Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 16:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Motor točí ale nechytne 
Autor Zpráva

Příspěvek Motor točí ale nechytne
Mám problém nastartovat motor, jedná se o favorita stříkačku. Odděloval jsem motor od převodovky, měnil jsem spojkové ložisko. Po smontování dohromady jsem motor už nenastartoval jen se točí. Nevím kde je chyba prohlédl jsem snad všechno. Jen se chci zeptat jak zjistím ,že mi odešla elektronická cívka zapalování? Zkoušel jsem vytahovat prostřední kabel z rozdělovače jestli hází jiskru a tu háže, potom jsem zkoušel jiskry na svíčkách to je taky v pořádku,ale nejsem si jistý zda jsem provedl správnou kontrolu zda jde do trafa proud. Udělal jsem to takhle vytáhl jsem z trafa tu svorku z horní strany jo zapnul jsem zapalování a zkoušečkou jsem se postupně dotýkal kontaktů ve svorce , jeden po druhým a zkoušečka nesvítila. Je to správně že tam nejde proud nebo špatně? Poradte mi prosím nějaký postup jak to vyzkoušet nebo co by to mohlo být. Děkuji předem

27.4.10, 16:53
Pspvek Reklama

Příspěvek 
cidlo otacok si dal dolu ked si hybal s prevodovkou/motorom? ono je celkom na rane ked sa s tym pohne a ide v momente do ... vecnych lovist

27.4.10, 16:55
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Motor točí ale nechytne
Ano čidlo jsem dával taky dolů musel jsem protože tam nebylo to veliké originál ,ale takový malý plastový a docela mě to špatně startovalo , tak jsem to vyměnil za ten origoš. Ale musel jsem ho napojit přes čokoládu protože u té samice jsem mělzlomený drátekbílej, tak jsem to ucvaknul a napojil na čokoládu ten snímač byl také bez konektoru.

27.4.10, 17:13
Pan Kapitán

Příspěvek 
No a neni to takovas pitomost jako otoceny kabely na rozdelovaci? Ze by to palilo jinam?

Cvokárium: Youtube Instagram

27.4.10, 17:48
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
No a neni to takovas pitomost jako otoceny kabely na rozdelovaci? Ze by to palilo jinam?
Cože jak otočený kabely nerozumím to snad ani nejde otočit ne?

27.4.10, 18:54

Jak otočený kabely nerozumím , vždyt to snad ani nejde otočit ne? Mě by spíš zajímalo jak zjistit nebo jak správně změřit jestli jde proud do snímače a do zapalovacího trafa A jestli tam nejde proč? Kam se podívat .

27.4.10, 18:57
Pan Kapitán

Příspěvek 
Kdyby nesel snimac, tak to nedela jiskru, ne?

Otoceny znamena, ze na vicku jsou blbje zprehazeny a kdyz ma palit jeden, pali misto toho jinej valec.

Cvokárium: Youtube Instagram

27.4.10, 19:08
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Kdyby nesel snimac, tak to nedela jiskru, ne?

Otoceny znamena, ze na vicku jsou blbje zprehazeny a kdyz ma palit jeden, pali misto toho jinej valec.
Jo takhle tak to čoveče nevím , ale snad jsem je dal dobře i když je pravda , že jsem dával i jiné víčko no půjdu se podívat. A když budou dány dobře, tak co to může ještě být. Tak se nemusím bát , že odešlo zapalovací trafo nebo snímač , jiskry to hází co jsem koukal.

27.4.10, 19:14

Tak jsem asi přišel na závadu proč to nechytá. Nejprve se zeptám ty dvě svorky od snímače otáček samice a samec spojují dráty + a - jak? Když jsemna to pozorně koukal takmi přišlo , že se to spojuje + na - a opačně ne. rozumíte mi? A svorky jinak otočit nejdou. Takže mám dojem , že (protože jsem to nenapojoval přes svorky , ale přes čokoládu) jsem to dal + na + , a - na - a tím jsem to asi zkratoval co vy na to. Protože při tom jsem cítil, že se něco přepálilo. Co mám dělat pokavad je někde skrat?

28.4.10, 19:11
Mistr mechanik

snímač otáček samec a samice co to tam proboha zapojuješ, nastadí konektor a hotovo jak ho chceš otočit to je snat blokováno tím konektorem ne :?: co to tam drátuješ ty jsi ergévák miloš :oops:

28.4.10, 20:07

Ne nejsem ergévák , ale v té jedné svorce jsem měl spálený drát od signál. A protože mi ta svorka nešla rozdělat ,že bych drát vytáhl a zastrčil nový,tak jsemjí dal pryč a zapojil přes čokoládu.

29.4.10, 03:31

[quote="Mirmar"]Ne nejsem ergévák , ale v té jedné svorce jsem měl spálený drát od signál. A protože mi ta svorka nešla rozdělat ,že bych drát vytáhl a zastrčil nový,tak jsemjí dal pryč a zapojil přes čokoládu. Nic dobrý dám tedy zpátky konektor jak to má být jo seženu jinou svorkovnici a do ní zapojím ten snímač otáček jo, a ted když mi to nepůjde nastartovat je možný , že jsem kvůli špatnému zapojování někde udělal problém v elektrice? Dalo by se mluvit i o tom ,že vznikl někde zkrat? Porad te mi prosím jak to zjistit a na co se podívat. A taky teda na co si dát pozor a nedělat? díky.

29.4.10, 15:43

Příspěvek 
ten tvuj snimac otacek se jmenuje halluv snimac a snima otacky ale hlavne to v jake poloze je pist vuci horni uvrati. dej to doporadku tak jak to ma byt cokoladky jsou na ho**o.

29.4.10, 16:21

Příspěvek 
Já to dám dopořádku , ale chci vědět co dělat pokavad jsem tam způsobil nějaký ten zkrat. Dá se opravit nebo to bude více komplikovaný.

29.4.10, 17:02
Ignorant pravidel

Příspěvek 
pokud si znicil jenom haluv snimac tak jenom vymena pokud si poslal do kremikoveho nebe ridici jednotku tak budes muset sehnat novou

29.4.10, 17:11
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další