Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ventilátor chlazení
zajímalo by mě kdy zhruba tak sepne kontakty to čidlo ktery bývá dole na pravo v chladiči protože se mi stalo že mi vyvřela voda a větrák nesepl až sem zjistil že měl blbou kostru a dnes sem se díval na ty kontakty a byli trošku mastný tak sem je očistil tak aby tam byl všude dotek jen netuším jestli se takové jednoduché zařízení dá pokazit nebo ještě chladící kapalina byla "studená" tak aby sleply ty kontakty popřípadě jak nejlíp zapojit ten větrák na manuální ovládání přemýšlel sem že by se mohl vzít přívod od větve která se sepne po otočení klíčku do první polohy ale pak co udělat z tím přívodem od altíku jestli by ho stačilo vydělat nebo ne
popřípadě jak vyzkoušet funkčnost toho čidla aniž bych ho musel vydělávat
předem díky
|
2.5.10, 16:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Manuální spínání je zbytečnost. Kup nové čidlo, spínací relé a navždy je vyřešeno.
Zapoj to tak, aby čidlo ovládalo jen relé a teprve jeho silové kontakty byly na motor.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.5.10, 16:12 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak toho sem se chtěl vyvarovat, páč tam mám novou chladící kapalinu a bylo by škoda o ní přijít vím že se dá do něčeho vypustit jen nemám do čeho
a kolik by se jí tak muselo vypustit ?? kolem 4 litu ?
|
2.5.10, 16:17 |
|
|
Šemik
|
A proč bys jí vypouštěl? Při výměně čidla není nutno, když pracuješ rychle vyteče pár kapek.
|
2.5.10, 18:00 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
a ty myslíš čidlo ktery snímá teplotu motoru do budíku nebo ten co spíná ten ventilátor??
|
2.5.10, 18:06 |
|
|
p.s.
|
to co spíná ventilátor najdeš ho na chladiči
|
2.5.10, 18:11 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj to vím ale nějak mi nejde do hlavy tak to udělat rychle aby vyteklo co nejmíň chladící kapaliny možná to půjde to neříkám ale tak něco padne ...
A pokud bych koupil to čidlo tak je součásti balení i těsnění nebo se musí koupit zvlášt?
|
2.5.10, 18:19 |
|
|
Šemik
|
Vyteče skutečně minimum kapaliny, staré čidlo povolit, nové mít připravené a rychle ho tam zašroubovat. Těsnění bývá zvlášť
|
2.5.10, 18:23 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dobře, tak zítra ho teda koupím
|
2.5.10, 18:30 |
|
|
Šemik
|
Hlavně to udělej přes to relé
|
2.5.10, 18:31 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ok
ale jak si to psal poprvé tak sem to nějak nepochopil a hlavně nevím jaky to relé tam dát ...
|
2.5.10, 18:34 |
|
|
Šemik
|
obyčejné spínací relé 12V
|
2.5.10, 18:39 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
co mám třeba na zapínání světel a pod ?
to myslíš tak že zapojím jeden drát od alternátoru na čidlo a z toho čidla na relé a z relé do větráku ??
|
2.5.10, 18:49 |
|
|
p.s.
|
http://www.dobry-obchod.cz/produkt/4601 ... e-12v-40a/
kontakt 85 kostra
kontakt 86 spínaných 12V z čidla na chladiči
kontakt 30 plus 12V mužeš to proklemovat z přívodu do čidla či to přes 15A pojistku natáhnout přímo z baterie
kontakt 87 plusový výstup k motoru ventilátoru
|
2.5.10, 18:52 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
p.s. píše: http://www.dobry-obchod.cz/produkt/46011a-spinaci-rele-12v-40a/ kontakt 85 kostra kontakt 86 spínaných 12V z čidla na chladiči kontakt 30 plus 12V mužeš to proklemovat z přívodu do čidla či to přes 15A pojistku natáhnout přímo z baterie kontakt 87 plusový výstup k motoru ventilátoru
díiky
a tohle zapojení přes relé je k tomu že to čidlo v chladiči bude míň namáhané ??
|
2.5.10, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|