Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 13:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Skrytá vada 
Autor Zpráva

Příspěvek Skrytá vada
Dobrý den ,
nevím jeslti je to správná otázka sem,ale aspon se zkusím pozeptat .Koupil sem automobil Octavii od jenoho pána,který mě tvrdil,že rozvody byly dělané nedávno .TAk sem říkal nedám za to nic když zajedu radši ještě na kontrolu k servisu.Než sem ovšem stačil po měsíci stačil dorazit k mechanikovi stala se ta věc,že auto začal podivně hrčet jakoby se někde něco odíralo v motoru.Hnedka sme kontaktoval mechanika a at auto radši nechám odtáhnout .Auto mu bylo dovezeno a řekl mě,že motor je posnutý dole a ke zjištění závady bude potřeba vytáhnout motor.Po vytáhnutí motoru bylo zjištěno ,že byly utrhnuty šrouby na silentblocích ty 3 .Jeden byl povolený ,druhý utáhnutý a třetí šrouby byl zalomen v bloku motoru a zalepen silikonovým lepidlem,aby nešlo nic poznat.V kupní smlouvě mám napsáno,že prodávající neví o žádné Skryté vadě.Proto bych se chtěl zeptat jestli sem udělal dobře když sem si nechal udělat soudní znalecký posudek a chci to řešit soudně.Slyšel jsem,že jo možné odsoupit od kupní smlouvy do 6 měsíců.Jen by mě zajímalo co byste dělali na mém místě ,abych zhruba věděl jak se zachovat.Nejsem zrovna nejbohatší a byl sem rád za Octavii ovšem tahle věc mě docela naštvala a rozzuřila.Když sem majitelovi volal a domlouvali sme se na nějakém řešení se vším souhlasil.,že to nějak vyřešíme .NA večer mi napíše email,že se bavil se svým právníkem a že podá na mě trstní oznámení s důvodu vydírání :D .MYslím,že tenhle člověk se ukazuje jakožto přesný příklad toho ,že nemá cenu s ním nadále jednat.Jednalo se mě o to,že se domluvíme na úhradě opravy.Mechanik mě říkal,že bude potřeba šrouby odvrtat na stroji takže to jedoduchá práce nebude .Děkuju za předem za odpovědi

10.4.10, 12:55
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Pokud je pravda opravdu na tvé straně, tak jej žaluj. Pokud máš znalecký posudek, který zaručuje, že s motorem bylo manipulováno už před tebou. Taky bych ho obvinil za urážku nebo jak se takovým volovinám říká (to s tím vydíráním). Pěkně ho sjeď o peníze, aby si to příště rozmyslel.

10.4.10, 13:31

Příspěvek 
Myslím, že jsi plně v právu. JE to skrytá vada, pokud na to máš znalecký posudek, není co řešit... Podle mě se s žádným právníkem nebavil, jen se mu to rozleželo a snaží se tě zastrašit, páč ví co provedl...

10.4.10, 13:39

Příspěvek 
jestli je to jak řikaš tak je fakt pravda na tve straně, kdyby byl prodavaji slušny a poctivy a popř by o tom nevěděl tak si myslim že spolupracuje atd, pokud je to takhle tak myslim že moc dobře věděl co prodává....máš kupní smlouvu, znalecný posudek, auto takže normálně k soudu pokud to jinak nepude, myslím že nebude problém, a potom ještě jeden za křivé obvinění a urážku na cti a pánovi hned sklapne

10.4.10, 13:42
Moderátor

Příspěvek 
Rozhodně do toho jdi a snaž se to reklamovat.

10.4.10, 13:57

Příspěvek 
skus se poradit tu http://www.sdruzeni-sova.cz/stiznost
jinak se přiklánim k ostatnim pokud se s nim nedohodneš tak ho žaluj a než to uděláš pošli mu dopis s doručenkou s nadpisem poslední pokus o smír kde mu popiš cos na voze našel co stála oprava a kopii znaleckýho posudku
vše si zkopíruj a origináli si nech pokud nebude reagovat tak šup s tim za právníkem je to běh na dlouhé trati vyžadující trpělivost a pevné nervy at se daří :wink:

Naposledy upravil p.s. dne 10.4.10, 17:40, celkově upraveno 1

10.4.10, 14:12

Příspěvek 
Sa porad s pravnikom, su to prostitutky

10.4.10, 14:15
Mistr mechanik

Příspěvek 
řešil bych to jinak

spustil bych celý agregát, štouby navařil CO2 vyšrouboval, , odvrtal větší díry a dal do bloku vložky, nebo podle stavu, motor tam zasunul a hotovo, je to složetější ale zjednodušeně řešeno

soudy a právo, to je fabrika na nehorázné prachy, soudce je mocipám a máš jen jednu šanci, odvolání neexistuje i když je ale k ničemu, pokud jsi odstoupil od smlouvy tak jsi neměl do motoru zasahovat i tak se to dá otošit proti tobě,

pokud je prodejce odolný pak následuje exekutor, to je obchodní soud, okresní soud na ustanovení exekutora, no dva roky práce pk ti borec zaplatí opravu,

ten vstek tě časem přejde v řivotě se napálíš ještěmockrát a přijdeš o věrší prachy

:wink: miloš

10.4.10, 18:07

Příspěvek 
No jo Miloši, je to sice jednodušší, ale takhle té kurvě aspoň trochu zavaří.

10.4.10, 18:24

Příspěvek Skrytá vada
Děkuju všem za vaše náázory uvažuju stejně jako vy.K MIlošovi máš v tomhle pravdu ,že není řešení tahání někoho neustále po soudu.Auto sem si koupil,abych jezdil .A s autem sem naprosto spokojený pokud by někdo s dovolením nepokakal věc ,které nerozumí.Takže jak si napsal stejné řešení bude mít i mechanik.S odstoupením smlouvy sem ještě počkal .Každopádně sem chtěl tu opravu celou a nebo aspon část zaplatit .Kdyby to byla laická závada dobře je to starší automobil s náklady počítám,ale tohle bylo umyslně zamaskváno.Tak ty peníze bych z něho chtěl dostat aspon za tu opravu a každopádně za to jeho nařčení by si taky zasloužil určitou výslužku :D :D .Opravdu děkuju všem za vaše názory

10.4.10, 18:58

Příspěvek 
kluci, taky jde o to, jestli ten co to prodával o tom věděl, jestli to takhle nedostal od mechanika a neprodal to a opravdu o tom nevěděl :wink:

spíš bych si našel toho, kdo to dělal a tomu dal ráčnou přes držku, von si dá pro příště pozor :)

10.4.10, 22:01
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
zrovna sem chtěl napsat to co Ondras83 Co když o tom majitel nevěděl dal to do servisu a tam to mechanik zmršil a auto předal že je v pořádku :wink: podle mě mu těžko prokážeš úmysl že tě chtěl ojebat :wink:

10.4.10, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek Skrytá vada
Brý den,
se vším souhlasím akorát mě on sám tvrdil při odběru automobilu,že rozvody dělal sám a do servisu už nechodí.A když nastal tenhle problém začal vykřikovat,že to bylo děláno v servisu a je na jejich práce je reklamace.JInak nevím jeslti se to dělá běžně v servis,že když vymění rozvodový řemen tak se dá majitelovi do kufru auta a ještě s napínací kladkou .JInak k tomu ,že o tom nevěděl na tom může být taky kousek pravdy,ale jelikož on je prodávajicí v kupní smlouvě tak za prodej automobilu ručí prodejce.A nevím proč se vzteká když jak on sám říká má papír ,že mu to dělal nějaký servis.Tím pádem by to mělo být bez problému a může to jít vyreklamovat a nebude platit ani korunu.Myslím ,že je to trošku jinak .Děkuju za vaše názory

11.4.10, 08:07

Příspěvek 
rozvody znamená výměna: rozvodovýho řemenu, napínací a vodící kladky (u TDI), výměna vodní pumpy...někdo to ukazuje zákazníkům a pak vyhazuje, některý zákazníci si to berou...pro tebe to mohla bejt aspoń trošku jistota, že ty rozvody asi byli vyměněný :)

když to pujde opravit, pohoda, zkusil bych mu navrhnout, aby jste platili opravu 50:50, ale jak se hned začal ohánět trestním oznámením, bránil bych se...

11.4.10, 09:17
Profil ICQ

Příspěvek Re: Skrytá vada
tomik00001 píše:
Brý den,
se vším souhlasím akorát mě on sám tvrdil při odběru automobilu,že rozvody dělal sám a do servisu už nechodí.A když nastal tenhle problém začal vykřikovat,že to bylo děláno v servisu a je na jejich práce je reklamace.JInak nevím jeslti se to dělá běžně v servis,že když vymění rozvodový řemen tak se dá majitelovi do kufru auta a ještě s napínací kladkou .JInak k tomu ,že o tom nevěděl na tom může být taky kousek pravdy,ale jelikož on je prodávajicí v kupní smlouvě tak za prodej automobilu ručí prodejce.A nevím proč se vzteká když jak on sám říká má papír ,že mu to dělal nějaký servis.Tím pádem by to mělo být bez problému a může to jít vyreklamovat a nebude platit ani korunu.Myslím ,že je to trošku jinak .Děkuju za vaše názory
No takto, ak je pravda na Tvojej strane a máš posudok a právoplatnú zmluvu, tak by som sa poradil s právnikom a až potom dal chrapúňovi ešte raz najavo (kľudne, bez vyhrážania, trebárs aj oficiálnym listom), že alebo Ti dá nejaké tie prachy (akože zľava z kúpnej ceny, aj to sa v takomto prípade dá), alebo ideš na súd...a potom to bude o tom, kto má pevnejšie nervy...ešte aby to nebol nejaký mafiózo a nenarobil sisi zbytočné problémy.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

11.4.10, 09:48
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další