Autor |
Zpráva |
Mex
|
Jak na demontáž pneu...
Zdravím kluci, nemáte někdo návod nebo něco podobného jak se používají montážní páky na pneu? Mám v garáži asi 6 disků (4 Fav a 2 Fel) všechny obutý, ale pneu sjetý a akorát to zabírá místo. Tak mě napadlo že bych mohl ušetřit kdybych si to shodil sám, protože po otci mi zbyly právě montážní páky z dob kdy měl ještě šáde 120. Jen nevím jak se s tím dělá a jestli by to vůbec šlo na tyhle bezdušové pneu.
_________________ Favorit GLXi
|
12.4.10, 13:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Jak na demontáž pneu...
ísť to ide, ale poriadne sa najedz špenátu...
najťažšie je zraziť kord s s pätky na disku, či ako sa tomu hovorí... skrátka uvolniť okraj pneu od disku, hreba ho zatlačiť dnu, my sme to robili heverom cez takú riadnu fošňu ( dosku ), keď už kord vtlačíš do tej preliačiny v disku tak to zapajsruješ a min 2 pákami...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.4.10, 13:52 |
|
|
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.4.10, 14:34 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
rozluč se s tim tak lehce to nepude
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.4.10, 14:40 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
gumy fikni flexou a mas klid
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.4.10, 14:43 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
potřebuje odmáčknout patku od disku a to je dělá blbě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.4.10, 14:44 |
|
|
Karátek
|
Když si na pneu zaskáče, dokáže pak pneu svléknout lépe.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
12.4.10, 14:45 |
|
|
Ondras83
|
Re: Jak na demontáž pneu...
Mex píše: Zdravím kluci, nemáte někdo návod nebo něco podobného jak se používají montážní páky na pneu? Mám v garáži asi 6 disků (4 Fav a 2 Fel) všechny obutý, ale pneu sjetý a akorát to zabírá místo. Tak mě napadlo že bych mohl ušetřit kdybych si to shodil sám, protože po otci mi zbyly právě montážní páky z dob kdy měl ještě šáde 120. Jen nevím jak se s tím dělá a jestli by to vůbec šlo na tyhle bezdušové pneu.
kdyby sis přečet pravidla, tak bys věděl, že máš mit vyplněný bydliště!!!
pak bych ti moh třeba pomoct
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.4.10, 14:46 |
|
|
Karátek
|
Pojízdný servis? Zadara?
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
12.4.10, 14:48 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Sadra17 píše: potřebuje odmáčknout patku od disku a to je dělá blbě
vyfoukne projede se po dvorku ony si sednou a pak je uz jenom flexou rizne ja jel 2 km bez vzduchu v pneu a doma sem ji sundal i bez naradi
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.4.10, 14:48 |
|
|
Mex
|
Fajn asi se na to vykašlu... byl to jenom nápad. Nikdy jsem to nezkoušel tak jsem nevěděl co od toho čekat. Ale i tak díky... hlavně Michalovi za odpověď která byla k věci.
Ondras83: Když jsem se registroval tak tu ještě tyhle pravidla nebyly. A tak často tu nechodím abych věděl o všem co se tu šustne. Takže pro příště by to možná chtělo trochu víc shovívavosti a ne hned vyjet. A díky za nabídku ale pomoct mi nemůžeš jsem z okresu Šumperk.
|
12.4.10, 14:55 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/991/72/96/991729696_1
nemachruj...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.4.10, 14:58 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Varianta 1 : naklad riadny ohen a supni to tam cele , vystuzovacie droty potom prestrihnes kombinackami . rada : rob to vnoci lebo na teba zavolaju hasicov ako na mna budes vytahovat docervena rozpalene disky z pahreby a nasledny utek pred hasicmi by som ti neprial zazit .
Varianta 2 : vezmes haviar na skodovku ( ten s pipikom a okruhlou norickou ) pichnes heveropipik do sadedierky a nozicku polozis tesne vedla rafu disku na gumu . Heverujes pokial nevyzujes gumu pripadne neprevratis auto . Stiahnutu gumu zvlecies moterpakami alebo rozrezes flexkou . rada : treba mat zdrave sadepodbehy inak sa ti stane to co mne - budes mat sadedierku na heveropipiku .
Varianta 3 : pneuservis
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
12.4.10, 15:05 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
pocitam s tim ze ty disky chce jeste pouzit pokud ne tak bez problemu flexou a riznout az do disku na 2-3 mistech
|
12.4.10, 15:15 |
|
|
Mex
|
Jistě že bych disky pak ještě rád použil Kdyby ne tak bych to ani nechtěl sundávat. Ale jestli je to vážně taková drbárna tak na to kašlu a vezmu to do pneuservisu.
|
12.4.10, 15:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|