Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 19:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Predni ramena Favorit 93 
Autor Zpráva

Příspěvek Predni ramena Favorit 93
Zdar,
je tezke vymenit ramena predni napravy? Ja bych teda asi potreboval vymenit jen ten predni silentblok (co je prostrceny ten sroub), ale v domacich podminkach to asi nejsem schopen nalisovat :-), tak jsem si rek, ze bude asi jednodusi vymenit cele rameno kdyz ho prodavaj jen asi za 500-600 Kc.
Chci to zkusit vymenit proto, ze se zacalo ozyvat takovy tlumeny bouchani. A ja si myslim ze to bude asi v tom, protoze tak guma co z toho kouka je dost zpuchrela. Uz jsem vymenil ty zadni silentbloky, cepy jsou tam asi 50000 Km, rizeni je nove, horni ulozeni tlumicu nove, tlumice maji asi 50000Km, spodni ulozeni motoru + ulozeni u vodni cerpadla nove.
Takze uz tam zbyva vymenit jen tohle a pak jeste silentblok u prevodky. No a pak uz si pujdu koupit novy auto :-)

Dik M.

14.3.07, 14:25
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Predni ramena Favorit 93
ramená je najlepšie meniť aj so spodným čapom, je tam nanitované... a ide to celkom ľahko, ale nezabudni potom skočiť na geometriu...

14.3.07, 15:32

Příspěvek 
Jooo a co mam udelat s poloosou. Kdyz vyhodim to rameno tak tam vlastne bude drzet jen na tlumici.

14.3.07, 16:07

Příspěvek 
khko píše:
Jooo a co mam udelat s poloosou. Kdyz vyhodim to rameno tak tam vlastne bude drzet jen na tlumici.

najprv vyrazíš spodný čap a potom tehlicu aj s tlmičom daj dopredu pokiaľ ide smerom k svetlám a nejak to zafixuj, ja to vždy priviažem k tej výstuhe nárazníku, pozor aby si poloos nevytiahol z prevodovky, teda z vnútorného homokĺbu, potom môžeš manipulovať z ramenom ako potrebuješ.

14.3.07, 16:45

Příspěvek 
A jak moc bych se musel snazit aby to z te prevodovky vyklouzlo?

Dik

14.3.07, 17:09

Příspěvek 
khko píše:
A jak moc bych se musel snazit aby to z te prevodovky vyklouzlo?

Dik

pokiaľ to nebudeš ťahať nejako silno tak manžeta to nepustí...

14.3.07, 17:12
Mistr mechanik

Příspěvek 
první si zkus povolit ten zadní silenblok co máš pod nohama v podlaze, pokud nepůjde a bude zarezlý do kastle, tak se ti výměna předního silenbloku toho válečku promění v hotové orgie, už jen zajištovací šroub čepu, to klepu utahovačkou a nahřívám švajcem ono když máš kanál nebo zvedák a příparavek tak to přelisuješ i na autě že povolíš dněma 18kama předek a vyhneš, přelisuješ a očkové klíče č.16 a 18 máš? miloš

15.3.07, 10:39

Příspěvek 
Vybaveni mam. Ten zadni silentblok uz jsem vymenil (je to jeste to starsi proveni), ale to moc nepomohlo. Tak proto si myslim ze uz to bude bud cep a nebo ten predni silentblok.
A z toho duvodu mi prislo jednodusi vymenit cely rameno nez se morit s vymenou to silentbloku :-)

15.3.07, 12:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
khko píše:
Vybaveni mam. Ten zadni silentblok uz jsem vymenil (je to jeste to starsi proveni), ale to moc nepomohlo. Tak proto si myslim ze uz to bude bud cep a nebo ten predni silentblok.
A z toho duvodu mi prislo jednodusi vymenit cely rameno nez se morit s vymenou to silentbloku :-)

tak to ti pujde, já jsem měl dřív dvě trubky jedu delší druhá kratčí a přelisoval jsem to ve 150 svěráku, jinak v pohodě jak ti radí, podložíš, kolo dole, povolíš ten šroub čepu, velký majzl a kladivo, vyrazíš čep, zadek umíš, předek dvě 18 a jsi dole, nezapomen ještě ten silnblok co se mu říká telefon naspodu pod motorem ten taky rád mlátí, i ten nahoře jak je vodní čerpadlem to umí třískat do podkovy jak je na tom číslo kastle, jestli máš trochu peněz vyměn to postupně všechno a máš klid i s gumou nad tlumičem tam pozor stahováky pér miloš

15.3.07, 19:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]