Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 16:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Přední silentbloky na ramenech favo 
Autor Zpráva

Příspěvek Přední silentbloky na ramenech favo
Ahoj všem. nevíte prosím někdo, jestli jdou podomácku vyměnit ty přední silentbloky na ramenech? Myslím takové ty válečky. Ramena mám nové, ale už jsem musel měnit kuláky. Jsou to ty levné sračky, tak to tak vypadá. Budu už podruhé měnit nápravnici. Ta poprvé vyměněná má vymlácenou díru v tom úchytu toho předního silentu. Toho jsem si bohužel nevšiml a tak seženu lepší nápravnici. Pořád mám chuť dát tu se stabilizátorem z feldy, ale nevím jestli bych to zvládl všechno předělat. V knížce je na ten přední silentblok na ramenu fáčka nějaký speciální přípravek. Potřebuji ale vědět, jestli to nejde nějak na koleně. Třeba ve svěráku nějakým šroubem, nebo tak něco. Děkuji.

2.4.10, 16:46
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
to že míš v nápravnici díru za to může nějaký tatrman co šroub neutáhl, utahuje se na krev vší silou, ta díra určitě není tak velká že bys ten silenblok ta nezarval,

uřežeš si trubku ze starého výfukuku cca 45 mm vnitřní průměr, délka toho silenbliku i trošku menší,
pak dáš do svěráku trubku rameno, přidáš matku a lisuješ stěrákem do trubky, pak přidáš větší matku a lisuješ,

jestli to nějak nechápeš musíš mi poslat email a odpovím ti fotkou nějaké rameno se na dvoře snad válí miloš

2.4.10, 17:45

Příspěvek 
Tak děkuji Miloši za vysvětlení. Asi jsem to pochopil. Prostě se ten starý silentblok zatlačí do trubky a ten nový se lisuje jakoby nahotovo, ne? já jsem koupil zachovalejší nápravnici, protože ta má byla zrezlá durch. Blbec jsem si nezkontroloval všechny díry apod. Teď jsem byl nedávno na kontrole na STK, protože mi tam něco mlátí a ve dvou servisech zkontrolováno a nic nenašli. Já jsem ramena dorval pořádně. Na té STK mi ale chlápek ukazoval, že pravá strana má vyžvýkanou díru. Šroub na v té díře lítá, když s tím škubal na těch válcích. Sundal jsem šroub a díra má opravdu min. o 1mm větší průměr. Na levé straně je to dobré.

2.4.10, 17:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
Tak děkuji Miloši za vysvětlení. Asi jsem to pochopil. Prostě se ten starý silentblok zatlačí do trubky a ten nový se lisuje jakoby nahotovo, ne? já jsem koupil zachovalejší nápravnici, protože ta má byla zrezlá durch. Blbec jsem si nezkontroloval všechny díry apod. Teď jsem byl nedávno na kontrole na STK, protože mi tam něco mlátí a ve dvou servisech zkontrolováno a nic nenašli. Já jsem ramena dorval pořádně. Na té STK mi ale chlápek ukazoval, že pravá strana má vyžvýkanou díru. Šroub na v té díře lítá, když s tím škubal na těch válcích. Sundal jsem šroub a díra má opravdu min. o 1mm větší průměr. Na levé straně je to dobré.

prostě postupně tlačíš do trubky, nový musíš namazad mýdlem i to rameno tu trubku

a jestli je tam díra o nějaký milimetr tak to jde prostě dorvat aby se silblok nepohl miloš

2.4.10, 18:16

Příspěvek 
Aha, takže myslíš, že i když je díra vyglajdaná a dorvu silent fest, až budu mít plné gatě, že by to šlo? Už jsem myslel, že budu muset koupit novou nápravnici.

2.4.10, 18:22
Mistr mechanik

Příspěvek 
[quote="varok"]Aha, takže myslíš, že i když je díra vyglajdaná a dorvu silent fest, až budu mít plné gatě

ne ne musíš před utažením meditovat,

veškerou sílu musíš soustředit na ruce a očkové klíče č.l8, nikoliv do řitního věnce, tam musí být po utažení sucho :D miloš

3.4.10, 07:47

Příspěvek 
Takže já to zkusím dorvat jako opravdový chlap a uvidím. Stejně už plánuji dát nápravnici z feliny se stabilizátorem, jestli někde seženu v dobrém stavu a za dobrý peníz.

3.4.10, 12:13

Příspěvek 
Tak jsem dnes odpoledne dorval ty šrouby u předních silentbloků na ramenech. I přes to, že jsem šrouby dorval na krev, tak mi v předu vždycky při rozjezdu něco hrozně bouchne. Vždycky když auto sebou škubne, nebo při řazení, tak tam něco hrozně bouchne. Už jsem to měl ve dvou servisech a na nic nepřišli. V tom druhém jsem dokonce byl hodinu na sloupovém zvedáku, všechno prošli, ale nic. Na té technické mi na válcích zjistil vymlácenou díru nebo přední silentblok napravo. Mohl by ty rány dělat ten silentblok, když jsem ho podle miloše dorval, až jsem se málem posral?

3.4.10, 17:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
když jsem ho podle miloše dorval, až jsem se málem posral?[/quote]

hlavně sis nevyvolal komplikace s během na sanitární směr,

no řeknu ti že stím bouhnutím si nevím ani já sem tam rady a to vyměním celou přední nápravu miloš

3.4.10, 18:50

Příspěvek 
Aha, takže když máš s idetifikací problémy ty, zkušený mechanik, tak já obyčejné máslo asi taky ho**o najdu. Já jsem už taky vyměnil celý předek, kromě poloos a homokineťáků, ale mlátí tam pořád. Ten nepříjemný zvuk volného řízení jsem odstranil novou tyčkou u volantu. Ale teď mi tam zase něco při rozjezdu hrozně bouchne a nevím co. Prostě jak auto poskočí při rozjezdu, nebo když přeřadím a auto škubne :oops: , tak tam něco bouchne. Zdá se mi že to jde od pravé strany, čili od motoru. V servisu mi řekli, že mám i chycený levý kineťák, ale bouchá mi to na pravé straně.

4.4.10, 09:00

Příspěvek 
Mel jsem podobné problemy. Silentbloky i tlumiče v poradku. Pak mi nekdo poradil skusit jestli není vule v závesech prednich dveri. Dá se to zjistit nadzvedáváním pootevrených dveri. Vule tam byla a po výmene cepu zavesu problemy zmizely.

4.4.10, 11:41

Příspěvek 
Vyzkouším, děkuji za radu.

4.4.10, 14:10
Mistr mechanik

Příspěvek 
jožo píše:
Mel jsem podobné problemy. Silentbloky i tlumiče v poradku. Pak mi nekdo poradil skusit jestli není vule v závesech prednich dveri. Dá se to zjistit nadzvedáváním pootevrených dveri. Vule tam byla a po výmene cepu zavesu problemy zmizely.

ten pant dělá klep klep a někdy nepravidelně to je trošku jiný zvuk miloš

4.4.10, 19:52

Příspěvek 
vemeš kvalitní podložku o průměru toho šroubku, přiložíš na nápravnici, pevně utáhneš šroubem a COčkem tam zobneš a nemusíš měnit nápravnici 8)

4.4.10, 21:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Panty to nejsou. Všechny čtyři drží pevně. Já to podle Miloše dorval, prý to pomůže. To bouchnutí je tam ale pořád. Vždycky když sebou auto cukne, třeba při rozjezdu, někdy i při prudkém zabrždění.

5.4.10, 06:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další