Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 23:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Výměna řízení ??? 
Autor Zpráva

Příspěvek Výměna řízení ???
Zdravím , mám následující problém s favoritem..."93 , 81tkm skutečných. Při přejezdu nerovností mi hrká řízení , cítím v něm mírné vibrace . Už při posl. STK mi řekli , že to má :
307 vůle v kloubech
502 rám - spojení dílů
306 klouby a páky řízení

STK při 68tkm
A za 2 měsíce musím znova ... Ke všemu jsem si teď všiml , že na jedné manžetě je trhlina. Dá se s tím jezdit dále ??? Budu muset to řízení vyměnit ??? Ještě podotýkám , že čepy řízení jsou vyměněné a žádné vůle řízení nepociťuju ... Pls help ....
P.S. : tu prasklou manžetu kdyžtak nafotím díky P.H.

13.3.07, 14:11
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Výměna řízení ???
dôkladne skontroluj všetko uloženie, najprv začni tými gumami v čo drdžia ramená na kastli, potom spodné čapy, vonkajšie a samozrejme stav tlmičov ako aj vrchné uloženie. raz sa mi stalo že na aute boli zlomené obe objímky čo držia celé riadenie na nápravnici, to sa prejavovalo podobne ako popisuješ, skontroluj to, držia to dve objímky v takých gumách.

13.3.07, 14:23

michalkatka píše:
dôkladne skontroluj všetko uloženie, najprv začni tými gumami v čo drdžia ramená na kastli, potom spodné čapy, vonkajšie a samozrejme stav tlmičov ako aj vrchné uloženie. raz sa mi stalo že na aute boli zlomené obe objímky čo držia celé riadenie na nápravnici, to sa prejavovalo podobne ako popisuješ, skontroluj to, držia to dve objímky v takých gumách.

gumy držící ramena v kastli ok , spodní čepy ok , stav tlumičů jsem nechal přetestovat - ok ale to vrchní uložení - to fakt nevím , jak rozpoznat.
Když bude ok , vyměnit to řízení nebo se stím dá jezdit dál ? Projdu na stk ???

13.3.07, 15:51

v prvom rade musíš sistiť kde máš vôľu, ak ti niečo búcha niekde vôľa je... na vrchnom uložení sa mení taká guma a vrchné ložisko, bez prípravku na stiahnutie struny to ide ťažko.

je možné že máš vôľu v samotnom hrebeni, aj mierne potočenie volantu musí tiahlom riadenia pohnúť do jednej aj druhej strany. vôľa sa síce že vraj dá nastaviť, ale skôr by som odporúčal riadnie vymeniť a vycentrovať...

13.3.07, 16:24
Mistr mechanik

Příspěvek 
tak ti řeknu na STK vůle v pravém svisláku Š 120 dneska jsem tam jel po dvou letech a bylo volné ložisko na PP kole svisláky OK, nedávno LP čep řízení favorit, rozdělám šel ztuha, nakonec PP táhlo na řízení /fáčko/ a o co jde jed tam ráno, at ti řekne který kloub řízení , stojí přes stovku vyměníš i na parkovišti před STK a jedeš tam za korunu znova, vyjíždíš s kolečkem na dva roky, já to tak dělám kolikrát je lepší investovat do náhradních dílů než do mazání STK miloš

13.3.07, 17:31

pepakvatropolis píše:
Zdravím , mám následující problém s favoritem..."93 , 81tkm skutečných. Při přejezdu nerovností mi hrká řízení , cítím v něm mírné vibrace . Už při posl. STK mi řekli , že to má :
307 vůle v kloubech
502 rám - spojení dílů
306 klouby a páky řízení

STK při 68tkm
A za 2 měsíce musím znova ... Ke všemu jsem si teď všiml , že na jedné manžetě je trhlina. Dá se s tím jezdit dále ??? Budu muset to řízení vyměnit ??? Ještě podotýkám , že čepy řízení jsou vyměněné a žádné vůle řízení nepociťuju ... Pls help ....

Vše se dá zrepasovat.To by to nesměl být Favorit,aby to nešlo :wink: ...Ale těžko říct,co tam našli za vůle...Na spojovačkách pod manžetami nebo na pravé staně silonový futro hřebenu....Uložení řízení na nápravě asi cestuje v těch gumách....Nebo vůle v pastorku ,je toho kolem řízení dost.A co takhle servis...Jinak tu manžetu ta se musí vyměnit.Nastopro... :!: ...P.S.No tak vyjmout řízení,vzít příručku favorit a učit se vymezovat vůle...Nic jiného neporadím :cry: :wink:

14.3.07, 22:08

patrik-hp píše:
pepakvatropolis píše:
307 vůle v kloubech
502 rám - spojení dílů
306 klouby a páky řízení

STK při 68tkm

Vše se dá zrepasovat.To by to nesměl být Favorit,aby to nešlo :wink: ...Ale těžko říct,co tam našli za vůle...Na spojovačkách pod manžetami nebo na pravé staně silonový futro hřebenu....Uložení řízení na nápravě asi cestuje v těch gumách....Nebo vůle v pastorku ,je toho kolem řízení dost.A co takhle servis...Jinak tu manžetu ta se musí vyměnit.Nastopro... :!: ...P.S.No tak vyjmout řízení,vzít příručku favorit a učit se vymezovat vůle...Nic jiného neporadím :cry: :wink:

a nevíš náhodou o nějakým int. kšeftě , kde bych aspoň viděl kolik co stojí ??? nechci do toho investovat , protože už tak to auto stálo dost (36tkč) ...

14.3.07, 22:44

Příspěvek 
koukni na www.autokelly.cz , tam mají průměrný ceny...

http://obchod.autokelly.cz/?SRC=100&Row ... 32559&Up=5

No, kompletní převodka řízení za 1200Kč ? To bude nějakej Turek, ne? :shock:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

15.3.07, 08:48
Profil ICQ

Příspěvek 
tak tady posílám tu fotku té prasklé manžety ... myslíte fakt vyměnit ??? nedá se s tím dál jezdit ??? nebo ju nějak "slepit" ??? ono je to prkotina ale v servisu to stojí radši nevím kolik ... nebo fakt možná radši nový řízení ale to je cca 3000kč ...když chci orig. zde link : http://sweb.cz/kvatropolis/ dík všem za odpovědi

15.3.07, 12:49

Příspěvek 
No, manžetu určitě vyměnit, ale když je prasklá takto moc, tak to bude chtít komplet vyčistit převodku řízení, aby jí nezlikvidoval ten bordel, co tam stačil nalítat... (prach, kamínky, voda, sůl,...) :roll:

Jinak vyměnit manžetu není problém - je to práce na půl hoďky a ani se nemusí sundavat kulák a pak dělat geometrie... :wink:

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

15.3.07, 13:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
No, manžetu určitě vyměnit, ale když je prasklá takto moc, tak to bude chtít komplet vyčistit převodku řízení, aby jí nezlikvidoval ten bordel, co tam stačil nalítat... (prach, kamínky, voda, sůl,...) :roll:

Jinak vyměnit manžetu není problém - je to práce na půl hoďky a ani se nemusí sundavat kulák a pak dělat geometrie... :wink:

to je takhle rozglábený při plným rojdu doleva .... jinak to ani moc vidět není ... půl hoďky jak pro koho ... pro nemechaniky jako já tak 2-3 hod ... nemám moc vybavení na to tak nevim ...

15.3.07, 13:38

Příspěvek 
A odkud jsi? Jestli z Prahy, tak bych Ti s tím mohl pomoci... :wink:

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

15.3.07, 13:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
bohužel , prostějov ... asi nechám vyměnit celý řízení a to asi orig ... můžeš mi říct jak se to bude projevovat když to nechám tak a budu s tím dál jezdit ??? Může mě to nějak zastavit ???

15.3.07, 15:30

Příspěvek 
pepakvatropolis píše:
Bukaj píše:
bohužel , prostějov ... asi nechám vyměnit celý řízení a to asi orig ... můžeš mi říct jak se to bude projevovat když to nechám tak a budu s tím dál jezdit ??? Může mě to nějak zastavit ???

No, čím víc tam bude bordelu, tím víc to bude rachtat - vydře se to, vůle se zvětší vazelína uvnitř se přemění v kolomaz, nakonec to vyschne a začne reznout a už to nezachrání ani svěcená vazelína... :roll:
Jinak s tim klidně jezdi, žádné katastrofické scénáře se konat nebudou, jen to řízení odděláš a zvětší se tam vůle...

... ve firmě jsem jezdil s renaultem Rapid z roku 87 a ten už neměl ani jednu manžetu a hřeben byl úplně rezavej a stejně jezdil - sice to trochu hůř zatáčelo a ozývaly se z toho divný zvuky, ale to auto jezdí dodnes... :shock:

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

15.3.07, 16:00
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Taky mi prdla manzeta a nekolik mesicu se s tim jezdilo. Pak sem to pri montazi prolil oilem (rizeni venku z auta ...). Dodnes v poho :)
Akorat pri nandavani manzet davat pozor na cistotu :)

Nevite nekdo jesi je volne zamenne rizeni z fava do skodovky? :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

15.3.07, 17:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další