Škoda Octavia1 nebo Fabia1 a jaký motor?
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to je těžko říct spolehlivost já na feldě neměnil skoro nic (kastli nepočítám)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.4.10, 21:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dallen
|
Čemu se vyhnu je fabia 1.2 HTP, Octavia 1.6 (55KW). Já osobně bych se k felicii nevracel, je sice pravda, že za tyhle peníze budeš mít feldu v hodně dobrém stavu. Ale když si dáš práci tak za tyto prachy pořídíš i pěknou oktávku, ale chce to hledat a dát si pozor při výběru.
Co bych ti doporučil za motor u oktávky je buď 1.6 (74kW)- Měl jsem v práci v kombíku, najeto 360tkm, pořád něuvěřitelně krásně táhla i plně naložena, jediný servis byl kolem serva. Prasečí jízdou žrala kolem 9, když jsem se snažil v městě kolem 7, mimo město jednou 5.9. Těžko se shání, ale tenhle motor je opravdu hodně slušný, ale pozor na verzi 55kW! 1.9TDI klasika to snad ani není třeba psát za tyhle peníze koupíš verze 66kW což je celkem fajn (držák). Pro mě nejlepší motor v oktávce vždy byl a bude 1.8T- krásný chod, skvělý zátah odspodu, zvuk, kultivovanost atd.., ale z vlastní zkušeností vím, že stím autem se nedá jezdit pomalu a poté podle toho vypadá spotřeba.
Fábie 1.4 16V 69kW(nebo tak nějak) není špatné s lehkou fábii tvoří dobrou kombinaci, žíznivý taky moc není.
Tohle je samozřejmně můj výběr, nevím jaké máš ty požadavky, ale mojí volbou by byla asi O1 combi buď 1.6 74kW a nebo 1.9 TDI 66,74,81 kW. Samozřejmně servisní náklady jsou jinde než u feldy, ale pořád to je auto na kterém si dost věcí uděláš sám.
Jinak to co radí dost lidí taky není špatné, přišetřit ještě pár kaček. Nevím jestli to pro tebe bude něčím přínosné, ale zkus třeba popřemýšlet ještě o O1, 4X4, 1.9TDI 66kW. Ceny se pohybujou kolem 100t, jízdní vlastnosti v porovnání s předokolkou jsou uplně jinde (nejen haldex, ale hlavně díky zadní nápravě), spotřeba naroste o pár desetin, ale máš auto které se chová mnohem lépe.
Dopňuju: Např toto nebo se stačí mrknotu sem. Nabídka 1.6 74kW celkem velká, některé mají najete pod 100tkm. Jinak v rodině jsem tak nějak vypozoroval, že tohle je oblíbená motorizace "starých lidí". Takže auta bývají v pěkném stavu.
|
27.4.10, 21:25 |
|
|
Octavia 27
|
No všem děkuji za rady, nečekal jsem tolik odpovědí, ještě to vše promyslím, ale 80 000,- je strop, to si ještě vypůjčím. Ještě bych se optal, jak psal Dallen, proč si dát pozor na O1 1.6 55kW-slabý výkon, poruchovost? A ještě by mě zajímalo, u Š 105/120 je ,,napínák-navyječ'' bezpečnostních pásů, nebo jsou pásy prostě napevno, nerugulovatelný, čili jedna nastavená velikost? Vím, že jsem vyděl i ty pásy na pevno a to už je teda opravdu rachot Já bych kupoval jinde než v AAA. Díky.
Naposledy upravil Octavia 27 dne 27.4.10, 22:02, celkově upraveno 1
|
27.4.10, 21:57 |
|
|
Šemik
|
Ad pásy 120 - regulovatelný jsou všude, jen někde jsou samonavíjecí a někde pevné, kde se musí délka pásu nastavit manuálně pro každého, záleží na výbavě a modelovém roce.
A s tou bezpečností bych to neviděl tak tragicky, čelní střet s Mercedesem na okresce nepřežiješ, ale bezpečnostní zóny to má, v době vzniku to patřilo k velmi bezpečným vozům
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
27.4.10, 22:02 |
|
|
Octavia 27
|
120 L Deluxe 1979 samonavýjecí by byly lepší myslím
|
27.4.10, 22:04 |
|
|
Šemik
|
1979? Pokud to nebylo měněno, budou to 100% pevné pásy, ne samonavíjecí. Samozřejmě že jen vepředu. Výměna není nutná, pevnost mají a když si našteluješ délku tak je to OK..
Ale 1979.. To je už sakra krásný veterán, ten by si zasloužil budoucnost! 31 let je úctyhodný věk, je jich málo už.. Krásný desing, kapota bez spoileru, chromy, staré symboly kontrolek...
|
27.4.10, 22:08 |
|
|
Octavia 27
|
Však příští týden pošlu fotky. Právě, že je mi škoda s tím autem jezdit v zimě, to už se málo vidí takový auta, teda v pěkným stavu a doufám, že to co budu kupovat v dobrým stavu je. Asi bych si ji pak už nechal, za 10 let to zase bude ještě ,,zajímavější'' veterán. No vlastně sem fotky nejdou dávat, takže nic . Anebo si ji dám jako profilovku .
|
27.4.10, 22:17 |
|
|
Šemik
|
Fotky sem jsou dávat, koukni do "čtěte jako první", je tam návod.
|
27.4.10, 22:20 |
|
|
Dallen
|
1.6 55kW nebrat z jednoduchého důvodu, slabý výkon a to se neprojeví nejen tím, že auto tak nejde za plynem. Ale když stím jezdíš normálně (sám) lehce s plynem tak to ještě jde, ale jakmile jedeš trošku sportovněji, nebo naložený tak musíš na plyn více šlapat, více to žere, větší namáhání a taky se to nakonec projeví více problémy s technikou. Osobně jsem v té, 55 kW nikdy neseděl, ale jednou jsem měl možnost jí koupit za 50t od známého od strýka který jí prodával právě proto, vůbec nejede a moc žere. Za to 74kW mě opravdu velice překvapila, byla to oktávka z 1997 vážně stařena (neměla ani měněné rozvody) a táhla krásně a vzhledem k jízdě byla i spotřeba hodně slušná.
K AAA, to je těžko, ideál je koupit auto od známého atd., ale taková možnost se naskytuje málokdy. Ve srovnání s ostatními bazary v čr nevychází AAA až tak špatně, dovoz zdarma, zkušební jízda může vážně trvat i hodinu (jsou autobazary kde vás řídit nenechají) a hlavně mají opravdu velkou nabídku, ceny se dají taky smlouvat. Tatík taky vždy říkal, že z AAA auto nikdy nekoupí, ale za poslední rok kupoval dvě a zjistil, že moc na výběr není pokud člověk nechce projezdit celou republiku. Nakonec koupil obě auta v AAA, z jejich strany dobrý přístup a i koupené auta jsou vklidu.
Navíc teďka nabízejí i celkem slušné slevy a když se chce a narazí se na dobrého člověka tak se opravdu dá i nějaká další tisícovka ukecat.
@octavia: Fotky vlož na imageshack.us a pak tady jen pošli odkaz Jinak takového auta je fakt třeba si vážit. Kámoš měl taky takový ročník po dědovi v naprosto úžasném stavu, ale koupil si nějaké staré chrochadlo a to auto nechal sešrotovat
|
27.4.10, 22:24 |
|
|
Dallen
|
Jinak za tyhle penízebych se ještě pokukoval po nějakém starším golfu (stejný motor).
|
27.4.10, 22:32 |
|
|
Octavia 27
|
Děkuji vám, příští týden dodám foto
|
27.4.10, 22:36 |
|
|
ferrari
|
Octavia 27 píše: U Š105/120 nezůstanu z důvodu malé bezpečnosti při nárazu.
Tak ale to potom ani Felda, to naozaj namier na Fabku...starší mored 1,4 MPi 50kW by sa mal dať zohnať za takú cenu (keď tu v SR jeden chlapík kúpil kombíka v zachovalom stave okolo 3000€, tak v ČR by to malo ísť)...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.4.10, 06:40 |
|
|
Jura
|
Jestli máš na auto 80 táců a z toho ještě půčený peníze, tak si kup pěknou feldu, protože za 80 tisíc pěknou fabku ani oktu nekoupíš a jestli jo tak po bouračce atd... Doporučuji feldu kombíka 1.6 55kW ta narozdíl od 1.3MPi jede krásně a spotřeba to záleží na člověku (například sem jel svou feldou kombi 1.6 narvanou jak svina věcima + 4 lidi do chorvatska a kamoš cca stejná zátěž možná i mín s oktou 1 krátkou 1.9TDi 81kW a já měl spotřebu nakonec celkově 6,6 litrů a kamoš 5,9) A když kupuješ feldu, tak snad jediný na co si člověk musí dát pozor aby to nebylo bouraný a hlavně nikde zrezlý!!!! Hlavně zadní blatníky a 5 té dveře jinak je to začátek konce a samozřejmě o to chce pečovat zbytek je záležitost pár korun...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
28.4.10, 18:26 |
|
|
speedman
Tydýt
|
Môj nazor je tiež že ideal je felda 1.6 na plyn...a maš dobre,lacne,pohodlne a spolahlive vozenie,a keby ti nestačilo tak za tie peniaze čo ti ostanú si možeš zgeneralkovať obe nápravy a chip cimbu a nemôžeš sa sťažovať..na 10 rokov maš vystaráno
_________________ škoda 120M=zošrotované...teraz šetrím na Fačko
|
28.4.10, 19:03 |
|
|
glider
|
hm feldu by som uz asi neriesil v roku 2010
tak fabia vs octa to uz sa musis rozhodnut kolko placu ti treba
pokial budes hlavne po meste behat tak na 1,4MPi zabudni, zozere ta to.....radesej uz silnejsie HTP alebo 1,4 16V 55kW
popripade 1,9TDI ale aby si mal na pripadny servis
octu 1,6 74 ci 75kW popripade nieco z TDI 66 alebo 81kW alebo 1,8T
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
28.4.10, 20:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|