len dobre :)

http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=172
je to sice pre favorit ale na felde je to tusim identicke

12.3.07, 23:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
My zas radíme pravej opak, aby měla brzda co největší chod, protože se pak nezadírají lana, mají delší krok a víc se hýbou, na mojem autě mám lana 5 let bez jakékoli úpravy nebo mazání, bůhví, jak dlouho tam byly předtím a krok mám až mezi 7-10 zubem a absolutně bez problémů, zákazníkům to doporučuju taky a i oni mají ručku bez problémů, ale bude to spíš otázka vkusu, kdo je na co zvyklej.

13.3.07, 07:33

Příspěvek 
Tak já taky přidám svou trošku do mlýna: Začátek záběru na 3.-4. zubu, na 9. max. zatažení ;) š 742 :)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.3.07, 09:31
Profil ICQ

Příspěvek 
nepouzivam ju casto...len ked parkujem v kopci alebo pohynam sa do kopca...zaber ma dobry aj brzdi dobre...len ked ju dam dole, tak ked len tak do nej tukam zospodu tak ide lahko trosku hore a hned aj sa rozsvieti kontrolka...a ked je par hodin dole tak zase je OK. je to take divne...neviem cim to moze byt.

13.3.07, 15:03
Voditelj brodice

Příspěvek 
macco píše:
nepouzivam ju casto...len ked parkujem v kopci alebo pohynam sa do kopca...zaber ma dobry aj brzdi dobre...len ked ju dam dole, tak ked len tak do nej tukam zospodu tak ide lahko trosku hore a hned aj sa rozsvieti kontrolka...a ked je par hodin dole tak zase je OK. je to take divne...neviem cim to moze byt.

no, to nechaj tak, ked ti to brzdi ako ma tak sa tym nezaoberaj. Neboj sa, nehavarujes kvoli tomu :D
mne to trochu robi tiez, to moze byt napr. odporom bowdenu. Skusal si uz napr. zatiahnut, uvolnit, skusit ci to robi, pohnut sa, zas skusit zas? ked to prestane po pohnuti tak to je v poho. (u mna by to bol vacsi problem, lebo mam brzdu nastavenu aby brzdila co najsilnejsie takze zabera od 2 zubu :D)

Analogicky problem mam s navijacmi pasov: uz su stare a nenavijaju, ale zahadne ked sa vratim rano, tak su pasy navinute
:lol: :lol: to je rychlost :D

13.3.07, 16:21

Příspěvek 
brzdit brzdi dobre...a skusal som aj pohnut sa a tak dalej...ale do normalu sa vrati az po par hodinach...nemam trosku utiahut lanka? zdaju sa mi velmi volne.

13.3.07, 17:20
Voditelj brodice

Příspěvek 
macco píše:
brzdit brzdi dobre...a skusal som aj pohnut sa a tak dalej...ale do normalu sa vrati az po par hodinach...nemam trosku utiahut lanka? zdaju sa mi velmi volne.

ved v tom linku co som ti poslal mas presny navod ako nastavit rucnu :D
ony maju byt dost volne, neboj. pokial by a ti neuvolnovala brzda (objektivne by si citil ze ti pribrzduje koleso) tak to by bol problem.
Pokial stojis do kopca, pustis parkovaciu brzdu a auto sa ti hned pohne dozadu tak no problem...
hovorim, pokial ti to brzdi ako ma tak sa tym netrap, pusti si radsej prenos z parlamentu :D alebo teraz ked si stihnes zapnut TV tak tam mas akurat chucka norrisa :lol: :lol: :lol: :lol:

13.3.07, 17:28
Mistr mechanik

Příspěvek 
macco píše:

a co ti tam píšu to je jenom těma lankama se tam blbě cvhadí tak se na to kašle miloš

13.3.07, 18:19

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
macco píše:

a co ti tam píšu to je jenom těma lankama se tam blbě cvhadí tak se na to kašle miloš

a nemoze mat teoreticky nejaky bordel v lanovodoch rucnej brzdy, alebo nieco take, co zabranuje navratu brzd do roztiahnuteho stavu, ked na to posobi maly tlak? (rucka je uvolnena, taha to len samostav v bubne). Ja mam teraz takto lanovod uplne zadrety na jednej strane... a vyzera to bud na rozdrany lanovod, alebo na rozdrane lanko...

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

13.3.07, 19:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další