Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.11.24, 05:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Sytič favorit silver line 
Autor Zpráva

Příspěvek Sytič favorit silver line
Mam fako a drží mi na volnoběh 2000 otáčeka dost papa pry je to automat. sytič poradte

1.4.10, 22:12
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
tak za tepla sdělej dekl na filtru a uvitíš ten sytič, přesně je to přívěra vzduchu,

pak napiš jestli ti stojí, nobo klesla :D miloš

2.4.10, 05:25

Příspěvek 
Jaký je to rok výroby? Nebo stačí jestli je to karbec nebo stříkačka? Jestli karbec, tak jak psal Miloš. při zahřátém motoru sundat víko filtrboxu a podívat se na přívěru. Je to ta klapka nahoře na karbecu. Při studeném motoru má být zavřená, jen s malou asi 2mm škvírou. Při zahřátém motoru musí být otevřená ve svislé poloze. Pokud je zavřená i při teplém motoru, může být prasklý nebo špatný bimetal, něco poškozené v tom složitém mechanismu sytiče.

2.4.10, 16:12

Příspěvek 
varok: Mezera přívěry 2 mm není žádoucí tedy alespoň ne v zimním období u prochladlého motoru... U správně seřízené automatiky jakožto i bimetalu v dobrém stavu musí dojít při aktivaci startovací automatiky (lehké sešlápnutí plynového pedálu) u studeného motoru k plnému uzavření vzduchové přívěry respektive hrdla I. stupně. Mezera se vytvoří ihned po spuštění motoru tzv. malá cca 0,8 mm a dále po sešlápnutí plynového pedálu kdy systém Pulldown (objemový ovladač a termoventil) sníží otáčky a obohacení tzn. pootevře přívěru na cca 2 mm (velká mezera).

V zimním období se dělá často chyba o které se jen málo ví a sice že řidiči sešlapují plynový pedál zcela až na podlahu což, ale není správné. Pokud je karburátor v dobrém stavu a správně seřízen pak dojde při takovéto aktivaci k tzv. nucenému otevření přívěry (je popsáno v Andrtovi) kdy naopak přívěra zůstane lehce pootevřená cca 2-3mm. Proto při aktivaci startovací automatiky u motoru, který delší dobu stál v teplotách kolem nebo pod bodem mrazu stačí plynový pedál sešlápnout jen zlehka cca do 1/2 jeho chodu tak aby stavěcí šroub zvýšeného volnoběhu pouze přestal blokovat stupňovitou vačku.

Hondzzikk: Může být, ale zrovna tak může být problém i např. v samotném plynovém lanku. Např. když popraská několik strun a ty váznou uvnitř bowdenu.

2.4.10, 18:24

Příspěvek 
Werty: No ano. Přívěra se po sešlápnutí plyn. pedálu úplně uzavře. Po naskočení motoru se vlivem podtlaku pootevře pomocí podtlakového ovladače na mezeru 0,8mm a na tu větší mezeru, asi 2mm se podle mého otevře ale asi po 5sekundách, kdy se uzavře termoventil a zvýší se podtlak v objemovém ovladači. Ten pootevře přívěru na již uvedenou mezeru asi 2mm. Nebudu se z nikým hádat. Já to ale psal jinak, protože jsem měl na mysli, že když nastartuje motor a než vyleze z auta a sundá víko filtrboxu, tak se stejně většinou přívěra už pootevře na větší mezeru. Jinak máš samozřejmě pravdu s tou úplně uzavřenou přívěrou.

2.4.10, 20:42

Příspěvek 
varok: Jenomže si nic o nastartovaným motoru nepsal a já to pochopil tak jako werty... tzn. kontrola u studenýho motoru v klidu. Takže nevím o čem by ses chtěl hádat. Jestli si to tak myslel tak si to měl napsat pač pak zbytečně vznikaj nedorozumění :wink:

2.4.10, 21:13

Příspěvek 
varok: A není lepší napřed zkontrolovat uzavření přívěry u studeného motoru v klidu. A následně pak zkontrolovat činnost objemového ovladače a termoventilu po nastartování motoru? (I když jejich činnost se dá ověřit i jiným způsobem)

Jinak ano i já se v rychlosti zmýlil... Pro vzniknutí velké mezery není nutné sešlápnutí plynového pedálu, ale je nutné pro snížení otáček. Ale tahle činnost startovací automatiky je tady už několikrát dopodrobna rozebraná jak mnou tak i jinými takže nemá smysl to znovu omílat.

2.4.10, 21:21

Příspěvek 
Tak to se omlouvám. Asi jsem to napsal jinak, než jsem to myslel. Ta přívěra se podle mne pootevře na větší škvíru 2mm, aby tam šlo více vzduchu a směs se trošičku ochudila. Jinak by se motor přechlastal. I při vačce na nejvyšší stupeň a vysoké otáčky se musí přívěra více pootevřít, jak jsem psal. Po sešlápnutí pedálu se jen povolí šroub, který se dotýká vačky a tím se vačka pootočí na nižší stupeň a tím pádem klesnou otáčky na nižší. Přitom je však stále přívěra přivřená na mezeru těch zhruba 2mm. Otevírat ji začne teprve až bimetal, který při se zahřívání pootočí a potáhne za táhlo přívěry.

2.4.10, 22:12

Příspěvek 
varok: Nic se nestalo. Jinak jak jsem psal... všechno už je to tady dávno probrané a stačí jen hledat kdo bude mít tu potřebu si o tom něco zjistit. :wink: A nebo si otevřít Andrta a studovat. Donekonečna to pořád opakovat nemá smysl. Poradit proč ne, ale dělat někomu otroka když neprojeví trochu vlastní iniciativy to ani omylem (nemyslím teď nikoho konkrétně).

2.4.10, 23:29

Příspěvek 
No, já to někdy taky dělám. Je to ale z důvodu, že je tady na foru třeba něco napsané ale stylem že tomu nikdo nerozumí, alespoň já ne. Pokud už ale s něčím zkušenosti mám, nebo jsem se s něčím setkal, tak rád pomůžu. Kdysy jsem měl starší typ fáčka r.v. 91 s karburátorem. Taky jsem to koupil s nefunkčním sytičem. Klasika: sešlápnu pedál a pustím, nastartuji motor. Chytne, ale hned chcípne. Druhý pokus už bez šlápnutí na pedál, chytne, pár sekund běží, ale zase chcípne. Třetí pokus už drží, ale stěží na volnoběh asi 800ot./min. tak jsem studoval Andrta a postupně opravoval, šteloval, vyměňoval špatné díly. Trvalo mi skoro rok, než jsem dal systém sytiče do podoby, jak se mi to líbí a má to tak být.
1. Sešlápnu plyn. pedál a pustím.
2. Nastartuji motor
3. Motor chytne na otáčky zhruba 2000/min.
4. Po jemném přišlápnutí plyn. pedálu otáčky mírně klesnou, asi na 1200- 1500/min.
5. Potom se po postupném ohřívání chl. kapaliny otáčky postupně snižují až klesnou na volnoběh.

3.4.10, 11:33
Voditelj brodice

Příspěvek 
Ejmeeeen brother ;)
a to zoslapnutie po nastartovani je nutne u nas starsieho datumu vyroby aby sa nabudil altik

3.4.10, 12:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
To je zajímavé. Když je motor studený, naskočí sytič, motor má vyšší otáčky, tak není potřeba šlapat po plyn. pedálu. Jen když je už motor teplý a naskočí rovnou na volnoběh, to je zhruba 800ot./min. U některých typů fáček se musí zvýšit otáčky alespoň na 1000, aby se nabudil altík.

3.4.10, 16:44
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]